Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ολοκαίνουρια μικρά SUV που ετοιμάζει η Stellantis

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ολοκαίνουρια μικρά SUV που ετοιμάζει η Stellantis

ΝΕΑ

Τα ολοκαίνουρια μικρά SUV που ετοιμάζει η Stellantis

ΝΕΑ

Έντονη είναι η δραστηριότητα που παρατηρείται στους κόλπους της Stellantis, με τις Jeep, Alfa Romeo και Fiat να ετοιμάζουν από ένα ολοκαίνουριο compact SUV.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Jeep θα επεκτείνει την γκάμα της, λανσάροντας ένα μικρό SUV, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το Renegade.

Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναρξη της παραγωγής τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα, όμως, με πιο πρόσφατο δημοσίευμα του Automotive News Europe, η εμπορική διάθεση του compact SUV δεν θα γίνει πριν τον Νοέμβριο του συγκεκριμένου έτους.

Το εν λόγω μοντέλο έχει την κωδική ονομασία “Project 516” και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της πολωνικής πόλης Tychy (Τίσι) όπου θα επενδυθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη εξηλεκτρισμένων μοντέλων, τα οποία θα φέρουν το έμβλημα των Jeep, Alfa Romeo και Fiat.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το μικρότερο αδερφάκι του Renegade θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική CMP (Common Modulal Platform), την οποία χρησιμοποιούν τα Peugeot 2008 & 208, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί και από όλα μοντέλα της Stellantis – και συγκεκριμένα των Opel, DS, Peugeot και Citroen.

To ολοκαίνουριο μοντέλο της Jeep θα προσφέρεται σε έκδοση βενζίνης, αλλά και μία προσθιοκίνητη ήπια υβριδική, η οποία θα ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα τοποθετείται μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του συστήματος μετάδοσης. Σημειώνεται πως στα πλάνα συμπεριλαμβάνεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα παραχθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

Advertisement

Περαιτέρω πληροφορίες δεν υπάρχουν, σύμφωνα, ωστόσο, με το δημοσίευμα οι κινητήρες θα αντλούνται από τον όμιλο PSA, ενώ θα παράγονται 110.000 μονάδες του μοντέλου ετησίως.

Advertisement

Εκτός από την Jeep, CUV φαίνεται πως ετοιμάζει και η Fiat. Το μοντέλο των Ιταλών -υπό την κωδική ονομασία Project 364– φέρεται πως θα αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Centoventi. Η εμπορική του διάθεση είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2023, με την κινητήρια γκάμα να περιλαμβάνει mild hybrid και 100% ηλεκτρική έκδοση.

Μεγάλη είναι η προσμονή και για την Alfa Romeo Brennero που θα παραχθεί τον Ιανουάριο του 2023 και θα πάρει θέση κάτω από την επίσης πολυαναμενόμενη Tonale.

Σημειώνεται πως και τα τρία μοντέλα των εταιρειών (Jeep, Alfa Romeo, Fiat) θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, CMP, και θα παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο, Tychy, επιτρέποντας στη Stellantis να οικοδομήσει οικονομίες κλίμακας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία Stellantis (FCA-PSA): Θα αναστηθεί προσεχώς η Lancia;
Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ
Ενεργειακές κυψέλες για τα μεσαία επαγγελματικά του ομίλου Stellantis