Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 292…

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 292…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 292…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις και δεν θα διαβάζεις πουθενά αλλού από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα! Άλλη μία εβδομάδα ξεκινά και μάλιστα καλοκαιρινή που μας ανεβάζει τη διάθεση στο φουλ. Ήδη έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε πως αλλάζουν τα πράγματα και τα δεδομένα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Σημαντική είναι η μείωση των κρουσμάτων από τον Covid αλλά και η αύξηση των ανθρώπων που εμβολιάζονται, οπότε το συνολικό αποτέλεσμα μας δείχνει και το δρόμο, αρκεί βέβαια να συνεχίσουμε να προσέχουμε.

Ωστόσο αναμένουμε πώς και πως τα νέα μέτρα που θα μας επιτρέπει να βγάλουμε τη μάσκα και να ζήσουμε με δεδομένα προ… Covid εποχής. Λίγη υπομονή χρειάζεται και όπως είπαμε, τώρα που μπήκαμε στο καλοκαίρι ποιος μας πιάνει. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και το θετικό πρόσημο στις ταξινομήσεις των αυτοκινήτων που αλλάζει την ψυχολογία της αγοράς και φυσικά των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ελληνική κατασκευή οχήματος από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ελληνικές προτάσεις από Πανεπιστήμια της χώρας μας που μας δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο…

Ξεπερασμένες καταστάσεις

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη και ενώ ζούμε στην εποχή του digital, που έχει ξεπεραστεί το… «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», κάποιοι συνεχίζουν να ζούνε εποχές πολύ πριν αλλάξει η χιλιετία! Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά αλλά σίγουρα η πιάτσα που έχει καταλάβει τι παίζει θα δώσει σύντομα τις απαντήσεις της.

Προφανώς ή κάποιοι καίνε λάδια ή στο γεύμα τους προσθέτουν λάδικινητήρα αντί για λάδι φαγητού! Τους αφιερώνουμε το παρακάτω video:

Advertisement

Καλό διάβασμα

Δεν θα σας κουράσω άλλο καθώς και σήμερα οι ειδήσεις είναι αρκετές και είμαι σίγουρος πως θέλετε να μάθετε από πρώτο χέρι και διασταυρωμένα τι παίζει στην όμορφη μας… ΓΝΗΣΙΑ πιάτσα.

Advertisement

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το πρόβλημα δεν είναι όσο το κυνηγάς. Το πρόβλημα αρχίζει όταν το πιάσεις.


 

ΕΙΠΑΝ

“Το Ράλι Ακρόπολις είναι από τις αθλητικές οργανώσεις που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προβολής της πατρίδας μας”.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στους 4 Τροχούς.

 

“Πραγματικά την αγαπάω την Ελλάδα. Με έχει εντυπωσιάσει πόσο γρήγορα μπορείς να συνδεθείς με τους Έλληνες και πόσο γρήγορα γίνεσαι μέλος της γειτονιάς“.
O CEO του BMW Group Hellas Andreas Sieben στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Πάρι Ποντίκα


Στις 10.944 ταξινομήσεις έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Μάιο δείχνοντας πως η άρση του lockdown αλλάζει τα δεδομένα, προς το καλύτερο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις πωλήσεις ανά εταιρεία.

Toyota 1.253
Peugeot 1.251
VW 974
Hyundai 805
Opel 701
Citroen 638
Fiat 569
KIA 497
BMW 489
Mercedes 438
Nissan 414
Suzuki 372
Renault 363
Skoda 341
Ford 337
Audi 326
Dacia 250
MINI 215
Volvo 214
SEAT 178
Jeep 107
Mazda 57
Land Rover 29
Honda 23
Jaguar 21
Mitsubishi 18
Alfa Romeo 16
Porsche 11
Tesla 11
Lexus 11
Cupra 4
Lamborghini 3
Abarth 3
Maserati 2
Morgan 2
Smart 1


Στο επίκεντρο βρέθηκε γι’ ακόμα μία φορά το νησί της Αστυπάλαιας το οποίο σύντομα θα μεταμορφωθεί σε ένα «έξυπνο και αειφόρο» νησί. Την περασμένη εβδομάδα έγινε η παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται σε ελληνικό νησί με στόχο την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκινητικότητα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του CEO του Volkswagen Group Dr. Herbert Diess.


Άνθρακας αποδείχτηκε ο θησαυρός γιατί το… σεντούκι με το χρυσό το προσφέρανε για άλλο μαγαζί (περίπτερο σε σχέση με αυτό που περίμεναν). Όπως μαθαίνουμε το ολλανδικό fund έψαχνε και ψάχνει για αντιπρόσωπο και όχι για… εισαγωγική.


Δυναμική ήταν η παρουσία του ομίλου Συγγελίδη στην έκθεση EcoFest 2021, που διεξήχθη στην Πλατεία Νερού το τριήμερο 4-6 6 Ιουνίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και τη βιώσιμη μετακίνηση.


 

Το βγάλαμε στο δρόμο και έγινε ο χαμός! Ο λόγος για το Citroen Ami που η εισαγωγική εταιρεία έχει φέρει στην Ελλάδα και τους επόμενους μήνες θα μπορεί να το διαθέσει σε πελάτες.

 

Το Citroen Ami οδηγείται από 16 ετών – Πότε έρχεται Ελλάδα και σε ποια τιμή

 


Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει στην πιάτσα τις τελευταίες ημέρες για δημοσιεύματα που αφορούν σε εισαγωγική εταιρεία αλλά όπως φαίνεται πάντα κάποιος άλλος… φταίει και όχι αυτός που γράφει. Αυτή τη φορά την «είδηση» και σύμφωνα με όσα προσπαθεί να διοχετεύσει προς τα έξω αυτός που έκανε τη γκάφα, έδωσαν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι της μάρκας όπως και μεγάλο στέλεχος της εταιρείας που εργάζεται στο εξωτερικό και μάλιστα στην ίδια μάρκα.


Ένα αμιγώς ηλεκτρικό ελαφρό φορτηγό ADDAX, ειδικά διασκευασμένο για αποστολές πυρόσβεσης απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά ADDAX, εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.


 

Η kosmocar είναι μία από τις εταιρείες που δίνει μεγάλη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στις εγκαταστάσεις της στην Αργυρούπολη έχει τοποθετήσει στις ταράτσες των κτηρίων φωτοβολταïκα συστήματα.


Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο CEO του BMW Group Hellas Andreas Sieben και συγκεκριμένα στον Πάρι Ποντίκα και την ραδιοφωνική εκπομπή που μεταδίδει πανελλαδικά το Πρώτο Πρόγραμμα.


Sold out για το περιοδικό CAR της Κυριακής 6 Ιουνίου που κυκλοφόρησε μαζί με το Πρώτο Θέμα το οποίο με τη σειρά του βρέθηκε στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας των Κυριακάτικων εφημερίδων σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου διανομής.


 

Στην BMW Σπανός μετακόμισε πρόσφατα ο Μάνος Παπαδογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στα κεντρικά του BMW Group Hellas.


Πρώτη δημοσιογραφική παρουσίαση στην μετά Covid εποχή και για την Subaru η οποία την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Outback.


Τα πρώτα ηλεκτρικά VW ID.4 στα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην Αστυπάλαια.


Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη επιβράβευσε τους ανθρώπους του για το 2021 απονέμοντας βραβεία ως ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών αλλά και των επιτευγμάτων τους. Για το 2021 απονεμήθηκαν τα παρακάτω Βραβεία τα οποία κατασκευάστηκαν από σύνθετα υλικά φυτικής προέλευσης.
Πρεσβευτής Εταιρικών Αξιών / Corporate Values Ambassador
Βραβείο Εξαιρετικής Απόδοσης / High Performance Award
Βραβείο Best Support Team που προκύπτει από την έρευνα εσωτερικής ικανοποίησης


 

Αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου είναι εδώ και λίγες ημέρες ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί Στράτης Χατζηπαναγιώτου, έπειτα από πρόταση του ΔΣ της Ομοσπονδίας (Πρόεδρος η Φωτεινή Ψαρράκου).


 

Αρκετά έντονο είναι το πρόβλημα με τις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων καθώς τα εργοστάσια, λόγω έλλειψης microchip αλλά και μεγάλης ζήτησης αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες. Αυτό ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο, κατ επέκταση και στην Ελλάδα


 

Στα μέσα Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική αποστολή στην Ιταλία για την παρουσίαση του νέου Jeep Wrangler plug in hybrid.


Το διάστημα 8-9 Ιουνίου στη Χαλκιδική η Volvo θα πραγματοποιήσει τη δημοσιογραφική παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού XC40. Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα που ήρθαν από το εξωτερικό για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας. Την υποστήριξη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η εταιρεία του Θωμά Παπαπάσχου.


Στις 7-8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη η δημοσιογραφική παρουσίαση του Cupra Formentor.


 

Αρκετοί είναι οι… μνηστήρες και μάλιστα πολύ δυνατοί, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβουν συγκεκριμένη αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη. Πολλά ακούγονται σχετικά με την βιωσιμότητα της εν λόγω αντιπροσωπείας αλλά όπως φαίνεται τον τελευταίο λόγο θα έχει η εισαγωγική εταιρεία.


Το είχαμε γράψει εδώ και μήνες πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για δημιουργία πολύ premium μάρκας στη Λάρισα. Όπως μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και οι συζητήσεις και μάλλον δεν αργεί να πέσουν οι υπογραφές…


 

Την πρώτη συνάντηση στη μετά… covid εποχή θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Skoda club Πελοποννήσου την Κυριακή 20 Ιουνίου στο Ξυλόκαστρο!


Νέο ΔΣ προέκυψε από τις εκλογές της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος που έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δημήτριος Μιχελακάκης
Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μεσημέρης
Β’ Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Μανώλης
Γενικός Γραμματέας: Αναστάσιος Καρκάνης
Ταμίας: Γεώργιος Τζήκας
Μέλη: Φωτεινή Ψαρράκου, Χριστόδουλος Πενταράς, Ευαγγελία Πλουμή, Ιάκωβος Διακουμάκης, Απόστολος Πάλλας, Αντώνιος Σταφυλοπάτης.


Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το φετινό Ράλι Ακρόπολις τόσο από πλευράς αγωνιζομένων όσο και από πλευράς χορηγών. Η έντονη παρουσία και στήριξη της Κυβέρνησης έχει δώσει άλλον αέρα στον εθνικό μας αγώνα που φέτος διεξάγεται το Φθινόπωρο και προσμετρά στο WRC.


 

Με Ford Fiesta R2 θα συμμετάσχει στο φετινό Ράλι Ακρόπολις ο Chief Officer Τεχνολογίας και λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ Στέφανος Θεοχαρόπουλος έχοντας στο κάθισμα του συνοδηγού τον Γιώργο Κότσαλη.


 

Όπως φαίνεται ακόμα και τα παιχνίδια θα είναι φιλικά στο περιβάλλον. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Mattel η οποία παρουσίασε το πρωτοποριακό Tesla Roadster Matchbox, αυτοκινητάκι με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα κατασκευασμένο από 99% ανακυκλωμένα υλικά. Στόχος η χρήση 100% ανακυκλωμένων, ανακυκλώσιμων ή βιολογικής προέλευσης πλαστικών υλικών σε όλα τα αυτοκινητάκια Matchbox, τα σετ παιχνιδιού και τις συσκευασίες!


 

Στο project του Ομίλου VW και της Ελληνική Κυβέρνησης για την πράσινη κινητικότητα στην Αστυπάλαια συμμετέχει και η SEAT με το ηλεκτρικό MÓ eScooter 125.


Η αμερικάνικη μάρκα ηλεκτρικών μοτοσικλετών Zero Motorcycles ετοιμάζεται να εισβάλει και στην ελληνική αγορά δημιουργώντας το δικό της κατάστημα στην Εθνικής Αντιστάσεως 137 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 11
5. www.tanea.gr 13
6. www.newsit.gr 19
7. www.iefimerida.gr 20
8. www.gazzetta.gr 24
9. www.kathimerini.gr 33
10. www.capital.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 41
2. www.autogreeknews.gr 119
3. www.gocar.gr 204
4. www.autotriti.gr 323
5. www.4troxoi.gr 412
6. www.traction.gr 415
7. www.drive.gr 558
8. www.autoagora.gr 624
9. www.caranddriver.gr 936
10. www.carzine.gr 994
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 6.337
3. www.carwall.gr 14.504
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/6/2021 (11:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 115.000
2. Trcoff: 41.300
3. Drive magazine: 21.700
4. Tractiongr: 17.300
5. Carotogr: 11.400
6. CarGuysGr: 7.200
7. Gocar: 4.720
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.500
9. 4Τροχοί: 3.430
10. Newsauto: 2.830
11. Ariadni Gerasimidou: 2.400
12. Panos Seitanidis: 1.470
13. Auto Τρίτη: 1.470
14. Επί Τροχών TV: 1.330
15. George Sargiannidis: 1.060
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/6/2021 (11:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.600
2. Moto & Bike TV 22.200
3. MOTOMAGGR 14.300
4. Bikeit.gr 2.510
5. Dimitris Diatsidis 1.560
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 7/6/2021 (11:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 291…
Τα νέα της πιάτσας, 290…
Τα νέα της πιάτσας, 289…