Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η καινούργια Mercedes-Benz E-Class (+video)

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η καινούργια Mercedes-Benz E-Class (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η καινούργια Mercedes-Benz E-Class (+video)

ΝΕΑ

Η νέα E-Class παρουσιάστηκε επίσημα από τη Mercedes-Benz και είναι πιο σύγχρονη και πιο προηγμένη τεχνολογικά από ποτέ στη τριαντάχρονη, ως τώρα, ιστορία της. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα αρχίσουν εντός του καλοκαιριού.

Advertisement
Advertisement

Η έκτη γενιά της Mercedes-Benz E-Class είναι έτοιμη να αρχίσει την εμπορική διαδρομή της στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών μοντέλων. Το αυτοκίνητο το οποίο πάντα θωρούνταν σαν μια μικρότερη S-Class και το σημείο αναφοράς για τους άμεσους (Γερμανούς) ανταγωνιστές του, περνά στο επόμενο «κεφάλαιο» της ιστορίας του.

Αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή, μόλις πρωτοδείς τη νέα E-Class. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, είναι ένα όχημα που δημιουργεί έντονα συναισθήματα εξαρχής. Όπως έγινε γνωστό, προσπάθησαν να συνδυάσουν σύγχρονα αισθητικά στοιχεία με την παράδοση του μοντέλου και της εταιρείας.

Η επιφάνεια του αμαξώματός της είναι σύμφωνη με την φιλοσοφία «sensual purity» η οποία επιβάλλει την τρισδιάστατη εκτύπωση κατά τη διαδικασία δημιουργίας του ώστε να επιτυγχάνεται πάντα η εντυπωσιακότερη και πολυτελέστερη εμφάνιση χάρη και στο παιχνίδισμα με το προσπίπτον ηλιακό φως.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό και επιβλητικό αμάξωμα το οποίο έχει κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας ο οποίος είναι μόλις 0,23. Οι διαστάσεις της καινούργιας E-Class είναι 4.949 χλστμ. σε μήκος, 1.880 χλστμ. σε πλάτος και 1.468 χλστμ. σε ύψος. Το μεταξόνιό της φτάνει τα 2.961 χλστμ.

Εσωτερικά
Η νέα E-Class διαθέτει την καινούργια γενιά και του συστήματος «MBUX»  το οποίο προσφέρει μια «αναβαθμισμένη ολιστική, ψηφιακή εμπειρία», σύμφωνα με τη Mercedes-Benz.

Advertisement

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδοχών του συστήματος: Το «MBUX Multimedia Premium» και το «MBUX Multimedia Premium Plus» το οποίο διατίθεται προαιρετικά. Το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας σε οδηγό και επιβάτες.

Advertisement

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, καθώς και στην ποιότητα υλικών και κατασκευής. Πέραν αυτών, το καινούργιο μοντέλο διαθέτει τη δυνατότητα «Digital Vehicle Key» για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμά του μέσω smartphone iPhone και Apple Watch, καθώς και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών των επιβατών κατά τη μετακίνησή τους χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Κινητήρες, μπαταρίες
Οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται αρχικά θα διατίθεται είναι τόσο βενζίνης όσο και ντίζελ. Αναφορικά με τους πρώτους θα υπάρχει η E-Class 200 με τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο των 204 ίππων και ροπή 320 Nm.

Έπειτα είναι η E-Class 300 e με τον ίδιο θερμικό κινητήρα αλλά και με ηλεκτροκινητήρα 129 ίππων και ροπή 440 Nm. Η συνολική συνδυαζόμενη ισχύς τού Plug-in υβριδικού συστήματος τέταρτης γενιάς είναι 313 ίπποι και η συνδυαζόμενη ροπή 550 Nm. Αυτή θα είναι διαθέσιμη και σε με το σύστημα τετρακίνησης «4Matic». Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία που μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρική ξεπερνά τα 100 χλμ.

Advertisement

Τέλος, θα υπάρχει και η E-Class 400 e 4Matic. Σε αυτή, ο δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 252 ίππους και 400 Nm ροπή και ο ηλεκτροκινητήρας 129 ίππους και 440 Nm ροπή. Η συνολική συνδυαζόμενη ισχύς του Plug-in υβριδικού συστήματος είναι 381 ίπποι και η συνδυαζόμενη ροπή 650 Nm.

Σε ό,τι αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν την E-Class 220 d (τετρακύλινδρος, δίλιτρος που αποδίδει 197 ίππους και 440 Nm ροπή).

Στις Plug-in υβριδικές εκδόσεις του, το νέο μοντέλο διαθέτει καινούργιες μπαταρίες τις οποίες κατασκευάζει η Mercedes-Benz. Αποτελούνται συνολικά από 96 κελιά και η ενεργειακή χωρητικότητά τους φτάνει τις 25,4 kWh. Σε ταχυφορτιστή 55 kW φορτίζουν σε διάστημα μισής ώρας.

Πέραν των Plug-in υβριδικών εκδόσεων, όλες οι υπόλοιπες θα έχουν το ήπιο σύστημα υβριδικής διάταξης το οποίο, πλέον, διαθέτει πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 23 ίππους (έναντι 20 ίππων, συγκριτικά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV
Η Mercedes EQE απέναντι στον «τάρανδο» (+video)
Πότε έρχονται οι νέες Mercedes;