Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού CUPRA el-Born (+video)

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού CUPRA el-Born (+video)

Mobility

Αποκάλυψη του ηλεκτρικού CUPRA el-Born (+video)

Mobility

Ξεχάστε το SEAT el-Born και καλωσορίστε το CUPRA el-Born με αυτονομία 500 χλμ και sportive χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Από τη γέννηση της CUPRA τον Φεβρουάριο του 2018, η μάρκα έχει αναπτυχθεί ραγδαία, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες.

Μετά το άνοιγμα του CUPRA Garage και την παρουσίαση του CUPRA Leon και CUPRA Formentor, η εταιρεία αποφάσισε ότι το πρωτότυπο αυτοκίνητο el-Born θα λανσαριστεί ως μοντέλο CUPRA.

«Το CUPRA el-Born διαθέτει όλα τα γονίδια της μάρκας CUPRA και είναι η ζωντανή απόδειξη ότι απόδοση και ηλεκτροκίνηση αποτελούν ένα εξαιρετικό ταίριασμα. Θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην εποχή του εξηλεκτρισμού, να προσθέσουμε περισσότερες πωλήσεις και να αυξήσουμε το περιθώριο κέρδους μας», εξήγησε ο Wayne Griffiths.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA el-Born (η έκδοση του VW ID.3 της Seat) είναι ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη και θα κατασκευάζεται στο Zwickau της Γερμανίας, πάνω στην πλατφόρμα MEB. Το el- Born θα λανσαριστεί στην αγορά το 2021. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τις πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές του EV hatch, λέγοντας μόνο ότι τροφοδοτείται από μια μπαταρία 77 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα (μη καθορισμένης ιπποδύναμης) που κινεί τους πίσω τροχούς. Χάρη στη μεγάλη μπαταρία, η αυτονομία είναι στα 500 χλμ. Η συμβατότητα γρήγορης φόρτισης σημαίνει ότι το ισπανικό ηλεκτρικό όχημα απαιτεί μόνο 30 λεπτά φόρτισης για να καλύψει απόσταση 260 χλμ).

Advertisement

Η CUPRA λέει ότι το el-Born θα κάνει 0-50 χλμ σε 2,9 δευτερόλεπτα, αλλά δεν αποκαλύπτει ακόμη το χρόνο για το 0-100. Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία προσθέτει ότι το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα θα διαθέτει ένα αποκλειστικά εξελιγμένο Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) για να προσφέρει το: «Ανώτερο επίπεδο δυναμικής οδήγησης».

Το μοτίβο του νέου el-Born είναι παρόμοιο με αυτό του VW ID.3, αλλά το Ισπανικό μοντέλο διαθέτει πιο επιθετικό εμπρός μέρος, πιο έντονα πλαϊνά μαρσπιέ, νέους τροχούς και τις δικές τους μοναδικές sport πινελιές, όπως οι χάλκινες λεπτομέρειες μέσα και έξω. Το εσωτερικό είναι επίσης παρόμοιο με αυτό του ηλεκτρικού VW, με την CUPRA να τοποθετεί μια νέα κεντρική κονσόλα, ένα νέο τιμόνι με επιλογή προφίλ οδήγησης και λειτουργία Cupra, sport καθίσματα και διαφορετική επιλογή υλικών.

Advertisement

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Zwickau της VW παράλληλα με το ID.3 και θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021.