Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τεχνολογία αγωνιστικών τα ηλεκτρικά SUV της Jaguar

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τεχνολογία αγωνιστικών τα ηλεκτρικά SUV της Jaguar

ΝΕΑ

Με τεχνολογία αγωνιστικών τα ηλεκτρικά SUV της Jaguar

ΝΕΑ

Η συμμετοχή της εταιρίας στην Formula E θα αξιοποιηθεί στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά SUV που θα παρουσιάσει μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή της Jaguar στους αγώνες ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των αυτοκινήτων παραγωγής της.

Και αυτό θα συμβεί και με τα ηλεκτρικά της μοντέλα, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρία η συμμετοχή της στην Formula E έχει στόχο την μεταφορά τεχνολογίας στα επερχόμενα ηλεκτρικά SUV.

H Jaguar παρουσίασε πρόσφατα το νέο μονοθέσιο για την σεζόν του 2023, το οποίο είναι σχεδιασμένο με βάση τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν στη νέα χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσια του πρωταθλήματος έχουν πολλά στάνταρ στοιχεία όμως η κάθε εταιρία αναλαμβάνει τις τελικές ρυθμίσεις. Και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση ένα καλό μάθημα για τους μηχανικούς της, το οποίο θα πρέπει να μεταφερθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής από το 2025 και μετά.

Ο υπεύθυνος μηχανικής εξέλιξης των αυτοκινήτων της Jaguar, Thomas Muller (με προϋπηρεσία στην Audi) υποστηρίζει ότι οι συνεργασίες που θα αναπτυχθούν μεταξύ των μηχανικών της αγωνιστικής ομάδας και των μηχανικών του εργοστασίου θα αφορά κατά κύριο λόγο το σύστημα κίνησης.

Η εμπειρία από τους αγώνες θα βελτιώσει τις γνώσεις που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση της μπαταρίας, ενώ σημαντική είναι και η διαχείριση θερμοκρασίας της μπαταρίας για αποτελεσματική απόδοση σε όλες τις συνθήκες και βέλτιστη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της φόρτισης.

Advertisement

Όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα προκύψουν στην πορεία της εξέλιξης του πρωταθλήματος Formula E αναμένεται να εφαρμοστούν στα νέα SUV που ετοιμάζει η βρετανική εταιρία για μετά το 2025, τα οποία όπως είναι φυσικό θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι θα φτιάχνουν τα μελλοντικά μοντέλα της Jaguar Land Rover;
H Jaguar γιορτάζει την επιτυχία της στο Le Mans του 1953
Πόσες παραγγελίες λέτε πως έχει η Jaguar Land Rover;

Advertisement