Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής: Στην… πρίζα και η Lamborghini Huracan

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος εποχής: Στην… πρίζα και η Lamborghini Huracan

ΝΕΑ

Τέλος εποχής: Στην… πρίζα και η Lamborghini Huracan

ΝΕΑ

Οι φανατικοί της μάρκας θα πρέπει να το πάρουν απόφαση: Οι νέες Lambo Huracan θα αποκτήσουν πρίζες και μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Είναι κάτι που έχει αναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ήδη από το 2021, ο πρόεδρος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είχε ξεκαθαρίσει ότι τα αυτοκίνητα της εταιρίας θα στραφούν σιγά σιγά προς κάποια μορφή εξηλεκτρισμού των κινητήρων μονάδων τους.

Ήδη πήραμε μία πρώτη γεύση από τον διάδοχο της Aventador, η οποία θα έχει plug-in υβριδικό σύστημα και θα φθάνει σε συνδυαστική ισχύ τους 1.015 ίππους.

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και το μικρότερο μοντέλο της εταιρίας η Huracan. Για την οποία το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την αντικατάστασή της μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

O Winkelmnann ξεκαθάρισε ότι και η Huracan θα έχει κάποιας μορφής plug-in υβριδικό σύστημα χωρίς προς το παρόν να έχει ξεκαθαριστεί ποιός θερμικός κινητήρας θα αποτελεί την βάση του.

Στόχος της εταιρίας είναι να εξηλεκτρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και -από ένα σημείο και μετά και πλήρως- την γκάμα των μοντέλων της, καθώς από το 2035 θα κυκλοφορούν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις πιο σημαντικές για την εταιρία αγορές του κόσμου.

Advertisement

Προς το παρόν πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη νέα Aventador ενώ παράλληλα θα τρέχει και το πρόγραμμα εξέλιξης της plug-in υβριδικής Ηuracan.

Όλα τα ενδεχόμενα σε αυτή την φάση είναι ανοιχτά, αν και το πιθανότερο είναι ότι το σύστημα κίνησης θα είναι μάλλον πιο απλό από εκείνο της Aventador με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες και τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων.

Advertisement

Εν αναμονή των εξελίξεων, οι φίλοι της εταιρίας προλαβαίνουν να αγοράσουν κάποιες από τις υπάρχουσες εκδόσεις της Huracan, οι οποίες θα είναι και οι τελευταίες από την αγνή εποχή, χωρίς πρίζες και μπαταρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini Huracan εμπνευσμένη από το Cyberpunk (+video)
Οδηγούμε την Lamborghini Huracan Tecnica
Επίσημο: Η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)