Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για τα σπορ Renault RS

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για τα σπορ Renault RS

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για τα σπορ Renault RS

ΝΕΑ

Το εμβληματικό ακρωνύμιο “RS” θυσιάζεται στο βωμό της ενίσχυσης της δημοτικότητας της Alpine. Έρχεται «καυτό» ηλεκτρικό hatch και ένα crossover.

Advertisement
Advertisement

Τίτλοι τέλους για το θρυλικό έμβλημα “Renault Sport”, καθώς όλα τα σπορ μοντέλα της γαλλικής εταιρείας θα φέρουν εφεξής την ονομασία “Alpine Cars”.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μετονομασία του τμήματος “RS” σε “Alpine Cars”, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ομίλου Renault να επαναφέρει την ξεχασμένη λάμψη της Alpine, αλλά και να δώσει διακριτή και πιο δυναμική υπόσταση στα μοντέλα της Losange.

«Πλέον η Alpine στοχεύει να είναι μια premium σπορ μάρκα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η Alpine Cars, με την εξειδίκευσή της και την εμπειρία της στα σπορ οχήματα, αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Laurent Rossi.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται, πως την εξέλιξη των σπορ μοντέλων που θα φέρουν το λογότυπο της Alpine θα αναλάβουν οι ίδιοι άνθρωποι που στελεχώνανε και το τμήμα “Renault Sport”.

Τον πρώτο μήνα του έτους, ο Luca de Meo είχε αναλύσει το στρατηγικό πλάνο του ομίλου Renault –  υπό την ονομασία Renaultution- εξηγώντας πως η Alpine θα καταστεί μια 100% ηλεκτρική μάρκα.

Advertisement

Ήδη έχει ανακοινωθεί η σύναψη συνεργασίας με τη Lotus για την εξέλιξη ενός νέου sports car, ενώ υψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η αναβίωση του Renault 5 σε «καυτή» ηλεκτρική έκδοση, όπως και ένα σπορ crossover μοντέλο.

Η Alpine, τέλος, στοχεύσει στην ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού και εμπορικών δραστηριοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα, στην οικοδόμηση ενός διεθνούς δικτύου διανομής, αλλά και να καταστεί κερδοφόρα έως το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά!
To Renault 5 στη θέση του Twingo
Συγκρίνουμε: Opel Corsa 1.5d vs Renault Clio Blue dCi

 

Advertisement