Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 291…

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 291…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 291…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις και δεν θα διαβάσεις πουθενά αλλού από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας..

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας. Πάει και ο Μάιος, ξεκινάει το καλοκαίρι και ποιος μας… πιάνει. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι το έχουμε καταλάβει πως η κανονικότητα έχει αρχίζει να επιστρέφει και αυτό το αντιλαμβανόμαστε αρκεί να βγούμε έστω και λίγο στο δρόμο. Κίνηση, κίνηση και πάλι… κίνηση που θυμίζει παλιές εποχές!

Ο κλάδος του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας έχει αρχίσει να πάλι να βρίσκει ρυθμό, γεγονός που αποτυπώνεται όχι μόνο στις πωλήσεις αλλά και στην κίνηση που έχουν οι αντιπροσωπείες, τα service κ.λπ. Ωστόσο έχουν αρχίσει να παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας και κάπου εδώ θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 για να μην την πατήσουμε. Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα και βρίσκουν την ευκαιρία. Με λίγα λόγια χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.

Alfa Romeo Giulia vs BMW M4: Άντε τώρα να διαλέξεις…

Αφήνουμε τους…καρνάβαλους και κάνουμε καλές πράξεις

Advertisement
Advertisement

Σε θέματα πάντως του κλάδου, εδώ και μερικές ημέρες γελάει ΟΛΗ η πιάτσα με τα καμώματα ορισμένων. Είναι κρίμα να θέλεις να αποδείξεις ότι ξέρεις, πως αξίζεις στην πιάτσα, και γενικά πως με τη μαγκιά αλλά δίχως ίχνος ρεπορτάζ να θέλεις να δημιουργήσεις… τρικυμία. Το σίγουρο είναι πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις!

Αφήνοντας τους… καρναβαλισμούς στην άκρη, επικεντρωνόμαστε σε θέματα που αφορούν στη δουλειά μας και βοηθούν παράλληλα και τους γύρω μας. Όπως θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω video, μαζί με την Κατερίνα Ζαρείφη και πίσω από το τιμόνι ενός Tesla Model 3 μιλήσαμε για την ηλεκτροκίνηση, την οδική ασφάλεια, το νέο πρόγραμμα Anytime Smart Drive και λύσαμε πολλές απορίες που αφορούν στο αυτοκίνητο. Εκτός όμως από ενημέρωση, μέσα από αυτό το video βοηθήσαμε οικονομικά το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, πραγματοποιώντας μία ακόμα πράξη αλληλεγγύης που σίγουρα θα πιάσει τόπο και έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη που είχαμε πραγματοποιήσει τα περασμένα Χριστούγεννα.

 

View this post on Instagram
Advertisement

 

A post shared by Anytime (@anytimeonline)

Advertisement

Πού θα στείλετε τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το γήρας όρμον είναι των κακών
( Τα γηρατειά είναι λιμάνι όπου αράζουν όλες οι συμφορές)

Βίας ο Πριηνεύς 625-540 π.Χ. – Ένας εκ των 7 Σοφών της αρχαίας Αθήνας


 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes με αφορμή δημοσιεύματα που την ήθελαν να αποχωρεί από την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε τόνισε πως κάθε τέτοια πληροφορία είναι εντελώς ανακριβής, ανυπόστατη και συκοφαντική.


Το BMW Group Hellas κατέχει ήδη την πρώτη θέση στην Ευρώπη όπου το ποσοστό των γυναικών καταλαμβάνει διοικητικές θέσεις σε τμήματα πωλήσεων και marketing. Συγκεκριμένα η Βιβή Μπασκάκη και η Μαρίζα Πετράκου ασκούν διοικητικά καθήκοντα, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, η Δήμητρα Μπίκου ανέλαβε τη θέση της Επικεφαλής της μάρκας ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά.


 

Επαγγελματίες με εμπειρία σε πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη κ.λπ. αναζητά μεγάλη εισαγωγική εταιρεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήδη έχει ξεκινήσει συναντήσεις και… προσεγγίσεις καθώς ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο.


 

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από την Αστυπάλαια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τις επιδοτήσεις σε κατοίκους του νησιού κ.ά.


 

Σοβαρές ανακατατάξεις ίσως και αλλαγές ενδέχεται να δούμε σύντομα σε εισαγωγική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων καθώς οι πωλήσεις δεν πιάνουν το στόχο


 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούς ωραίες ιστορίες του παρελθόντος. Όπως για παράδειγμα αυτή της περασμένης… χιλιετίας όπου ο συντάκτης επειδή δεν πήρε αυτοκίνητο SAAB για να πάει διακοπές άρχισε τα εκβιαστικά δημοσιεύματα τονίζοντας πως τα σουηδικά μοντέλα δεν είναι και τόσο καλά!


 

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV. Για πρώτη φορά συναντήθηκε και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους ως Επικεφαλής της μάρκας, ο Μάνος Δρακώτος. Στην παρουσίαση παρευρέθει και όλη η ομάδα της Skoda, Μυρτώ Μπουτραχάνη (marketimg), Νίκος Μαρτίνος (Δημόσιες σχέσεις), Λουκάς Μπαφατάκης (τεχνική εκπαίδευση), Γιάννης Κακούρης (product Manager), Νατάσσα Κούκλη (marketing). Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar, Στήβεν Σίρτης.


 

Σειρά τεσσάρων επεισοδίων θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο οι Κώστας Χαριάτης και Γιώργος Σαργιαννίδης με το ταξίδι τους από την Ιταλία στην Ελλάδα παρέα με μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Το πρώτο επεισόδιο ήδη ανέβηκε και μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Όπως αποκάλυψε το Newsauto, ήδη το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό VW ID.4 ταξιδεύει για την Αστυπάλαια. Συνολικά για τις ανάγκες του νησιού η VW θα προχωρήσει σε 15 δωρεές ενώ οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν να τα αποκτήσουν σε τιμή κόστους και… επιδότησης.

Σε τιμή κόστους τα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια – Δείτε πόσο κοστίζουν


 

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το… τουρ εντός Αττικής το ένα και μοναδικό Nissan Qashqai που έχει έρθει στην Ελλάδα. Όταν ολοκληρωθεί θα «ταξιδέψει» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


 

Στην ΗΡΩΝ Ενεργειακή ΑΕ έχει μετακομίσει εδώ και λίγες εβδομάδες η Βιβή Δαλάκου και έχει αναλάβει τη θέση E-Mobility Project Manager που περιλαμβάνει και τον κλάδο του αυτοκινήτου.


 

Μία νέα και πρωτοκλασάτη μεταγραφή ετοιμάζει το περιοδικό CAR εντός Ιουνίου


 

Εδώ και τρεις περίπου μήνες ο Όμιλος Βασιλάκη διαθέτει ποδήλατα και πατίνια της kineo στην ελληνική αγορά όπου ο καθένας μπορεί όχι μόνο να τα αγοράσει αλλά και να τα νοικιάσει με το μήνα! Το project τρέχει ο Αδάμ Μαρκάκης.


 

Ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση του Διονύση Μπατιστάτου σε εκδήλωση με δημοσιογράφους ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες έχει επιστρέψει και πάλι στη θέση του Επικεφαλής της μάρκας VW.


 

Η Toyota είναι μία μάρκα που εξελίσσει σημαντικά το υδρογόνο και πιστεύει πολύ σε αυτό ως εναλλακτικό καύσιμο. Πρόσφατα με το νέο Mirai κατάφερε να ξεπεράσει την αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων. Να σημειώσουμε πως ο ανεφοδιασμός διαρκεί πέντε λεπτά, ωστόσο η κάλυψη πρατηρίων υδρογόνου αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πόσο μπορεί να περπατήσει η συγκεκριμένη τεχνολογία.


 

Τελικά υπάρχει μεγάλη διαφορά PR με… PR (Υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων). Κάποιοι/ες που ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους κάνουν τα δύσκολα, εύκολα γιατί μπορούν να αντιληφθούν πράγματα και καταστάσεις, αλλά όπως φαίνεται υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που απλά κάθε τι, που ρωτάς, προτείνεις κ.λπ. φαντάζει… βουνό.


 

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF πρόσθεσε στο στόλο του ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα δύο οχήματα, η αγορά των οποίων χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ θα ενισχύσει την «πράσινη» στρατηγική του Δήμου.


 

Την τρέχουσα εβδομάδα θα έρθουν στην Ελλάδα τα πρώτα ηλεκτρικά scooter SEAT MO τα οποία θα αρχίσουν να πωλούνται από τις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη την Ελλάδα. Όπως μαθαίνουμε το νέο project τρέχει ο Χάρης Δάνδουρας.


Μία M3 και μία M4 έχει φέρει από το εξωτερικό η εισαγωγική εταιρεία BMW Group Hellas για να καλύψει δημοσιογραφικές ανάγκες…


 

Στην Ελλάδα έφτασε το πρώτο και μοναδικό Skoda Octavia SportsWagon στην έκδοση Scout, μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και σύντομα θα τη δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους…


 

Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη και μία νέα έκδοση του ηλεκτρικού Fiat 500 η οποία αντί για δύο πόρτες έχει… τρεις!


Ο Τάσος Κοτσάνης από τη Θεσσαλονίκη (Libero 107.4) βάφτισε την κόρη του η οποία πήρε το όνομα Σοφία.


Την εμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους έκανε το νέο υβριδικό μοντέλο της Suzuki SWACE το οποίο ανήκει στη κατηγορία των Station Wagon.


 

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Suzuki ήδη έχει φέρει στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα πρώτα A-Cross!


Ανακοίνωση εξέδωσε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW σχετικά με διαγωνισμό που εμπλέκεται το όνομά της αλλά ουδεμία σχέση έχει…


 

Την Κυριακή 6 Ιουνίου κυκλοφορεί το περιοδικό CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί κυκλοφορεί την Κυριακή 6 Ιουνίου με την εφημερίδα Καθημερινή.


Συνεργασία με την εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής ξεκίνησε το autopress.gr που επιμελείται ο Γιώργο Βαρίνος. Πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας έχει προστεθεί ενότητα automoto που παραπέμπει στην ιστοσελίδα autopress.gr.


 

Την Κυριακή 30 Μαΐου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τελευταίο επεισόδιο για τη σεζόν 2020-2021 του τηλεοπτικού Traction. Ένα επεισόδιο που γυρίστηκε στο Καστελόριζο και αξίζει να παρακολουθήσετε:


 

Ένα ηλεκτρικό scooter SEAT MO θα παραχωρήσει την Τετάρτη 2 Ιουνίου στο Δήμο Αστυπάλαιας το VW Group, ενώ σύντομα θα παραχωρηθούν δωρεάν και δύο scooter στο τοπικό Αστυνομικό τμήμα.


 

Φωτογράφηση με Yamaha κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ολλανδία.

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.protothema.gr 8
4. www.tanea.gr 11
5. www.zougla.gr 13
6. www.iefimerida.gr 18
7. www.newsit.gr 19
8. www.gazzetta.gr 24
9. www.kathimerini.gr 30
10. www.capital.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 40
2. www.autogreeknews.gr 109
3. www.gocar.gr 206
4. www.autotriti.gr 341
5. www.traction.gr 404
6. www.4troxoi.gr 457
7. www.drive.gr 605
8. www.autoagora.gr 654
9. www.carzine.gr 951
10. www.caranddriver.gr 1.086
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 4.927
3. www.carwall.gr 13.264
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/5/2021 (11:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 114.300
2. Trcoff: 40.900
3. Drive magazine: 21.700
4. Tractiongr: 17.200
5. Carotogr: 11.400
6. CarGuysGr: 7.140
7. Gocar: 4.680
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.470
9. 4Τροχοί: 3.410
10. Newsauto: 2.810
11. Ariadni Gerasimidou: 2.390
12. Panos Seitanidis: 1.470
13. Auto Τρίτη: 1.470
14. Επί Τροχών TV: 1.320
15. George Sargiannidis: 985
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/5/2021 (11:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.500
2. Moto & Bike TV 22.200
3. MOTOMAGGR 14.200
4. Bikeit.gr 2.440
5. Dimitris Diatsidis 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/5/2021 (11:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 290…
Τα νέα της πιάτσας, 289…
Τα νέα της πιάτσας, 288…