Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέχνη για τα 30 χρόνια του Renault Twingo

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέχνη για τα 30 χρόνια του Renault Twingo

ΝΕΑ

Τέχνη για τα 30 χρόνια του Renault Twingo

ΝΕΑ

Ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1990 και ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της Renault. Το Twingo, επανέρχεται με τη μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Advertisement
Advertisement

Η Renault, παρουσίασε την πρώτη γενιά του Twingo τον Οκτώβριο του 1992, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, και οι πωλήσεις του άρχισαν μισό χρόνο αργότερα (Απρίλιος 1993).

Το (τότε) καινούργιο όχημα πόλης της γαλλικής εταιρείας ξεχώριζε για το σχήμα και τη σχεδίαση του αμαξώματός του, όπως και για την απαράμιλλη για την κατηγορία του ευρυχωρία και πρακτικότητα στο εσωτερικό του.

Για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την έναρξη των πωλήσεών του, η Renault συνεργάστηκε με τη γνωστή Ολλανδή σχεδιάστρια και καλλιτέχνιδα Σαμπίνε Μαρσέλις η οποία ανέλαβε να δημιουργήσει μια εικαστική εκδοχή του αρχικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Μαρσέλις έχει διακριθεί παγκοσμίως στον χώρο της επειδή διαλέγει αγνές και κομψές φόρμες στις δημιουργίες της, όπως και για τη χρήση των χρωμάτων, του φωτός αλλά και της σύγχρονης τεχνολογίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως έγινε γνωστό, στην περίπτωση του Twingo συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της Renault με τρόπο ο οποίος της επέτρεψε να εξερευνήσει τα κυριότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μοντέλου, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Μαρσέλις (φωτογραφία), τα στοιχεία τα οποία της κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν το ενός όγκου αμάξωμα, τα εμπρός φώτα, η δυνατότητα μερικής διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου και η φωτεινότητα που υπάρχει σε αυτόν για τους επιβάτες.

Advertisement

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα στο οποίο έγινε σχολαστική δουλειά αναφορικά με τη διαφάνεια και την αλληλεπίδραση μεταξύ χρώματος και υλικών.

Η Μαρσέλις δήλωσε σχετικά γι’ αυτό: «Η συνεργασία με τη Renault ξεκίνησε με μια πρόσκληση να επαναπροσδιορίσουμε το Twingo ως μέρος των εορτασμών για την τριακοστή επέτειο από την παρουσίασή του.

Advertisement

Ήταν μια αφάνταστη ευκαιρία και ένα νέο πεδίο εξερεύνησης για μένα, καθώς δεν είχα σχεδιάσει ποτέ ξανά αυτοκίνητο. Το να εργαστώ σε ένα τόσο εμβληματικό και δημοφιλές όχημα ήταν μια πραγματική πρόκληση, ειδικά με δεδομένη την κλίμακα του έργου. Ήταν μια ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι πραγματικά καινοτόμο και αξιομνημόνευτο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φαντάσου και σχεδίασε το δικό σου Twingo!
Renault Twingo: Δίνει «χρώμα» στη ζωή σας!
Πρώτη επαφή με το Renault Rafale