Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις 2021: Ο αγώνας αποκτά σχήμα

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ακρόπολις 2021: Ο αγώνας αποκτά σχήμα

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις 2021: Ο αγώνας αποκτά σχήμα

ΑΓΩΝΕΣ

Το Ράλι Ακρόπολις, έπειτα από οκτώ χρόνια και έχοντας προσαρμοστεί στις προσταγές της εποχής, θα φέρει και πάλι στη χώρα τους πρωταγωνιστές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμενοι, oμάδες, εκπρόσωποι Τύπου και θεατές θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του εμβληματικού αγώνα, που για την επιστροφή του στο ημερολόγιο της FIA σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους σπουδαιότερους του είδους: Απαιτητικός, με μια διαδρομή σχεδόν 300 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σκληρός, με ειδικές διαδρομές που φημίζονται για τον δύσκολο χαρακτήρα τους, έτοιμος να «ταξιδέψει» μοναδικές εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, με ένα σχεδιασμό που θα φέρει κάθε εμπλεκόμενο από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και εν μέσω των «ορίων» της πανδημίας του Covid-19, στάθηκε δυνατό το σκεπτικό πίσω από την οργάνωση του Ράλι Ακρόπολις να παραμείνει ανεπηρέαστο. Η σημαία της εκκίνησης του 9ου γύρου του Πρωταθλήματος θα πέσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την εικόνα των πλέον σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της χώρας, να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς τη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού. Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της κεντρικής Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα ο Ταρζάν!

Στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα εμπλουτίζεται με κάθε σχετικό νέο, έχει αναρτηθεί το έντυπο Rally Guide 1, με όλες τις αρχικά απαραίτητες πληροφορίες για αγωνιζόμενους, Μέσα, αλλά και θεατές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσκεψη Αυγενάκη, Σταϊκούρα στην Λαμία για το Ράλι Ακρόπολις
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!
Ράλι Ακρόπολις με υβριδικά World Rally Cars το 2022