Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το μέλλον της Alpine

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το μέλλον της Alpine

ΝΕΑ

Αυτό είναι το μέλλον της Alpine

ΝΕΑ

Το σπορ παρακλάδι της Renault, Alpine, θέτει φιλόδοξους στόχους και ετοιμάζει να λανσάρει στην αγορά τρία (3) ολοκαίνουρια μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου του ομίλου Renault, υπό την ονομασία  “Renaulution”,  προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Luca De Meo.

Ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας βρίσκεται και το σπορ παρακλάδι της Renault, Alpine, η οποία, όπως γνωστοποιήθηκε από επίσημα χείλη, θα μετατραπεί σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Ειδικότερα, θα αναδιοργανωθεί σε μια λιτή οντότητα, η οποία θα συνεχίζει να κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα, τα οποία, ωστόσο, πλέον θα έχουν 100% ηλεκτρική υπόσταση.

Advertisement
Advertisement

Τα σχέδια αφορούν την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει τόσο ο όμιλος Renault όσο και η συμμαχία Renault-Mitsubishi-Nissan, υπό την ονομασία “Alliance”, με τις πλατφόρμες CMF-B και CMF-EV.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, επιδιώκεται, η ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού και εμπορικών δραστηριοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα, η οικοδόμηση ενός παγκοσμίου δικτύου διανομής, καθώς και η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της RCI Bank and Services, του χρηματοοικονομικού δηλαδή πυλώνα της Συμμαχίας. Πρόκειται για ένα ολιστικό σχέδιο, με φόντο τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Advertisement

Η Alpine επικεντρώνεται και στη Formula 1, έχοντας μεγαλύτερες βλέψεις για αγωνιστικές επιτυχίες.  Στο ΔΤ αναφέρεται πως στόχος είναι να έχει καταστεί κερδοφόρα έως το 2025.

Advertisement

3 νέα μοντέλα

Στο έγγραφο των 82 σελίδων, μέσα στο οποίο αναλύεται το πλάνο του ομίλου, αναφέρεται πως θα λανσαριστούν 3 νέα μοντέλα, ενώ έχει δημοσιευτεί και μια teaser φωτογραφία τους.

Όπως μαρτυρούν οι εικόνες, το ένα θα είναι αυτοκίνητο πόλης, ένα θα ανήκει στην κατηγορία των crossover/SUV, ενώ θα παραχθεί και ιδιαίτερα σπορ αυτοκίνητο, για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο. Το τελευταίο, μάλιστα, θα συνιστά το προϊόν της συνεργασίας με τη Lotus.

Advertisement

Οι ημερομηνίες λανσαρίσματος των μοντέλων δεν έχουν γνωστοποιηθεί.  Δεδομένης, ωστόσο, της επιθυμίας της Alpine να καταστεί κερδοφόρα έως και το 2025, τα μοντέλα αναμένεται να παραχθούν πριν τη συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης:

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα

Αποκάλυψη: Το Renault Megane γίνεται SUV