Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών

ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε τα στοιχεία παραγωγής και πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Από αυτά, προκύπτει ότι η λίστα αναμονής για τα μοντέλα της αυξήθηκε περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover αντιμετωπίζει και αυτή το πρόβλημα της περιορισμένης παραγωγής -σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητές της- εξαιτίας των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν συνολικά κατά 5,7% συγκριτικά με αυτές του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2021.

Αναλυτικότερα, βάσει όσων ανακοίνωσε εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022 οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 17% στη Βόρεια Αμερική και κατά 13% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιθέτως, στην Κίνα αυτές μειώθηκαν κατά 13%, κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, και στην Ευρώπη κατά 3%.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η Jaguar Land Rover διέθεσε 84.827 οχήματά της, με το καινούργιο Range Rover και το επανασχεδιασμένο Range Rover Sport να είναι τα δημοφιλέστερα από τα μοντέλα της.

Όμως, από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι παραγγελίες που έχει η εταιρεία για τα αυτοκίνητά της σωρεύονται διαρκώς. Πλέον, η αντίστοιχη λίστα έχει ξεπεράσει τα 215.000 οχήματα τα οποία αναμένεται να κατασκευαστούν στο εγγύς μέλλον. Συγκριτικά, τον περασμένο Οκτώβριο, ο αριθμός αυτός ήταν περίπου 205.000 αυτοκίνητα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή οι ελλείψεις ημιαγωγών και άλλων απαραίτητων εξαρτημάτων επηρεάζουν τη διαδικασία, καθυστερώντας την παραγωγή τους και -ως αποτέλεσμα- και την παράδοσή τους στους πελάτες της.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη λίστα με τις εκκρεμείς παραγγελίες αφορά κατά βάση τα Land Rover Defender, Range Rover και Range Rover Sport. Όπως ανακοινώθηκε η ζήτηση για τα εν λόγω μοντέλα καλύπτει το 74% των προς αναμονή παραγγελιών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Jaguar Land Rover και Wolfspeed για ημιαγωγούς
Jaguar Land Rover: Νέες, πρωτοποριακές εγκαταστάσεις δοκιμών
Το ρολόι που ταιριάζει ιδανικά στο Land Rover Defender