Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Νέα Lamborghini με 1.015 ίππους και 3 ηλεκτρικά μοτέρ (+video)

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Νέα Lamborghini με 1.015 ίππους και 3 ηλεκτρικά μοτέρ (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Νέα Lamborghini με 1.015 ίππους και 3 ηλεκτρικά μοτέρ (+video)

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο. Τον διάδοχο της Aventador που πιθανότατα θα ονομάζεται Revuelto.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν και μέχρι να ανακοινωθεί η επίσημη ονομασία η κωδική ονομασία LB744 είναι αυτή με την οποία θα απευθυνόμαστε στον αντικαταστάτη της Aventador.

Όπως εδώ και καιρό γνωρίζουμε η νέα Aventador θα διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό V12, ο οποίος όμως θα υποβαστάζεται ηλεκτρικά μοτέρ. Μάλιστα, οι Ιταλοί εντάσσουν το νέο τους μοντέλο ως το πρώτο «High Performance Electrified Vehicle», δηλαδή ως το πρώτο εξηλεκτρισμένο με την πρεμιέρα του να αποτελεί μέρος του εορτασμού των 60 ετών από την ίδρυση της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, το plug-in υβριδικό σύστημα της LB744 θα συνδυάζει έναν V12 των 6,5 λίτρων με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις (τοποθετημένο πίσω εγκάρσια, μόνο η Miura και η Essenza SCV12 έχουν κάτι ανάλογο), μία μικρή μπαταρία λιθίου 3,8 kWh και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά μαζί θα προσφέρουν συνολική ισχύ 1.015 ίππων που θα περνούν στους τέσσερις τροχούς. Ο V12 αποδίδει με 825 ίππους και 725 Nm και είναι ο ισχυρότερος που έχει βγει από τις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Sant’ Agata. Κινεί τους πίσω τροχούς και ο ένας ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο υγρού συμπλέκτη που ζυγίζει 193 κιλά.

Advertisement

Οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τους μπροστινούς τροχούς και διασφαλίζουν ένα καλωδιακής τετρακίνησης (αξιοσημείωτο είναι πως διατηρείται ακόμη και στο EV Mode) με χαρακτηριστικά torque vectoring. Κάθε ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm, αλλά ο πίσω έχει ροπή 150 Nm. H μπαταρία φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά της ώρας σε φορτιστή 7 kW.

Και κάπως έτσι διαμορφώνεται για πρώτη φορά μία τετραψήφια ιπποδύναμη για μία εργοστασιακή Lamborghini. Για την οποία θα έχουμε να πούμε περισσότερα στις επόμενες μέρες αφού οι Ιταλοί θα μας δώσουν και άλλα teaser στοιχεία μέχρι την ολική αποκάλυψη της ναυαρχίδας τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα σκίτσα «προδίδουν» τη διάδοχο της Lamborghini Aventador
H Lamborghini Urus με σύστημα PHEV της Porsche
Nέα Aventador: Η Lamborghini συνεχίζει με τον θρυλικό V12 (+video)