Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Πρωταπριλιάτικα του Newsauto

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Πρωταπριλιάτικα του Newsauto

ΝΕΑ

Τα Πρωταπριλιάτικα του Newsauto

ΝΕΑ

Τιμήσαμε και φέτος την «Πρωταπριλιά» με ξεχωριστά θέματα. Δείτε ποια ήταν και τις αντιδράσεις των αναγνωστών.

To «έλα να δεις» επικράτησε και φέτος στο διαδίκτυο λόγω της πρωτομηνιάς που παραδοσιακά προσελκύει τους πάντες να γράψουν και να πουν ευφάνταστες ιστορίες. Στο παιχνίδι, όπως κάθε χρονιά, εκτός των Μέσων Ενημέρωσης συμμετέχουν και οι εταιρείες αυτοκινήτου που προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Οι δημοσιογράφοι του Newsauto εστίασαν σε δύο τομείς που μονοπωλούν, ούτως ή άλλως, την επικαιρότητα εδώ και καιρό. Το ένα θέμα αφορούσε την επαναφορά της απόσυρσης και το άλλο την δυναμική επιστροφή των ντίζελ κινητήρων.

Στο τομέα της απόσυρσης, οι περισσότεροι αναγνώστες μας εκδήλωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε, ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου στην Ελλάδα φτάνει τα 15 έτη και έτσι η ανάγκη ανανέωσης είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα από τις σελίδες του Newsauto, τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα επιδότησης των καινούργιων αυτοκινήτων με στόχο ένα καθαρότερο και ασφαλές περιβάλλον.

Όσον αφορά την «ανάκαμψη» των ντίζελ αυτοκινήτων τώρα, σίγουρα δε βρέθηκε μια μαγική λύση που να καθιστά τη συγκεκριμένη τεχνολογία βιώσιμη. Οι εταιρίες αυτοκινήτου συνεχίζουν να δίνουν βάρος στην εξέλιξη υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων με τα ντίζελ μηχανικά σύνολα να αφορούν μοντέλα υψηλών κυβικών. Σίγουρα, αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα, για την ακρίβεια από 20.000 και άνω κάθε χρόνο, ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο παραμένει η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Advertisement
Advertisement