Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τεχνητή νοημοσύνη «πίσω» από τα νέα Art Cars της BMW

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τεχνητή νοημοσύνη «πίσω» από τα νέα Art Cars της BMW

ΝΕΑ

Τεχνητή νοημοσύνη «πίσω» από τα νέα Art Cars της BMW

ΝΕΑ

Τα Art Cars υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, έχοντας γίνει κάτι σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα για την ιστορία της BMW, που τώρα αλλάζει τον τρόπο προσέγγισης και δίνει νέο τεχνολογικό ύφος στις πιο πρόσφατες δημιουργίες.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ιδιαίτερα δημιουργικό Nathan Shipley που ειδικεύεται στην τεχνολογία των υπολογιστών και τον συλλέκτη τέχνης Gary Yeh.

Για τη δημιουργία τους, χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα StyleGAN της Nvidia για «παραπομπή και λήψη στοιχείων από περισσότερες των 50.000 εικόνων έργων τέχνης, οι οποίες καλύπτουν 900 χρόνια ιστορίας τέχνης. Μέσα από ένα ιδιαίτερα επιμελημένο σύνολο 50 έργων από διάσημους και αναδυόμενους σύγχρονους καλλιτέχνες που έχει συνεργαστεί η BMW τα τελευταία 50 χρόνια στις δικές της προτάσεις των Art Cars που έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία».

Advertisement
Advertisement

Αυτές ήταν οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για να «διδάξουν» το λογισμικό της τεχνητής νοημοσύνης για την τέχνη, προκειμένου να καταλήξει μετά σε νέα δικά της σχέδια. Τα σχέδια που προέκυψαν, συνδυάζουν κλασικό και σύγχρονο στιλ και προσφέρονται ως preview σε μια εικονική απόδοση» πάνω στη BMW Σειράς 8 Gran Coupe. Παρόλο που μπορεί να μην είναι τα αυτοκίνητα τέχνης έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε με υπογραφή κάποιου συγκεκριμένου καλλιτέχνη, τα σχέδια που κοσμούν το αμάξωμα του επιβλητικού μοντέλου της BMW, είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Σε μια δήλωσή του, ο Yeh ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια μιας ασυνήθιστα απομονωμένης περιόδου στην ιστορία, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να επιμεληθούμε και να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε σε όσους παρακολουθούν τα σχετικά δρώμενα μια πραγματική εμπειρία ψηφιακής τέχνης. Ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό να ωθήσουμε τα όρια της τέχνης σε νέα επίπεδα και να δούμε πώς η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο της τέχνης τα επόμενα χρόνια και να βασιστεί στα 50 χρόνια που η BMW ασχολείται με τα εικαστικά».

Advertisement

Τα σχέδια πάνω στα αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη, θα κάνουν το ντεμπούτο τους ως μέρος μιας εικονικής εγκατάστασης τέχνης σε συνδυασμό με το Frieze New York 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bosch κάνει… σκούπες τις BMW
Μια BMW M2 Competition με 525 ίππους
Συμμαχία της BMW με τις VW-Toyota για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς μπαταριών

Advertisement