Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια της Jaguar για την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα σχέδια της Jaguar για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Τα σχέδια της Jaguar για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

H Jaguar πρόκειται να αποκαλύψει σύντομα λεπτομέρειες για το επιχειρηματικό σχέδιό της που αφορά στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Jaguar θα μετατραπεί σταδιακά σε έναν κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με το πρώτο τέτοιο μοντέλο της να παρουσιάζεται το 2025.

Η βρετανική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το επόμενο καινούργιο μοντέλο της θα παρουσιαστεί εκείνη τη χρονιά και πιθανότατα θα είναι ηλεκτροκίνητο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο βρετανικό Auto Express ο Adrian Mardell, o Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar, εντός τής προσεχούς άνοιξης θα ανακοινωθεί το πρόγραμμά της που αφορά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα είναι η βασική αιτία για τον μετασχηματισμό και την επιχειρηματική αναγέννηση της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ονομαστεί ως «Project Panthera» και η εφαρμογή του ακολουθεί το θεσπισμένο χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Mardell δήλωσε σχετικά στο βρετανικό μέσο: «Η πρόθεσή μας να μετατρέψουμε την Jaguar σε μια εταιρεία με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παραμένει αταλάντευτη. Ήδη, κάνουμε δοκιμές σε οχήματα που έχουν προχωρήσει αναφορά με την εξέλιξή τους και έχουμε πολλά στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει σε πολλές αγορές.

»Με αυτόν τον τρόπο θα οριστικοποιήσουμε την γκάμα των μοντέλων μας εντός των επόμενων τριών έως έξι μηνών. Θα αρχίσουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες από αυτές τις πληροφορίες αργότερα, μέσα στη χρονιά. Το 2025, θα δείτε την πρώτη Jaguar που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν και άλλα οχήματά μας».

Advertisement

Η εταιρεία έχει αρχίσει να συνεργάζεται με άλλες προκειμένου να φέρει εις πέρας το σχέδιό της. Η Magna, η Nvidia και η Wolfspeed έχουν αρχίσει να τη συνδράμουν στην εξέλιξη των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Βάσει των πληροφοριών αυτά θα είναι τρία SUVs τα οποία θα βασίζονται σε μια καινούργια πλατφόρμα που έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και θα υποστηρίζει σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με τεχνολογία αγωνιστικών τα ηλεκτρικά SUV της Jaguar
Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών
Μεγαλύτερη αυτονομία για την Jaguar F-Pace P400e