Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)

ΝΕΑ

Μετά από πολλά teaser και αναμονή οι Ιταλοί επιτέλους παρουσιάζουν σε πλήρη μορφή την crossover εκδοχή της Huracan.

Advertisement
Advertisement

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οι Ιταλοί καταφέρνουν να βγάζουν χρήμα. Το ίδιο κάνουν και για την εικονιζόμενη εκδοχή της Huracan που δεν έχει κανένα πρόβλημα σπάσει τα ασφάλτινα δεσμά και να κινηθεί στο χώμα ή τη λάσπη.

Το αμάξωμα είναι αυτό που βλέπετε. Έχει διάφορες προσθήκες για να το προστατεύουν, αλλά και ορισμένα στοιχεία καλλωπισμού, όπως τα έξτρα προβολάκια μπροστά, η εισαγωγή αέρα στην οροφή ή οι ράγες.

Εμφανής είναι η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, η οποία έχει αυξηθεί κατά 44 χιλιοστά. Η Lamborghini δεν δίνει το συνολικό νούμερο αλλά λογικά θα βρίσκεται πάνω από τα 16 εκατοστά.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα το βλέμμα πέφτει στις ζάντες με τα εκτός δρόμου ελαστικά Bridgestone Dueler AT002 και τα πλαστικά που προεξέχουν από τα φτερά. Μάλιστα, τα λάστιχα είναι τεχνολογίας runflat, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και αν κλατάρουν ο οδηγός μπορεί να κινηθεί για έως 80 χιλιόμετρα απόστασης με μέγιστη ταχύτητα έως 80 km/h μέχρι να φτάσει στο πλησιέστερο σημείο επισκευής.

Advertisement

Η Sterrato έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με την Huracan διατηρώντας τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 610 ίππους. Όσους και η πισωκίνητη Evo, αλλά με την διαφορά πως υπάρχει τετρακίνηση.

Όσο για τις επιδόσεις η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα και με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται για λόγους ασφαλείας στα 260 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Huracan Sterrato θα κατασκευαστεί σε έναν περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Εκτός απροόπτου είναι ο επίλογος της Huracan, η οποία θα αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο plug-in υβριδικό «ταύρο» που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεύτερο teaser video για τη Lamborghini Sterrato
Τελευταίο teaser για τη Lamborghini Huracan Sterrato (+video)
Σε πίστα και χώμα με την Lamborghini Sterrato