Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Twingo: Η χαρά της οδήγησης στην πόλη

Ελλάδα 0:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Twingo: Η χαρά της οδήγησης στην πόλη

Renault 2021-1

Renault Twingo: Η χαρά της οδήγησης στην πόλη

Renault 2021-1

Ελάχιστα είναι τα αυτοκίνητα που σε γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση όταν ζεις μαζί τους. Και το νέο Renault Twingo είναι ένα από εκείνα τα σπάνια οχήματα που κάνουν την ζωή σου εύκολη στην δύσκολη καθημερινότητα της πόλης και σε γεμίζουν με ένα χαμόγελο ευχαρίστησης κάθε φορά που βρίσκεσαι στο τιμόνι του.

Advertisement
Advertisement

Λίγα αυτοκίνητα καταφέρνουν να είναι τόσο επαναστατικά και απόλυτα επιδραστικά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανία και ανάμεσα σε αυτά ξεχωριστή θέση έχει το Twingο πρώτης γενιάς. Υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα μόνο της Renault και ένα μοντέλο που έφερε τα μικρά αυτοκίνητα στην σύγχρονη εποχή τους, βάζοντας τους κανόνες για το πως θα πρέπει να φτιάχνοντας τα αυτοκίνητα για τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Το ίδιο ανήσυχο όσο και γεμάτο στιλ πνεύμα συνεχίζει να υπάρχει και στο Twingο που βρίσκεται στις μέρες μας στην αγορά, όντας ένα αυτοκίνητο γεμάτο σχεδιαστικό κέφι και απίστευτη κατασκευαστική ζωντάνια.

Η πιο πρόσφατη γενιά του έχει κάποιες αισθητικές ανανεώσεις που το κάνουν ακόμα πιο εκλεπτυσμένο, έχοντας κάποιες ευχάριστες και ιδιαίτερα ελκυστικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες εξατομίκευσης και έχουν αναβαθμιστεί οι τεχνολογίες διασύνδεσης έτσι ώστε να παραμείνει το αγαπημένο αυτοκίνητο ενός σύγχρονου και νεανικού κοινού που ζει μέσα στα vibes της εποχής.

Ο νέος εμπρός προφυλακτήρας είναι πιο κομψός και προσδίδει ένα πιο “καθαρό” σχήμα στο αυτοκίνητο, ενώ και τα φώτα ημέρας με τεχνολογία LED είναι και αυτά ενσωματωμένα στα εμπρός φωτιστικά σώματα, κάνοντας το νέο Twingo ακόμα πιο χαριτωμένο και νεανικό.

Advertisement

Χάρη στις επεμβάσεις που έχουν γίνει στην μάσκα και τις αλλαγές στον προφυλακτήρα, το Twingo δίνει την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο είναι πιο φαρδύ, κάτι που κολακεύει το υπέροχο σχέδιό του. Κάποια χρωμιωμένα διακοσμητικά τα οποία τοποθετούνται στην πιο ακριβή έκδοση, προσθέτουν έναν επιπλέον “αέρα” μοναδικότητας, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το μοναδικό design του νέου Twingo.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, στο οποίο έχουν προστεθεί και επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπουτόν ξεκλειδώματος της πίσω πόρτας έχει τοποθετηθεί πάνω στη λαβή ανοίγματός της, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνεται, πλέον, με μία απλή κίνηση.

Advertisement

Οι αλλαγές στο αμάξωμα έχουν κάνει το Twingo ακόμα πιο αεροδυναμικό, καθώς χάρη στο νέο σχεδιασμό έχει γίνει καλύτερη διαχείριση της ροής του αέρα γύρω και κάτω από το αμάξωμα, ενώ και το χαμήλωμα κατά 10 χιλιοστά προσδίδει έναν ξεκάθαρα σπορτίφ χαρακτήρα, που ταιριάζει απόλυτα με το παιχνιδιάρικο ταμπεραμέντο του Twingo.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα, και οι αμέτρητες δυνατότητες να φτιάξει κανείς το αυτοκίνητο όπως το επιθυμεί, με επιλογές στον διάκοσμο και τα πλαστικά. Ευάερο και ευήλιο χάρη στα μεγάλα του παράθυρα, το Twingo μπορεί να φιλοξενήσει με μεγάλη άνεση τέσσερις επιβάτες και τις αποσκευές τους, προσφέροντας χώρους αυτοκινήτου μεγαλύτερων διαστάσεων.

Advertisement

Διαθέτοντας το πλεονέκτημα των 5 θυρών και με την πίσω σειρά των καθισμάτων να διαιρείται σε ποσοστό 50/50, το νέο Twingo μπορεί να προσφέρει δυνατότητες φόρτωσης αντικειμένων με μήκος που φθάνει έως και τα 2,31 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών των 240 λίτρων είναι ιδιαίτερα πρακτικός με επίπεδο δάπεδο και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, ενώ στο σαλόνι υπάρχουν δεκάδες χώροι που φθάνουν έως και τα 52 λίτρα για να βολέψει κανείς τα μικροαντικείμενα της καθημερινότητάς του.

Το νέο Twingo εφοδιάζεται με το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων Easy Ling, με οθόνη αφής 7 ιντσών και δυνατότητα σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα.

Στα ατού του νέου Twingo τα πολλά χρώματα για το αμάξωμα και οι δυνατότητες συνδυασμού τους με διαφορετικά πακέτα εσωτερικών χρωματισμών στον διάκοσμο. Καθώς και οι πολλές δυνατότητες διασύνδεσης του συστήματος Easy Connect το οποίο προσφέρει κορυφαίες παροχές στους επιβάτες ώστε να παραμείνουν συνέχεια on-line μέσα από το σύστημα πολυμέσων του νέου Τwingo.

To νέο Twingo παραμένει ένα ιδιαίτερα απολαυστικό αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, καθώς με την απίστευτα μικρή ακτίνα στροφής των 4,3 μέτρων είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και μπορεί να παρκάρει και στα πιο δύσκολα σημεία.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν όλα τα σύγχρονα συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση, όπως σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, ρυθμιστής και περιοριστής ταχύτητας, δυναμικός έλεγχος πορείας (ESC), μετωπικοί και πλευρικοί αερόσακοι.

To Twingo φροντίζει για την άνεση και την ευχάριστη διαβίωση του οδηγού και των επιβατών στις δύσκολες αστικές συνθήκες κίνησης. Για μεγαλύτερη ευκολία διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, υπάρχει τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες το οποίο διαθέτει κουμπιά για την φωνητική αναγνώριση και τον ρυθμιστή της ταχύτητας, διατίθεται σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση για πιο άνετη κυκλοφορία μέσα στα στενά της πόλης, αυτόματος κλιματισμός και υφασμάτινη οροφή για ακόμα περισσότερο στιλ και αίσθηση ελευθερίας.

Το νέο Twingo προσφέρει μια σπορτίφ οδηγική εμπειρία. Εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.0 λίτρου SCe 65 που εξασφαλίζει έναν ιδανικό συνδυασμό οδηγικής ευχαρίστησης και οικονομίας, με την μέση κατανάλωση να μην ξεπερνάει τα 4,5 l/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 τα 101 g/km.

Renault-Twingo-facelift

Το ανανεωμένο Renault Twingo προσφέρεται στην χώρα μας με τον κινητήρα των 65 ίππων σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, με την βασική του τιμή να ξεκινά από τα 12.980 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα από τα πιο φινετσάτα και γεμάτα στιλ αυτοκίνητα πόλης που υπάρχουν στην αγορά, γεμάτο χαρακτήρα ικανό να γεμίσει με “χρώμα” τις γκρίζες και κουραστικές αστικές μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βολτάροντας με το Renault Twingo 1.0 SCe 65 PS
Renault Twingo: Πιο εκλεπτυσμένο, αλλά πάντα μοδάτο!
Ένα Renault Twingo driftάρει ανελέητα (+video)