Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep: Ετοιμάζει το μικρότερο «αδερφάκι» του Renegade

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jeep: Ετοιμάζει το μικρότερο «αδερφάκι» του Renegade

ΝΕΑ

Jeep: Ετοιμάζει το μικρότερο «αδερφάκι» του Renegade

ΝΕΑ

Η Jeep θα τοποθετήσει στη βάση της γκάμας της ένα μικρότερο μοντέλο από το Renegade, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα Peugeot 208 & 2008.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να λανσάρει ένα μικρό SUV, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το Renegade, φαίνεται πως είναι η Jeep.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό Μέσο Automotive News, η παραγωγή του… μυστηριώδους -προσώρας- μοντέλου θα εκκινήσει τον Ιούλιο του 2022.

To CUV θα περάσει τους κόλπους του εργοστασίου του ομίλου FCA στην πολωνική πόλη Τίσι (Tychy), στο οποίο αναμένεται να επενδυθούν περίπου 2 δισ. ευρώ με στόχο την κατασκευή κάποιων ηλεκτροκίνητων μοντέλων των Jeep, Fiat και Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην τελευταία κατηγορία θα ανήκει και το επερχόμενο… αδελφάκι του Renegade το οποίο θα είναι τετρακίνητο, ενσωματώνοντας ένα θερμικό μοτέρ στον μπροστινό άξονα και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω. Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο πως θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Πληροφορίες αναφορικά με τις διαστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα είναι μικρότερο από το Renegade (4.230 χλστ. μήκος, 1.810 χλστ. πλάτος και 1.690 χλστ. ύψος). Επιπροσθέτως, φαίνεται πως θα βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα, καθώς θα υιοθετήσει την αρχιτεκτονική CMP (Common Modular Platform) του ομίλου PSA, πάνω στην οποία «κάθονται» τα Peugeot 208 & 208.

Advertisement

Σημειώνεται πως μικρά CUVs ετοιμάζει τόσο η Fiat όσο και η Alfa Romeo. Η τελευταία προλειαίνει το έδαφος για την Brennero που θα παραχθεί τον Ιανουάριο του 2023 και θα τοποθετείται κάτω από την Tonale. Όσον αφορά τη Fiat, το βλέμμα της έχει στραφεί σε ένα μοντέλο μικρότερο του 500X.

Αμφότερα τα μοντέλα θα βασιστούν στην ίδια πλατφόρμα (CMP) και θα παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο (Τίσι) με τον… Βενιαμίν της Jeep, γεγονός που θα επιτρέψει στη νεότευκτη Stellantis να οικοδομήσει οικονομίες κλίμακας, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα έξοδά της.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το plug-in υβριδικό Jeep Wrangler
Η Jeep γιορτάζει 80 χρόνια ιστορίας
Retro επεμβάσεις στο νέο Jeep Wrangler

 

Advertisement