Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 293…

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 293…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 293…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις και δεν θα διαβάζεις πουθενά αλλού από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Το καλοκαίρι ήρθε και ήδη έχουμε αρχίσει να κάνουμε συζητήσεις αλλά και να ονειρευόμαστε τις διακοπές μας, που όπως φαίνεται έχουμε ανάγκη μετά από τόσα που περάσαμε λόγω της πανδημίας αλλά και της 10ετής οικονομικής κρίσης.

Σήμερα ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις οπότε θα πρέπει να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και έχουν καταναλώσει πολύ χρόνο στο διάβασμα, να πιάσουν τόπο οι κόποι τους και να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ωστόσο, ακόμα και να μην τα καταφέρουν δεν πρέπει να το βάλουν κάτω αλλά να συνεχίσουν την προσπάθεια γιατί ποτέ κανένας καλός που είχε στόχους και πάθος δεν πήγε χαμένος.

H ενημέρωση γίνεται από original στήλες και αυτό αναγνωρίζεται…

Αυξάνουν οι τιμές…

Advertisement
Advertisement

Στα του… κορονοϊού που μας έχει ταλαιπωρήσει 1.5 χρόνο τώρα, τα σημάδια είναι θετικά. Ολοένα και περισσότεροι εμβολιάζονται, ολοένα και μειώνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, οπότε όλα δείχνουν πως πάμε καλύτερα. Αυτό που μένει είναι να… βγάλουμε και λίγο τις μάσκες μπας και νοιώσουμε λίγο ελεύθεροι.

Από την άλλη και για να μην ξεχνάμε τα δικά μας, βλέπουμε πως η αγορά πάει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα καθώς η ζήτηση αυξάνει. Δυστυχώς φαίνεται πως αυξάνουν και οι τιμές και αυτό είναι κάτι που θα το δούμε αρκετά και σε πολλά αυτοκίνητα τους επόμενους μήνες.

Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο των SUV και… φαίνεται (στη φωτό το Hyundai Tuscon και το ηλεκτρικό VW ID.4)

Στείλτε μας mail

Advertisement

Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί… αργήσαμε λίγο σήμερα, οπότε εύχομαι καλό διάβασμα και όλα να μας πάνε καλά!

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.


 

Τα επίσημα στοιχεία των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων την Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΑΑ για τον μήνα Μάιο.

Peugeot 1.246
Toyota 1.238
VW 967
Hyundai 798
Opel 695
Citroen 630
Fiat 565
KIA 495
BMW 487
Mercedes 434
Nissan 411
Suzuki 368
Renault 356
Skoda 339
Ford 331
Audi 326
Dacia 250
MINI 214
Volvo 212
SEAT 174
Jeep 105
Mazda 57
Land Rover 29
Honda 22
Jaguar 21
Mitsubishi 18
Alfa Romeo 15
Lexus 11
Porsche 11
Tesla 11
Cupra 4
Lamborghini 3
Abarth 3
Morgan 2
Maserati 2


Μία πολύ σημαντική δράση καθαρισμού θαλασσών και παραλιών στηρίζει η Hyundai που αφορά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο τις τελευταίες ημέρες σχεδόν 40 εθελοντές από τη χώρα μας και το εξωτερικό βρίσκονται στην Ιθάκη για να μεταμορφώσουν και πάλι σε… παράδεισο, τρεις παραλίες που τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν γεμίσει σκουπίδια. Τον καθαρισμό έχει αναλάβει η ολλανδική περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas η οποία έχει εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στο Ιόνιο! Αξιοσημείωτο πως στην συγκεκριμένη οργάνωση υπάρχουν και δύο Ελληνίδες, η Τζένη Ιωάννου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και η Κωνσταντίνα Κωστούλα (υπεύθυνη εκπαίδευσης – φωτό κάτω).


Αλλαγές είχαμε στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα για τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου η πρωτιά άλλαξε… χέρια και πήγε στην Peugeot, αφήνοντας δεύτερη την Toyota η οποία στις αρχές του μήνα εμφανιζόταν πρώτη. Έτσι ο μήνα έκλεισε με την Peugeot στις 1.246 μονάδες, έναντι 1.238 της Toyota και 967 της VW.


 

Το ολοκαίνουργιο Subaru Outback και συγκεκριμένα στην έκδοση Adventure αποκάλυψε σήμερα η εισαγωγική εταιρεία των ιαπωνικών αυτοκινήτων. Η παρουσίαση έγινε σε γκρουπ των 8 ατόμων και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (συνολικά 4 γκρουπ). Τις επόμενες ημέρες αντίστοιχη παρουσίαση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.


Δύο ολοκαίνουργια Nissan Navara πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Δήμος Πρεσπών, τα οποία απέκτησε με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Το ένα θα χρησιμοποιηθεί για επεξεργασία και διανομή φαγητού σε δικαιούχους κοινωνικής αλληλεγγύης και το δεύτερο σε δράσεις ευαισθητοποίησης και προώθησης της ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών.


Δύο premium μάρκες συναντούμε στο TOP10 των πωλήσεων του περασμένου μήνα. Συγκεκριμένα η BMW βρίσκεται στην 9η θέση και η Mercedes στην 10η.


Ο Παναγιώτης Πελεκανάκης είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα.


Συνεργασία με τον Κώστα Αντετοκούνμπο ξεκίνησε ο Volvo Saracakis του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας παραχώρησε ένα SUV XC40 Recharge Plug-in Hybrid T5 για τις μετακινήσεις του.


Έσπασε τα μηχανάκια της alexa το Newsauto το οποίο βρέθηκε στη θέση Νο31 όλων των ιστοσελίδων την Ελλάδα. Όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική λίστα (στο τέλος της στήλης) βρίσκεται στη θέση Νο8, (πάνω από kathimerini.gr και capital.gr) συγκριτικά με ιστοσελίδες με ενημερωτικό περιεχόμενο που έχουν και στήλη αυτοκινήτου.


 

Μετά από αρκετή δουλειά, γράψιμο αλλά και καθυστερήσεις ανέβηκε στον διαδικτυακό αέρα το νέο site αυτοκινήτου carandmotor.gr το οποίο επιμελούνται οι Κώστας Φούζας και Σπύρος Χώτος. Το εν λόγω βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του iefimerida.gr


Το πρώτο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1970 κυκλοφορεί και πάλι. Όσοι πιστοί και συλλέκτες θέλετε να το τοποθετήσετε στη βιβλιοθήκη σας μπορείτε να το αναζητήσετε στα περίπτερα.


 

Ακόμα ένα θέμα που… σάρωσε στα social media και αναρτήθηκε στο YouTube ήταν αυτό που κάναμε και αφορούσε στο νέο Citroen Ami. Σε μία εβδομάδα άγγιξε τις 130.000 θεάσεις, τα 4.000 like και είχε περισσότερα από 900 σχόλια, νούμερα πολύ υψηλά για τα ελληνικά δεδομένα.


Οι υπηρεσίες για το αυτοκίνητο μας εκπλήσσουν συνεχώς, με τις εταιρείες να αναζητούν τρόπους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον πελάτη. Μία από αυτές αφορά στην υπηρεσία Pick up and drop που τρέχει η Europ Assistance Greece, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του οχήματος να το μεταφέρει στο συνεργείο ή και αλλού χωρίς να χάσει χρόνο, απλά χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Αυτό γίνεται με την υπηρεσία παραλαβής και παράδοσής που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.


Τρία Jeep Gladiator θα προσθέσει στο στόλο της η εταιρεία Sixt η οποία θα τα παραλάβει σύντομα και θα τα έχει προς διάθεση στη Μύκονο!


Γι’ ακόμα μία φορά μας εξέπληξε με τα video που δημιούργησε τόσο με την Alfa Romeo Giuli Quadrifoglio όσο και με την BMW M4 o Γιώργος Σαργιαννίδης. Για να τα δείτε πατήστε ΕΔΩ


 

Επίσημος Συνεργάτης Μετακίνησης της επετειακής συμβολικής σκυταλοδρομίας που διοργάνωσε το “Spetses Mini Marathon”, ήταν η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar. Η σκυταλοδρομία, από την Αθήνα στις Σπέτσες, έγινε με αφορμή τόσο τη συμπλήρωση δέκα χρόνων του αγώνα, που αποτελεί πλέον ορόσημο για το νησί των Σπετσών και ένα από τα πιο σημαντικά μαζικά αθλητικά δρώμενα της χώρας, όσο και την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.


Την παραλία του Σχινιά… υιοθέτησε η AVIN η οποία αναλαμβάνει τον καθαρισμό, 800 μέτρων παραλίας, από εξειδικευμένο προσωπικό, δύο φορές τον χρόνο, καθώς και τον συνεχή και καθημερινό καθαρισμό της. Ταυτόχρονα, θα τοποθετήσει ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, τη διαλογή και κατηγοριοποίησή τους όπου τα απορρίμματα θα μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, όπως ρούχα και αξεσουάρ, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Paralies, το οποίο δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας μιας παραλίας.


 

Συνεργασία με τον σεφ Σωτήρη Κοντιζά ξεκίνησε η Mazda η οποία του παραχώρησε ένα MX-5.


Τον Πέτρο Πολυχρονίδη από τον τροχό της τύχης είχε καλεσμένο πριν από λίγες εβδομάδες ο Πάνος Σειτανίδης στο F1 Vlog που ανεβάζει στο διαδίκτυο. Όπως μαθαίνουμε σύντομα θα ανταμώσουν και πάλι και με πολλά γκάζια!


Στη Nissan Χαλκιάς (Λ. Συγγρού 242 Καλλιθέα) θα βρίσκεται σήμερα και αύριο (Τρίτη 15 Ιουνίου) το νέας γενιάς Nissan Qashqai όπου οι φίλοι της μάρκας αλλά και των SUV θα μπορούνε να το δούνε από κοντά. Τις προηγούμενες ημέρες το είδαμε στην Nissan Alpha AutoTeam ενώ από την Τετάρτη θα κάνει την εμφάνισή του στη Nissan Κυριακούδης.

Στην Ελλάδα το πρώτο υβριδικό Nissan Qashqai 3ης γενιάς (+video)


Σταμάτησε για καλοκαίρι το τηλεοπτικό Traction που έπαιζε στο STAR Channel. Το ραντεβού για το σεζόν 2021 – 2022 είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα η εκπομπή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό «Πάνω από τα Όρια», την οποία παρουσιάζει ο Στράτος Φωτεινέλης.


Γεύση από παλιά Ακρόπολις μας έδωσε ο Χάρης Θεοφράστου από την Θεσσαλονίκη και μας έκανε να θυμηθούμε κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου motorsport. Δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε…


Πολύς κόσμος συζητά για το φετινό Ράλι Ακρόπολις και όπως φαίνεται από τα μηνύματα αναμένεται να γίνει… χαμός! Πολλοί είναι και αυτοί που αναπολούν το παρελθόν και μας ταξιδεύουν όπως για παράδειγμα η ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Μάγκαλος γράφοντας: «Το 1976 η 1977, υπήρχε τέτοια συμμετοχή στο Ακρόπολις. Αμιγώς ελληνική, αυτοκίνητο και πλήρωμα».


Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 11-13 Ιουνίου η 23η Πανελλήνια Συγκέντρωση του BMW Riders Club που γι’ ακόμα μία χρονιά έκλεψε την παράσταση.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 10
4. www.zougla.gr 11
5. www.tanea.gr 13
6. www.newsit.gr 20
7. www.iefimerida.gr 23
8. www.gazzetta.gr 25
9. www.newsauto.gr 31
10. www.kathimerini.gr 43
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 31
2. www.autogreeknews.gr 108
3. www.gocar.gr 188
4. www.autotriti.gr 342
5. www.traction.gr 406
6. www.4troxoi.gr 449
7. www.drive.gr 598
8. www.autoagora.gr 687
9. www.caranddriver.gr 1.044
10. www.carzine.gr 1.118
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 6.268
3. www.carwall.gr 16.792
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/6/2021 (16:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 116.000
2. Trcoff: 41.700
3. Drive magazine: 21.800
4. Tractiongr: 17.500
5. Carotogr: 11.400
6. CarGuysGr: 7.260
7. Gocar: 4.750
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.530
9. 4Τροχοί: 3.440
10. Newsauto: 2.860
11. Ariadni Gerasimidou: 2.400
12. Panos Seitanidis: 1.470
13. Auto Τρίτη: 1.470
14. Επί Τροχών TV: 1.350
15. George Sargiannidis: 1.080
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/6/2021 (16:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.700
2. Moto & Bike TV 22.300
3. MOTOMAGGR 14.300
4. Bikeit.gr 2.570
5. Dimitris Diatsidis 1.660
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/6/2021 (16:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 290…
Τα νέα της πιάτσας, 291…
Τα νέα της πιάτσας, 292…