Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 288…

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 288…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 288…

ΝΕΑ

Η μοναδική στήλη που διαβάζετε ειδήσεις, νέα, και παραλειπόμενα που βρίσκουμε ψάχνοντας και διασταυρώνοντας όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Πάει και το… Πάσχα, ενώ με τέτοιες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια έχουμε όλοι την αίσθηση πως μπήκαμε ήδη στο καλοκαίρι. Περνά ο καιρός και θα μου πείτε ποιος το… καταλαβαίνει! Άντε να μπούμε (που μπαίνουμε) σε μία σειρά και με το εμβόλιο, να μειωθούν τα κρούσματα και επιτέλους να επιστρέψουμε στις παλιές καλές ημέρες.

Το σίγουρο είναι πως έχουμε ήδη αρχίσει να το βλέπουμε και να το αντιλαμβανόμαστε από την κίνηση στους δρόμους. Μποτιλιάρισμα σχεδόν παντού που μας θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες.

Το καλοκαίρι έφτασε…

Αύξηση στις τιμές…

Advertisement
Advertisement

Στα του αυτοκινήτου τώρα, υπάρχει έντονα ένα θετικό κλίμα αισιοδοξίας αλλά και… προβληματισμού ταυτόχρονα. Από τη μία, η ζήτηση για καινούργια αυτοκίνητα και από την άλλη η αδυναμία των εργοστασίων να καλύψουν τις παραγγελίες στην ώρα τους! Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την αύξηση στις τιμές των οχημάτων που αλλάζει πολύ το τοπίο και τα πλάνα των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση η αυτοκίνηση αλλάζει στα… πάντα. Από τους κινητήρες, τον τρόπο που θα αγοράζουμε αυτοκίνητο, αλλά ακόμα και στον τρόπο που θα ενημερωνόμαστε! Όποιος δεν το έχει καταλάβει απλά πρέπει να ασχοληθεί με κάτι άλλο!

Η αυτοκίνηση αλλάζει…

Πού θα στείλετε e-mail

Advertisement

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Advertisement

Η Αγγλία επιτρέπει από 17 Μαΐου, φιλιά και αγκαλιές. Όταν επιτραπούν εδώ οι κλωτσιές ενημερώστε με λίγο. Κάτι έχω κατά νου.
*από Facebook


 

ΕΙΠΑΝΕ:

“Η ισχυρή νοοτροπία ταλαντούχων Ελλήνων αθλητών στην επιδίωξη των ονείρων τους συνάδει με τις αξίες και την εταιρική φιλοσοφία του BMW Group. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να παραδώσουμε μια σπορ BMW X2 στην αθλήτρια, Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία έχει κερδίσει πολλά μετάλλια σε τοπικούς και διεθνείς αγώνες στίβου”.
O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas Andreas Sieben

 

“Η Skoda έχει μία φιλοσοφία ως μάρκα που την ακολουθεί πιστά. Κάνει διαρκώς άλματα σε ποιότητα και τεχνολογία προσφέροντας πάντα μεγάλη αξία σε σχέση με τα χρήματα που δαπανά ο καταναλωτής”.
Ο επικεφαλής της Skoda Μάνος Δρακωτός στη RealNews


 

Το 69% των συνολικών ταξινομήσεων του Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με τον απόλυτο αριθμό να αγγίζει τις 7.091 μονάδες. Ακολούθησε η Θεσσαλονίκη με 5,9% (608 πωλήσεις) και τρίτο το Ηράκλειο Κρήτης με 3% και 306 ταξινομήσεις. Δείτε παρακάτω τις TOP10 περιοχές της Ελλάδας.

Αθήνα 7.091 (69%)
Θεσσαλονίκη 608 (5,9%)
Ηράκλειο 306 (3%)
Λάρισα 192 (1.9%)
Ιωάννινα 167 (1.6%)
Χανιά 148 (1.4%)
Αχαΐα 107 (1%)
Δωδεκάνησα 101 (1%)
Κοζάνη 95 (0.9%)
Σέρρες 86 (0.8%)


 

Στις 20 Μαΐου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan ετοιμάζει την πρώτη δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιά του Qashqai το οποίο έρχεται την Ελλάδα.


 

Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου (23/9-8/10) θα διεξαχθεί η πρώτη premium έκθεση αυτοκινήτων με θέμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, plug-in, υβριδικά κ.ά. Τα νέα μοντέλα θα φιλοξενηθούν στον προαύλιο χώρο του Golden Hall.


 

Μεγάλη είναι η ζήτηση για καινούργια αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο, κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. Όπως μπορείτε να δείτε και από σημερινή εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά, χιλιάδες αυτοκίνητα περιμένουν τη σειρά τους για να βρεθούν στα χέρια του ιδιοκτήτη!


 

Πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησε από την VW o Νίκος Πρέζας και πλέον αναμένουμε να μάθουμε ποια θα είναι ο επόμενη επαγγελματική του κίνηση. Προς το παρόν μπορούμε να τον… διαβάζουμε στο προσωπικό του ιστολόγιο.

https://how2leadme.com/author/nipreza/


 

Νέα ιστοσελίδα στήνεται με θεματολογία το αυτοκίνητο και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα. Η ομάδα θα αποτελείται από δημοσιογράφους που πρόσφατα αποχώρησαν από άλλα Μέσα ενώ επικεφαλής θα είναι έμπειρος δημοσιογράφος που διαθέτει και τηλεοπτική εμπειρία.


 

Μία ακόμα προσθήκη ετοιμάζει να κάνει το Car and Driver, κάτι που θα μάθουμε σύντομα.


Στο Μπιλμπάο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο η πανευρωπαϊκή παρουσίαση των νέων SEAT Ibiza και Arona.


Αναβλήθηκε για δέκα περίπου ημέρες η ελληνική δημοσιογραφική παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda. Ο λόγος για το Enyaq iV που αρχικά ήταν προγραμματισμένη γι αυτήν την εβδομάδα αλλά όπως μαθαίνουμε θα διεξαχθεί την ερχόμενη.


Πουλήθηκε το κτήριο της Automotivo το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας. Το ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία Trastor αντί του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις φήμες έχει περάσει στα χέρια μεγάλου εισαγωγέα αυτοκινήτων.


Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κούτλας είναι αυτός που επένδυσε στο project της Peugeot και δημιούργησε το πρώτο Peugeot Business Center στη Ελλάδα. Πρόκειται για έναν χώρο που έχει έδρα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (απέναντι από τη λαχαναγορά) όπου ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να βρει το μοντέλο της αρεσκείας του.


 

Πολύ καιρό είχε να κάνει δημόσια εμφάνιση ο Νίκος Ταγκούλης, πρώην στέλεχος του BMW Group τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα και πρόσφατα τον είδαμε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων κατά τη διάρκεια παρουσίασης αγωνιστικής ομάδας.


 

Μετατέθηκε για την Κυριακή 23 Μαΐου το αφιέρωμα του περιοδικού «Κ» της Καθημερινής για το αυτοκίνητο. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 16 Μαΐου. Την επιμέλεια θα έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.


 

Στην κορυφή των ταξινομήσεων της κατηγορίας SUV για τον Μάρτιο βρέθηκε το Peugeot 2008, το οποίο στην κατηγορία του (B SUV) το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 15,7%.


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault & Dacia στην Ελλάδα, στηρίζει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, με την παροχή ενός 7θέσιου πολυχρηστικού Dacia Lodgy.


Την αθλήτρια του στίβου Ραφαέλα Σπανουδάκη στηρίζει το BMW Group Hellas το οποίο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021 στο Τόκιο της παρέδωσε μίας BMW X2.


Συνεχίζει να στηρίζει και τη φετινή χρονιά τον αθλητή Γιώργο Φράγκο η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW.


Διαδικτυακά παρουσιάστηκε σήμερα το νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό Mercedes EQT, που αποτελεί τον προπομπό της ηλεκτρικής έκδοσης της επερχόμενης T-Class στην κατηγορία των μικρών Vans.


 

Την Κυριακή 9 Μαΐου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Νέο τεύχος για το περιοδικό POWER


 

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε παρουσίαση ελληνικής αγωνιστικής ομάδας σε υψηλά πρότυπα. Ο λόγος για την On Sale Rally Team η οποία κάνει την είσοδό της στο χώρο των αγώνων με οδηγό τον Γιώργο Κεχαγιά, συνοδηγό τον Μάριο Τσαούσογλου και όπλο μία Skoda Fabia R5.


 

Το δικό του κανάλι «τρέχει» στο YouTube ο δημοσιογράφος Στάθης Πετρόπουλος όπου ανεβάζει θέματα που αφορούν σε αγώνες αυτοκινήτου.

https://www.youtube.com/user/tatakos


 

Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον φωτορεπόρτερ Γιώργο Καλφόπουλο τον οποίο είδαμε στην ανάβαση Τσακώνα. Να θυμίσουμε πως είχε τραυματιστεί σε αγώνα ράλι των Ιωαννίνων στις 12 Ιούλιου του 2020 όταν έπεσε πάνω του αγωνιστικό αυτοκίνητο.


 

Ο Ζαν Πιερ Νικολά είναι μια εμβληματική προσωπικότητα του διεθνούς motorsport έχοντας ξεκινήσει ως οδηγός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Συνέχισε ως αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot Sport στις χρυσές εποχές του Ράλι Ακρόπολις αλλά και του WRC και στη συνέχει ήταν πρωτεργάτης στο IRC, το οποίο μετετράπη σε FIA ERC. O Ζαν Πιερ Νικολά παραχώρησε συνέντευξη στον Αντώνη Αργυρόπουλο και τον Στάθη Πετρόπουλο και συγκεκριμένη στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» που μπορείτε να παρακολουθήσετε το Σάββατο 15 Μαΐου στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.


H νέα Suzuki Hayabusa (3η γενιά) ήδη έχει ξεκινήσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά και η ζήτηση που έχει έχει προκαλέσει ένα όμορφο πονοκέφαλο στα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας.


 

Ταξίδια – Παρουσιάσεις – Εκδηλώσεις

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 7
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 10
5. www.tanea.gr 14
6. www.iefimerida.gr 18
7. www.newsit.gr 20
8. www.gazzetta.gr 23
9. www.kathimerini.gr 31
10. www.capital.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 44
2. www.autogreeknews.gr 106
3. www.gocar.gr 198
4. www.autotriti.gr 349
5. www.4troxoi.gr 452
6. www.traction.gr 525
7. www.drive.gr 769
8. www.autoagora.gr 837
9. www.caroto.gr 1.051
10. www.autoblog.gr 1.115
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 5.727
3. www.carwall.gr 12.420
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/5/2021 (12:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 112.200
2. Trcoff: 39.900
3. Drive magazine: 21.500
4. Tractiongr: 16.600
5. Carotogr: 11.300
6. CarGuysGr: 6.860
7. Gocar: 4.590
8. 4Τροχοί: 3.390
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.370
10. Newsauto: 2.700
11. Ariadni Gerasimidou: 2.370
12. Πάνος Σειτανίδης: 1.460
13. Auto Τρίτη: 1.450
14. Γιώργος Σαργιαννίδης: 942
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/5/2021 (12:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.100
2. Moto & Bike TV 22.100
3. MOTOMAGGR 14.100
4. Bikeit.gr 2.290
5. Dimitris Diatsidis 1.300
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/5/2021 (12:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 287…
Τα νέα της πιάτσας, 286…
Τα νέα της πιάτσας, 285…