Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tέλος παραγωγής για το (νυν) Nissan Leaf

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tέλος παραγωγής για το (νυν) Nissan Leaf

ΝΕΑ

Tέλος παραγωγής για το (νυν) Nissan Leaf

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, η Nissan πρόκειται να σταματήσει άμεσα την κατασκευή του Leaf.

Advertisement
Advertisement

Το Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan, βρίσκεται ήδη στη δεύτερη γενιά του κι αυτή έφτασε στο τέλος της εμπορικής «ζωής» της.

Ήδη, η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει την επόμενη (την τρίτη κατά σειρά) η οποία αναμένεται είναι πιο σύγχρονη και με μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση, συγκριτικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, εντός της τρέχουσας εβδομάδας (σημ.: 3-9 Μαρτίου) η Nissan θα σταματήσει την παραγωγή του Leaf στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Sunderland (νοτιοανατολική Αγγλία).

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία χρειάζεται τον σχετικό χρόνο για να προετοιμάσει τις γραμμές παραγωγής σε αυτό για την κατασκευή τόσο του καινούργιου Leaf όσο και των αμιγώς ηλεκτροκίνητων Qashqai και Juke, τα οποία θα προστεθούν στην γκάμα της.

Η έκδοση παραγωγής του καινούργιου Leaf αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς, ωστόσο η διαδικασία κατασκευής του θα αρχίσει το 2026, όπως έχει ανακοινωθεί από τη Nissan.

Ως τότε, θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες  εκσυγχρονισμού των γραμμών και των εγκαταστάσεων. Όταν ολοκληρωθούν, το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα έχει την ικανότητα κατασκευής 100.000 οχημάτων ετησίως, ενώ δίπλα σε αυτό θα παράγονται και οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά μοντέλα από την Envision AESC, με την οποία συνεργάζεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία γι’ αυτόν τον σκοπό.

Advertisement

Εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε σχετικά: «Η παρούσα γενιά του Leaf, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου μαζικής παραγωγής, πλησιάζει στο τέλος της ζωής του στη Ευρώπη.

»Αναλόγως της ζήτησης σε κάθε αγορά, οι Ευρωπαίοι πελάτες μας θα μπορούν να παραγγέλνουν το μοντέλο μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμά του».

Advertisement

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στη Γηραιά Ήπειρο αυτό αναμένεται να γίνει ως το τέλος του 2024 ή ως τις αρχές του 2025. Πάντως, η δεύτερη γενιά του Leaf θα εξακολουθήσει να παράγεται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις ΗΠΑ, για τις τοπικές αγορές των δύο κρατών.