Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για τη Mercedes-Benz CLS

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για τη Mercedes-Benz CLS

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για τη Mercedes-Benz CLS

ΝΕΑ

Σχεδόν είκοσι χρόνια έπειτα από την παρουσίασή της, η CLS-Class θα περάσει στην ιστορία λόγω του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Όταν εμφανίστηκε, ήταν η πιο όμορφη Mercedes-Benz της εποχής της. Το έντονα κεκλιμένο στο πίσω μέρος αμάξωμά της, η ρέουσα και ελκυστική γραμμή του, το σχετικά χαμηλό ύψος του και οι καλές αναλογίες, έκαναν την CLS-Class να διακρίνεται.

Ήταν ένα «αναπάντεχο» αυτοκίνητο από τη Mercedes-Benz, πιο όμορφο από την κλασική τετράθυρη E-Class στην οποία βασιζόταν.

Η CLS-Class εντάχθηκε σε μια κατηγορία μεταξύ της E-Class και της S-Class, καθώς όταν παρουσιάστηκε στην αγορά (2004), ήταν η χρονική περίοδος όπου οι εταιρείες προσπαθούσαν να καλύψουν κάθε κενό που διέβλεπαν μεταξύ της τότε ήδη υπάρχουσας κατηγοριοποίησης οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η CLS-Class σύντομα βρήκε μιμητές και στις άλλες γερμανικές πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες (Audi, BMW και Porsche). To 2010 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά της και οκτώ χρόνια αργότερα η τρίτη κατά σειρά.

Όμως, η ζήτηση για το μοντέλο μειωνόταν διαρκώς, αφενός εξαιτίας της προτίμησης των υποψήφιων αγοραστών για κάποιο από τα κλασικά τετράθυρα ή SUV τής Mercedes-Benz και αφετέρου λόγω της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

Έτσι, τα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή της. Όπως ανακοινώθηκε αυτό θα γίνει στις 31 Αυγούστου τρέχοντος έτους. Βεβαίως, η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο στη CLS-Class αλλά και σε άλλα μοντέλα της.

Η εκπόνηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου τής Mercedes-Benz, το οποίο προβλέπει τον περιορισμό τού συνολικού αριθμού των μοντέλων της και τη δημιουργία ακόμα πιο ποιοτικών οχημάτων σε όσα απομείνουν είναι ο κύριος λόγος.

Advertisement

Έτσι, εκτός από την CLS-Class, τα στελέχη της εταιρείας έχουν προαναγγείλει τη διακοπή παραγωγής και άλλων μοντέλων αυτής, όπως οι A-Class Sedan, η B-Class, η SLC-Class οι S-Class Coupé και S-Class Convertible, όπως και η Mercedes-AMG GT Convertible.

Επίσης, θα καταργηθούν οι C-Class Coupé και C-Class Convertible, όπως και οι E-Class Coupé and Convertible. Τη θέση όλων αυτών στην αγορά θα πάρει ένα νέο μοντέλο, η CLE-Class, τόσο σε coupé όσο και σε convertible εκδοχή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το καλύτερο ταξί της Ευρώπης είναι ελληνικό! (+video)
Δοκιμή: Mercedes EQS 580 4Matic
H Mercedes-Benz GLC γίνεται και επταθέσια