Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φουτουριστικό ηλεκτρικό Pininfarina eSUV

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φουτουριστικό ηλεκτρικό Pininfarina eSUV

ΝΕΑ

Το φουτουριστικό ηλεκτρικό Pininfarina eSUV

ΝΕΑ

Πριν από 20 χρόνια, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπότε έρχονται στην επικαιρότητα σχέδια όπως αυτά του Pininfarina που πλέον δεν δείχνουν και τόσο εξωπραγματικά.

Advertisement
Advertisement

Ζούμε σε μια εποχή φουτουριστικών σχεδίων, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν τη δυνατότητα να «συμπιέσουν» αρκετά τους χρόνους εξέλιξης νέων μοντέλων και της παρουσίασής τους σε εκδόσεις έτοιμες για παραγωγή.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το εντυπωσιακό σχέδιο του Daniel Gombo που δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του οίκου Pininfarina. Το eSUV είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιάζει πολύ με sport coupe από το μέλλον. Έχει εξαιρετικά ρευστή γραμμή στο αμάξωμα με χαμηλό ύψος καμπίνας και ιδιαίτερα δυναμικές λεπτομέρειες που το κάνουν να φαίνεται πολύ sport από κάθε πλευρά που μπορεί να το δει κανείς. Σίγουρα δεν είναι συμβατικό, υπό οποιαδήποτε έννοια. Είναι κομψό και προδιαθέτει για εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, δίνει το περιθώριο στους μηχανικούς να προσθέσουν τέτοια τεχνικά στοιχεία που θα το καθιστούν ικανό και για εξαιρετικές εκτός δρόμου επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

«Οι λεπτομέρειες στο καπό μπορούν να θεωρηθούν ως ένα άλλο χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης. Βοηθούν στον sport χαρακτήρα να αναδειχθεί» λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας πως «με άλλα λόγια, η γλυπτή φύση του εξωτερικού κοιτώντας το αυτοκίνητο από το πλάι κάνει μια σημαντική διαφορά με τη γραμμή της οροφής που ορίζεται ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Λειτουργεί επίσης ως αεροδυναμικός αγωγός μαζί με τους εμπρός και πίσω διαχύτες». Στο εσωτερικό, η διάταξη είναι 2+2 και από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από τις προτάσεις του Gombo, είναι το τετράγωνο τιμόνι και η απουσία οθονών αλλά και φυσικών διακοπτών στο ταμπλό.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Συμμαχία με στόχο τις λύσεις για το e-mobility (VIDEO)

Το hypercar της Pininfarina με το εκπληκτικό ηχοσύστημα

Advertisement

Η Pininfarina συνεχίζει με τα ηλεκτρικά