Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα…

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα…

ΝΕΑ

Volkswagen: Δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα…

ΝΕΑ

Όμως πολύ εύκολα θα μπορούσε πράγματι να είναι το πρωταπριλιάτικο αστείο της γερμανικής εταιρείας…

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Volkswagen αποκαλύπτει πρόωρα την πρωταπριλιάτικη φάρσα της. Το έχουμε δει στο παρελθόν με το Voltwagen και άλλα projects τα οποία πριν έρθει η 1η Απριλίου – γνωστή ημέρα για τις φάρσες – είχαν κάνει το γύρο του κόσμου μπερδεύοντας πολλούς.

Παρά το ότι η Volkswagen αρνείται πεισματικά πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο παρουσιάζοντας ένα νέο εξάρτημα για το αγροτικό της Amarok. Το εξάρτημα είναι ένα ιδιαίτερο σήμα της το οποίο κατασκευάστηκε από τη Volkswagen Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Το RooBadge όπως ονομάζεται έχει κατασκευαστεί με στόχο να αποτρέπει τις συγκρούσεις οχημάτων με καγκουρό στην Αυστραλία. Μέσα στο σήμα έχει τοποθετηθεί ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα το οποίο εκπέμπει ήχους χαμηλών συχνοτήτων που απομακρύνουν τα καγκουρό από το συγκεκριμένο σημείο.

Advertisement
Advertisement

Το σήμα εξελίχθηκε έπειτα από την έρευνα του ειδικού τμήματος του πανεπιστημίου για τη συμπεριφορά των καγκουρό την περίοδο της μετανάστευσής τους. Με τη βοήθεια GPS και δεδομένα τηλεμετρίας το σύστημα αυτόματα εκπέμπει ήχους στα σημεία που έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες μετακινήσεις. Η VW ήδη συζητάει με άλλους οργανισμούς και κατασκευαστές στην Ευρώπη προκειμένου να επεκτείνει τη λειτουργία του σήματος και για άλλα ζώα.

Η Volkswagen ορκίζεται ότι αυτό το εξάρτημα είναι αληθινό, ωστόσο θα κρατήσουμε μια επιφύλαξη γιατί η πρωταπριλιά παραμονεύει!