Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καλύτερο ταξί της Ευρώπης είναι ελληνικό! (+video)

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καλύτερο ταξί της Ευρώπης είναι ελληνικό! (+video)

ΝΕΑ

Το καλύτερο ταξί της Ευρώπης είναι ελληνικό! (+video)

ΝΕΑ

Με 612 άλογα, 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4” και ήχο βγαλμένο κατευθείαν από τις πύλες της κολάσεως, αυτό το ταξί είναι σίγουρα κάτι μοναδικό. Και απόλυτα… Μανιάτικο!

Advertisement
Advertisement

Είναι πρωί Κυριακής στην μάλλον κοιμισμένη ακόμα Αρεόπολη. Μόνο οι καμπάνες των εκκλησιών -και τις έχουν πολλές οι Μανιάτες- ακούγονται να καλούν τους πιστούς. Όμως μια άλλη πίστη ακούγεται από κάπου μακριά να πλησιάζει.

Ένα μπάσο, τσαμπουκαλεμένο γουργουρητό που σου τραβάει την προσοχή. Κάτι που δεν περιμένεις να ακούσεις τέτοιες ώρες, κάτι δυΚανατό, κάτι ξεχωριστό, κάτι που περνάει από εμπρός σου και σε αφήνει “παγωτό”. Είναι δυνατόν;

Λίγο πιο εκεί, στην πλατεία της Αρεόπολης την βλέπεις να έχει αράξει μία γκρι, γυαλισμένη Mercedes με τα χαρακτηριστικά στο πορτ-μπαγκάζ E 63 S 4MATIC. Kαι με την ένδειξη “ΤAXI” στην οροφή.

Advertisement
Advertisement

Πάμε καλά; Ταξί με 4λιτρο V8, με 612 άλογα, καθαρόαιμη σπορ κατασκευή και την κατανάλωση στο Θεό; Και όμως. Στην Αρεόπολη, ζει και κάνει τα “αγώγια” της μία πραγματική κούκλα. Και σίγουρα το πιο “τρελό” ταξί που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ιδιοκτήτης της είναι ο Χρήστος Καλαποθαράκος. Ο οποίος, μετά το αρχικό ξάφνιασμα από έναν πρωϊνό τύπο που τον κοιτάζει σαν χαζός και γεμάτος ερωτήσεις, μας λύνει τον γρίφο.

Advertisement

Ναι, δεν είναι πλάκα. Όντως είναι ταξί. Και ναι, είναι αλήθεια, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πακέτο AMG. Αλλά για το real thing. Την κανονική AMG E 63S όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης της.  Και μάλιστα αγορασμένη στην Ελλάδα από την δική μας αντιπροσωπεία, όπως μας λέει ο Χρήστος.

Τιμή; “Ο κατάλογος λέει 180 χιλιάρικα, μου πήγε γύρω στα 130 χιλιάρικα με τις απαλλαγές” υποστηρίζει ο Χρήστος.

Advertisement

Το αυτοκίνητο δείχνει “μαμά”, εκτός από κάποιες αισθητικές αλλά και ηχητικές επεμβάσεις του ιδιοκτήτη του. Η πίσω αεροτομή για παράδειγμα έγινε ειδική παραγγελία από τον ίδιο στην Γερμανία. Τα paddles έχουν έξτρα “αυτάκια” τύπου Ferrari για καλύτερο πιάσιμο. Και ο κινητήρας είναι κρυμμένος κάτω από το δικό του customizing καπάκι.

Οι πανέμορφες ζάντες της Haxer είναι 20 ιντσών με το κεραμικό πακέτο των φρένων. Και τα τελικά των εξατμίσεων από την Brabus έχουν ειδικά κλαπέτα ώστε να αναστενάζουν οι μανιάτικες πέτρες ακόμα και στο ρελαντί.

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι γίνεται σε φουλ γκάζι. Γιατί αυτός ο κινητήρας, από ηχητικής -και όχι μόνο απόψεως- είναι ότι πιο πορωτικό μπορεί να ακούσει κανείς στις εποχές της ηλεκτροκίνησης και των υβριδικών.

Advertisement

Η κατανάλωση βέβαια είναι ένα θέμα. Ιδίως όταν πρόκειται για ταξί. Ρωτάμε. “Μου βγάζει 15 λίτρα σε ανοιχτό δρόμο, αν την πιέσω περνάω πολύ τα 20 λίτρα” απαντά ο Χρήστος.

Για τους φίλους τους ταξιτζήδες προφανώς αυτά είναι νούμερα έξω από κάθε λογική (και μάλιστα super αμόλυβδη). Όμως η λογική δεν έχει χώρο εδώ. Και καλά κάνει. Εδώ είναι Μάνη, δεν είναι παίξε-γέλασε…

Είναι βέβαια και το υπόλοιπο “πακέτο” της E63 S παραγωγής. Εξελιγμένη τετρακίνηση, απίστευτα φρένα, ενισχυμένο πλαίσιο έτοιμο να μπει σε πίστα, ανάρτηση για σεμινάριο. Και όλα αυτά σε ένα σεντάν σχεδόν πέντε μέτρων, έτοιμο να καταπιεί κάθε διθέσιο Ιταλό ή Γερμανό που θα βρεθεί στον δρόμο του.

Ο Χρήστος Καλαποθαράκος την χρησιμοποιεί για VIP μεταφορές. Προφανώς για πολύ VIP μεταφορές. Και για εκείνους τους τυχερούς που θα έχουν να διηγούνται στους φίλους τους για μία βόλτα με το πιο extreme ταξί που είδαν ποτέ στην ζωή τους σε έναν μαγικό τόπο γεμάτο πέτρες και μύθους στην κάτω άκρη της Ευρώπης.

Η μέρα προχωρά, υπάρχουν και άλλες δουλειές να γίνουν εκτός από το να χαζεύουμε μία παλαβή AMG με το “καπέλο” του ταξί κάπου στην Αρεόπολη.

Και ίσως αυτή να είναι μία από τις τελευταίες φορές που μπορούμε να ακούμε ζωντανό έναν τέτοιο κινητήρα, πριν μας πνίξουν οι πρίζες και τα υβριδικά τετρακύλινδρα.

Αν πάντως σας βγάλει ο δρόμος προς τη Μάνη, εκτός από το να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα της Αρεόπολης και τις βόλτες στην σκιά των πύργων (η πεζοδρόμηση την έχει ζωντανέψει πολύ), μην παραλείψετε -αν την πετύχετε- και ένα “προσκύνημα” στην AMG του Καλαποθαράκου. Δεν θα χάσετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για τη… μικρή Mercedes-AMG GT 4-Door
H Mercedes-AMG One διέλυσε το ρεκόρ της LaFerrari στη Monza
Ταξί: Αυτοί είναι οι δημοφιλείς προορισμοί σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη