Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 314…

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 314…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 314…

ΝΕΑ

Η χρονιά φεύγει και ήδη έχουν δρομολογηθεί πολλές αλλαγές στον κλάδο του αυτοκινήτου. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν, παρουσιάσεις δε γίνονται αλλά υπάρχει αισιοδοξία για το 2022. Στο NEWSAUTO καταγράφουμε τον παλμό και τα γεγονότα της πιάτσας και όπως γνωρίζετε βάζουμε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ μας χωρίς να παίζουμε κρυφτούλι!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλά να είμαστε! Αν το έχετε καταλάβει σε δέκα ημέρες έχουμε Χριστούγεννα και ήδη έχουμε μπει σε γιορτινή διάθεση. Γιορτινή… ψυχολογική διάθεση θα λέγαμε γιατί και για να πούμε την αλήθεια, έμποροι και καταναλωτές έχουν τα θέματά τους με τις παραγωγές και τα προϊόντα που δεν υπάρχουν!

Όλοι πλέον αναρωτιόμαστε πότε θα μπούμε σε μία σειρά και θα αρχίσουν να έρχονται αυτοκίνητα… Μία ερώτηση που μου την κάνουν πάρα πολλοί αλλά για να πούμε και την αλήθεια κανείς δεν ξέρει ή γνωρίζουν ελάχιστοι στον κόσμο και δεν μας ενημερώνουν! Έτσι λοιπόν, κάνουμε υπομονή και περιμένουμε.

Το διαστημικό… cockpit του Audi RS Q e-tron που θα συμμετάσχει στο ράλι Dakar

Θεέ μου. Τι αγώνας Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Ας αφήσουμε όμως την αγορά του αυτοκινήτου και ας αναφερθούμε στον εκπληκτικό τελικό της Formula 1 που παρακολουθήσαμε την Κυριακή το μεσημέρι. Μία μάχη μεταξύ Hamilton και Verstappen ή Mercedes και Red Bull με νικητή τον δεύτερο. Ο Ολλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο και να γεμίσει ρίγη συγκίνησης τους φιλάθλους του motorsport σε όλον τον κόσμο.

Έναν αγώνα, μία μάχη που είχαμε να ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια και μας «ανάγκασε» να μείνουμε κολλημένοι στους δέκτες της τηλεόρασης για να απολαύσουμε το μεγαλείο της F1. Πραγματικά όσοι δεν παρακολουθήσετε τον αγώνα δείτε τον σε… replay γιατί απλά ΑΞΙΖΕΙ!

 

Advertisement

Πολλές αλλαγές και.. καλές πράξεις

Στη θεματολογία μας τώρα, διαπιστώνουμε πως ο κλάδος του αυτοκινήτου θα αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Αυτό δεν θα αφορά μόνο στα αυτοκίνητα αλλά και στα στελέχη. Και όπως θα μάθουμε σύντομα, οι αλλαγές θα είναι αρκετές σε υψηλά επίπεδα. Σίγουρα όλα γίνονται για καλό, οπότε αναμένουμε. Το σίγουρο είναι πως κανένας καλός (ή… καμία) δεν πάει χαμένος!

Advertisement

Πριν κλείσω, να σας βάλω σε σκέψεις λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. ΜΗΝ ξεχάσετε λοιπόν να κάνετε μία καλή πράξη, να χαρίσετε ένα παιχνίδι σε κάποιο παιδί που έχει ανάγκη, να δώσετε χρήματα σε μία οικογένεια που έχει ανάγκη, να βοηθήσετε έναν άστεγο. ΝΑ είστε σίγουροι πως θα εισπράξετε χαμόγελα και θα νοιώσετε όμορφα.

Αν θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τα καλά λόγια μπορούν να είναι σύντομα και εύκολα, αλλά η ηχώ τους πρέπει να είναι παντοτινή.

 


 

Αλλαγή σε θέση… προέδρου ετοιμάζει μεγάλη εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Οι πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης (εκτός εταιρείας) χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα οριστικοποιηθεί κάτι. Εναλλακτικά υπάρχει και λύση «εκ των έσω» με έμπειρο στέλεχος που έχει περάσει από διάφορες θέσεις ενώ διαθέτει εμπειρία και από άλλες μάρκες (ακόμα και premium).

 


 

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας σύγχρονης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά της κυρίας Μαριάννας Λάτση προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ανακοινώθηκε, και ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο των νέων ενηλίκων στη μνήμη της δημοσιογράφου Αριάδνης Γερασιμίδου, η οποία «έφυγε» πρόσφατα και μας συγκλόνισε με τη δύναμη της ψυχής της…


 

Υπάρχουν μάνατζερ και… μάνατζερ. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι που αντιλαμβάνονται τα νέα δεδομένα και ακολουθούν την τάση. Οι υπόλοιποι απλά χάνουν το τρένο!

 


 

Για τρίτη φορά (!) έπεσε θύμα κλοπής στέλεχος εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων. Το ευχάριστο μέσα σε αυτό το δυσάρεστο γεγονός ήταν, πως την ώρα της εισβολής, που έγινε μέρα – μεσημέρι, δεν βρισκόταν κανείς εντός του σπιτιού…

 


 

Καινούρια μοντέλα έρχονται στην Ελλάδα αλλά όχι σε ποσότητες. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πρόβλημα με τις παραδόσεις και όλοι να αναρωτιούνται και να ψάχνουν τις ημερομηνίες που θα αρχίσει να σταθεροποιείται η κατάσταση.


 

Τα πρώτα Suzuki S-Cross τελευταίας γενιάς βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα!


 

Σε επέκταση της συνεργασία με το Group Continental προχώρησε η εταιρεία ΕΜΑ Α.Ε. και συγκεκριμένα μέχρι και το 2028. Η συνεργασία ξεκίνησε στα τέλη του 1998 με την ανάθεση της εμπορίας και διανομής των μαρκών Continental, Uniroyal, Barum, Viking και, αργότερα, της GENERAL TIRE.

Continental SportContact7


 

Το ελληνικό COTY (Car Of The Year) ετοιμάζεται και στις αρχές του 2022 θα μάθουμε ποιο θα είναι! Το αποτέλεσμα θα βγει έπειτα από ψηφοφορία κοινού και δημοσιογράφων. Αυτήν την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα coty.gr όπου θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό (θα υπάρξουν και δώρα έπειτα από κλήρωση) και τον Ιανουάριο θα ψηφίσουν οι συντάκτες του CAR Magazine και του Newsauto.gr. Η ανακοίνωση θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου.


 

Τα μέλη του ΑΤΧ (Αυτοκίνητο της Χρονιάς) βρέθηκαν σήμερα στην πίστα των Μεγάρων για να δοκιμάσουν την τελική δεκάδα των 10 υποψηφίων μοντέλων για την ανάδειξη του. Η τελική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ημέρα όπου θα ανακοινωθεί και το αυτοκίνητο που θα φέρει την τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.


 

Νέα παράταση για τις αρχές του 2022 παίρνει η απόφαση για τα τρέιλερ. Να θυμίσουμε πως τα τρέιλερ θα θεωρούνται ξεχωριστά οχήματα, θα φέρουν δική τους πινακίδα κυκλοφορίας και θα είναι ανεξάρτητα ασφαλισμένα.


 

Τον Μάρτιο υπολογίζεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα το νέο Toyota GR86. Την ενημέρωση έδωσε στην δημοσιότητα σε απάντηση ερώτησης στο FB, η Toyota – Πλέστης.


 

Πολλές φορές εμφανίζουμε τα νέα αυτοκίνητα με το που πατούν σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο χώρο των logistics. Αυτό γίνεται γιατί κάποιοι αντιλαμβάνονται τα νέα δεδομένα και κάποιοι άλλοι όχι, προσπαθώντας να… κρύψουν τα αυτοκίνητα από τα μάτια του κόσμου ή καλύτερα από τα φώτα της δημοσιότητας! Αναρωτιόμαστε άραγε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο το 2021.

 


 

Την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό κοινό πραγματοποίησε το ολοκαίνουριο Yamaha Wolverine R-Max 1000 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών».


 

Τεράστιο πρόβλημα λόγω χρεών έχει μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που εκπροσωπεί πρωτοκλασάτη μάρκα. Τα χρέη ξεπερνούν ήδη τα 18 εκατομμύρια ευρώ και όπως φαίνεται δεν αργεί να… σκάσει το θέμα!

 


 

Τα θέματα με τις παραγωγές και η πανδημία έχουν «παγώσει» όλες τις δημοσιογραφικές παρουσιάσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κάτι ανάλογα δεν έχουμε δει στο παρελθόν και ιδίως την περίοδο πριν αλλάξει ο χρόνος.

 


 

Παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση διοργανώνει η Toyota την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου με θέμα την… ηλεκτροκίνηση! Τη συγκεκριμένη θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 


 

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική καταστατική συνέλευση, αλλαγή στο καταστατικό και αρχαιρεσίες του ενιαίου Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκίνητου – Μοτοσυκλέτας (ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ). Η συνάντηση θα γίνει στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ στις 12:00 και αφορά μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.


Τη δική του θέση για την επερχόμενη συνένωση των δύο συνδέσμων ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΑ Τάκης Τρακουσέλλης. «Έφτασε η ώρα να υπάρξει ένας ενιαίος σύνδεσμος δημοσιογράφων αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά. Όποιος δεν θέλει την ένωση δεν θα είναι στην ένωση».


Ανανέωση για το κανάλι ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ του Χάρη Θεοφράστου στο YouTube.


 

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο Star Channel. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το δείτε παρακάτω:


 

Το αγωνιστικό ραδιοφωνικό δίδυμο, Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος φιλοξενούν στο κανάλι 1 Πειραιάς στους 90.4 την Τρίτη (19.00-21.00) τους Βασίλη Ορφανό και Βασίλη Μπούρδο. Θέμα συζήτησης το ράλι Ντακάρ.


 

Στο ράλι Ντακάρ του 2022 θα έχουμε δύο ελληνικές συμμετοχές. Με μοτοσικλέτα (Husqvarna FR 450 Rally) θα τρέξει ο Βασίλης Μπούδρος και με αυτοκίνητο (Mitsubishi) οι Βαγγέλης Μπερσής – Φώτης Κουτσουμπός.


 

Μετά από δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκε και πάλι το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε μπορεί να απολαύσετε τα σκάφη κα τα αξεσουάρ στο παρακάτω video.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 17
5. www.newsauto.gr 23
6. www.tanea.gr 27
7. www.tovima.gr 28
8. www.liberal.gr 46
9. www.newsit.gr 52
10. www.ifemerida.gr 60
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 23
2. www.autogreeknews.gr 75
3. www.gocar.gr 125
4. www.traction.gr 197
5. www.motorone.gr 461
6. www.autotriti.gr 464
7. www.4drivers.gr 1.896
* Ορισμένα site δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/12/2021 (19:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 131.800
2. Trcoff: 50.600
3. Drive magazine: 22.800
4. Tractiongr: 21.800
5. Carotogr: 11.700
6. CarGuysGr: 9.130
7. Gocar: 6.080
8. Ariadni Gerasimidou: 5.740
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.320
10. Newsauto: 3.870
11. 4Τροχοί: 3.700
12. Auto Τρίτη: 1.790
13. Panos Seitanidis: 1.510
14. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
15. George Sargiannidis: 1.390
16. Enkinisi: 1.380
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/12/2021 (19:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 25.900
2. Moto & Bike TV 23.200
3. MOTOMAGGR 15.000
4. Bikeit.gr 3.640
5. Dimitris Diatsidis 2.070
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/12/2021 (19:00)