Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Suzuki Vitara νίκησε στον «τάρανδο» (+video)

Ελλάδα 0:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Suzuki Vitara νίκησε στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Το Suzuki Vitara νίκησε στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Tο Suzuki Vitara είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν μεγάλη φήμη στην κατηγορία του και σε εκπλήσσει με τις ικανότητές του και με αυτά που προσφέρει. Αυτό συμβαίνει και στη δοκιμασία του τεστ αποφυγής ταράνδου.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή στη σχεδίαση και την εμφάνιση του Vitara πριν από περίπου οκτώ χρόνια έκανε πολλούς από τους φίλους τού μοντέλου να δυσαρεστηθούν. Η πιο σύγχρονη και στρογγυλοποιημένη διαμόρφωση του αμαξώματός του από τη Suzuki θεωρήθηκε από αυτούς ότι το γνωστό μοντέλο έχασε τον σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Η αλήθεια είναι ότι έκτοτε το Vitara απέκτησε στοιχεία που το έκαναν πιο πολιτισμένο εντός δρόμου, με καλύτερη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο, και μια αίσθηση που αρμόζει σε αυτή ενός τυπικού επιβατικού.

Advertisement
Advertisement

Όμως, δεν έχασε την ικανότητά του στην εκτός δρόμου κίνηση καθώς το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα «AllGrip» δίνει την απαραίτητη κίνηση σε όλους του τροχούς, με τον τρόπο που αρμόζει στο μοντέλο και στην ιστορία του μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας.

Το πόσο ασφαλές και ευκολοδήγητο είναι εντός δρόμου και σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει άμεσα την πορεία του θέλησαν να διαπιστώσουν οι συνάδελφοι της ιστοσελίδας km77.com, οι οποίοι το υπέβαλαν στη διαδικασία του σλάλομ αλλά και σε αυτή του τεστ αποφυγής ταράνδου.

Advertisement

Όπως αποδείχτηκε, το Vitara πέρασε με επιτυχία τόσο τη διαδικασία τού σλάλομ όσο και την πιο απαιτητική του τεστ ταράνδου. Ιδίως στη δεύτερη, το αυτοκίνητο ήταν εύκολα ελέγξιμο, άλλαζε αμέσως την κατεύθυνσή του και ακολουθούσε την πορεία που επέλεγε ο οδηγός. Τόσο η καλή λειτουργία του συστήματος ESP όσο και το σύστημα τετρακίνησης συνέβαλαν στο να σημειώσει μια καλή επίδοση και έναν καλό χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της κάθε διαδικασίας.

Advertisement

Το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποίησαν τη δοκιμή ήταν έκδοσης 1.4 BoosterJet MHEV των 129 ίππων, με την τετρακίνηση «AllGrip» και είχε ελαστικά Continental EcoContact 5 νούμερο 215/55 R17.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο Suzuki Jimny θα είναι ηλεκτρικό
Suzuki V-Strom 1050DE: Στην Ελλάδα η πανευρωπαϊκή παρουσίαση
Suzuki Vitara: Mild ή Strong Hybrid; (+video)

Advertisement