Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 285…

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 285…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 285…

ΝΕΑ

Όσα γίνονται «πίσω από τις κάμερες» και δεν γράφουν οι άλλοι μπορείτε να τα διαβάζετε και κάθε Δευτέρα ΜΟΝΟ στο Newsauto…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, ο ήλιος κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του και το… καλοκαίρι πλησιάζει! Ό,τι καλύτερο για εμάς τους Έλληνες που περιμένουμε πώς και πώς να αλλάξει η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, με τα κρούσματα και τους θανάτους που αφορούν στον Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει αισιοδοξία για τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένουμε μόνο ευχάριστες ειδήσεις που θα μας βάλουν σε άλλο κλίμα.

Στο Newsauto μας αρέσει να ανακατεύουμε την τράπουλα και να κάνουμε πράγματα που ξεπερνούν τη λογική…

Η αγορά κερδίζει έδαφος

Advertisement
Advertisement

Αφήνουμε τα περί Covid-19 και πηγαίνουμε στα δικά μας, καθώς διαπιστώνουμε πως η αγορά σιγά – σιγά αρχίζει να κερδίζει έδαφος και να επιστρέφει σε θετικό πρόσημο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα νούμερα για τις πρώτες 15 ημέρες του Απριλίου που ήταν κατά… 320% σχεδόν καλύτερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που ξεκίνησε η πανδημία. Καλύτερα ήταν και από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για το αύριο αλλά και το… μεθαύριο!

Από εκεί και πέρα, βλέπουμε πως ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και νέες πρακτικές και είναι σίγουρο πως θα βγούνε κερδισμένοι μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και… πανδημίας.

“Be there for someone else. Give blood, share life”. Σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερα ΚΑΛΑ νέα!

Μιλούν οι πράξεις

Advertisement

Όπως το έχουμε πει αρκετές φορές, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε ας μιλήσουν οι πράξεις και το έργο που έχει ο καθένας να δείξει. Δεν θα σας κουράσω, απλά θα σας αφήσω στον φιλόξενο χώρο του Νewsauto για να απολαύσετε και πάνω απ’ όλα να μάθετε τι παίζει στην πιάτσα του αυτοκινήτου αλλά και της μοτοσικλέτας.

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στην Ελλάδα, τις πινακίδες STOP τις έχουμε μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε ποιος φταίει μετά το ατύχημα.

 


 

ΕΙΠΑΝΕ:

«Σημαντικό να νιώθεις ότι ξεκινάς από την αρχή με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι άνθρωποι που δημιουργούν τις συνθήκες κάνουν τη διαφορά και ο επαναπροσδιορισμός, που διατηρεί τις ρίζες του, καταθέτει την υπεραξία του».
Στράτης Χατζηπαναγιώτου στο περιοδικό 4Τροχοί

 

«Η προβολή της Ελλάδας ως τουριστικός -κι όχι μόνο- προορισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Το ELMS αποτελεί μία εξαιρετική πλατφόρμα, με πρόσβαση σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, που θα ενισχύσει σημαντικά την προβολή της χώρας μας».
Ανδρέας Λασκαράτος: Oδηγός αγώνων European Le Mans Series

 


 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Τις 4.615 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου. Η ποσοστιαία αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο άγγιξε το 319,16%. Στην κορυφή βρέθηκαν Peugeot και Hyundai, αμφότερες με 660 ταξινομήσεις ενώ ακολούθησε η Toyota με 653.

Ταξινομήσεις έως 15 Απριλίου
1. Peugeot 660
2. Hyundai 660
3. Toyota 653
4. VW 288
5. Mercedes 262
6. KIA 237
7. Citroen 233
8. Opel 222
9. Suzuki 219
10. Nissan 168
11. BMW 147
12. Audi 128
13. Skoda 108
14. Dacia 100
15. Ford 86
16. Fiat 85
17. SEAT 70
18. Volvo 66
19. Jeep 47
20. Renault 44
21. MINI 42
22. Honda 20
23. Land Rover 14
24. Tesla 10
25. Mitsubishi 9
26. Lexus 8
27. Mazda 8
28. Smart 6
29. Jaguar 4
30. Porsche 4
31. Cupra 3
32. Subaru 3
33. Abarth 1


 

Θέμα ημερών ή καλύτερα λίγων εβδομάδων είναι η ανακοίνωση που θα συζητηθεί στην πιάτσα πάρα πολύ! Λίγη υπομονή


Και επίσημα άνοιξε το πρώτο Peugeot Business Center στην Ελλάδα το οποίο εξυπηρετεί μόνο επαγγελματίες αλλά και εταιρικούς πελάτες! Το συγκεκριμένο βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρέντης, ακριβώς απέναντι από την λαχαναγορά, δηλαδή σε σημείο ιδανικό για τα οχήματα που διαθέτει! Φέρει την υπογραφή της εταιρείας Peugeot – Κούτλας, η οποία έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο επαγγελματικών οχημάτων της γαλλικής φίρμας.

 


 

Αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εισαγωγικές εταιρείες με τις παραγωγές των καινούργιων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα πολλά νέα μοντέλα να έχουν αρκετούς μήνες παράδοσης λόγω της ζήτησης. Επιπλέον το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ δημιούργησε έξτρα προβλήματα και καθυστερήσεις


 

Τον Ιούνιο αναμένεται στην Ελλάδα η νέα γενιά του Nissan Qashqai και όπως είναι αναμενόμενο οι άνθρωποι της εισαγωγικής εταιρείας δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς για να το υποδεχτούν. Για τους εκπροσώπους του Τύπου ετοιμάζουν και μία πρώτη δημοσιογραφική παρουσίαση «γνωριμίας» από κοντά με ένα όχημα προ-παραγωγής.

 


 

Κάποια πράγματα ΔΕΝ πρέπει να τα ξεχνάμε. Όπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003 με 21 νεκρούς μαθητές Λυκείου…


 

Ο Σπύρος Χατζηπάνης έχει αναλάβει εδώ και λίγες εβδομάδες το τιμόνι της KIA στην Ελλάδα.

 


Γελάει η πιάτσα με τον… κύριο που προσπαθεί να γράψει ένα σωστό κείμενο, συνεχώς μπερδεύεται με την ελληνική γλώσσα (και δεν αναφερόμαστε σε λάθη πληκτρολογίου) και όταν θέλουν κάποιοι να γελάσουν διαβάζουν απλά τα κείμενά του!


Τον… τίτλο του Πρωταθλητή της ενημέρωσης κέρδισε τον Μάρτιο ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Nissan Γιάννης Μεθενίτης που βομβάρδισε τον Τύπο με φουλ ειδήσεις!

 


Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Την ώρα πτήσης ενημέρωση από Newsauto και περιοδικό CAR. Πάμε… ψηλά!!!

 


Ξεκίνησαν και πάλι από σήμερα τη λειτουργία τους οι σχολές οδηγών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω link.

Επαναλειτουργούν οι Σχολές Οδηγών! Τι αλλάζει στις εξετάσεις


 

Έως τα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου συνεργείου από την εταιρεία BMW – Σπανός. Το συγκεκριμένο θα καλύπτει τα βόρεια Προάστια της Αθήνας και θα έχει έδρα στην Κηφισιά

 


Το πρώτο αμιγώς επαγγελματικό ηλεκτρικό της Peugeot, το e-Expert ήρθε στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διάθεσή του.

 


Διαδικτυακά και μέσα από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδή πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Δημοσιογραφική Παρουσίαση των νέων μοντέλων MINI. Για τις ανάγκες της παρουσίασης, οι ομιλητές είχαν πραγματοποιήσει τεστ διάγνωσης για τον Covid-19.

 


Κάθε Σάββατο 10:00-12:00 στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero της Θεσσαλονίκης ο Τάσος Κοτσάνης ενημερώνει τους φίλους για όλα τα αυτοκινητιστικά δρώμενα!

 


Στην οικογένεια του GOCAR ως συντάκτης θα βρίσκεται μετά το Πάσχα ο Πέτρος Σηφαλάκης. Στο χώρο βρίσκεται από το 2015 και τον ξέρουμε από το πέρασμα του στο gazzetta.gr

 


Κυκλοφόρησε στη Βόρεια Ελλάδα ένα ακόμα τεύχος του έντυπου TRCOFF το οποίο επιμελείται ο Γιάννης Στέφου.

 


Τα πρώτα Jeep Gladiator έχουν αρχίσει να πηγαίνουν στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη την Ελλάδα και όπως φαίνεται η υποδοχή του κοινού είναι μεγάλη!

 


Στο TOP10 των ιστοσελίδων με αμιγώς αυτοκινητιστικό περιεχόμενο μπήκε το caroto.gr το οποίο επιμελείται ο Νίκος Μαρινόπουλος.

 


Η σύμπραξη του gocar.gr και της Nemo γέννησαν το automotive business hub, μία νέα πλατφόρμα που προσφέρει στους επαγγελματίες από τον κλάδο του αυτοκινήτου λύσεις, προτάσεις, ψηφιακές υπηρεσίες, ανάπτυξη εφαρμογών και websites, διαχείριση social media, παραγωγή video, υπηρεσίες native content, εξειδικευμένα events ακόμα και σεμινάρια.

 


Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε στο Newsauto, ζητώντας από τον φίλαθλο κόσμο να μας απαντήσει σε ποιο μέρος θα ήθελε να βρίσκεται το επίκεντρο του Ράλι Ακρόπολις. Σε μόλις 4 ημέρες που διήρκησε η ψηφοφορία, ψήφισαν 18.252 αναγνώστες. Πρώτη επιλογή με 51% ήταν η Λαμία κα ακολούθησε δεύτερη επιλογή του Λουτράκι σε ποσοστό 31%.


Επτά μόλις επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου Autohub που παρουσίασε ο Βαγγέλης Κιούσης βγήκαν στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel.

 


 

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 12:00 το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato. Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε τα αποκαλυπτήρια μπορείτε να το κάνετε μέσα από το κανάλι της Fiat Professional στο YouTube στο παρακάτω link.

https://www.youtube.com/watch?v=mae0h_vY8TA


Και επίσημα πλέον καθώς απέστειλε σχετικό δελτίο Τύπου η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Maxus, μέλος του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα, της SAIC, που πρωταγωνιστεί στην κατασκευή κυρίως ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων.

 


 

Την Κυριακή 18 Απριλίου μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο STAR Channel. Όσοι δεν προλάβατε να το παρακολουθήσετε μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

 


 

Η Λαμία θα είναι τελικά το επίκεντρο του φετινού Ράλι Ακρόπολις το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα αποτελεί μέρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC).

 


 

Στην πίστα των Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου η παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας με πλήρωμα τους Γιώργο Κεχαγιά – Μάριο Τσαούσογλου που θα συμμετάσχουν στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι με Skoda Fabia Evo ‘21.


 

Τις 2.104 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων μοτοσικλετών το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με το TOP20 των εταιρειών.

1. Honda 484
2. SYM 341
3. Piaggio 337
4.Yamaha 297
5. Daytona 204
6. Kymco 156
7. BMW 38
8. KTM 29
9. Vespa 28
10. CF Moto 25
11. Benelli 22
12. Keeway 22
13. Peugeot 16
14. Suzuki 11
15. Gemini 10
16. Jiayuan 7
17. Voge 6
18. Lambretta 6
19. Ducati 5
20. Triumph 5

 


Ταξίδια – Παρουσιάσεις – Εκδηλώσεις

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.tanea.gr 10
5. www.zougla.gr 11
6. www.newsit.gr 19
7. www.iefimerida.gr 20
8. www.gazzetta.gr 26
9. www.kathimerini.gr 33
10. www.capital.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 43
2. www.autogreeknews.gr 91
3. www.gocar.gr 206
4. www.autotriti.gr 317
5. www.4troxoi.gr 412
6. www.traction.gr 553
7. www.drive.gr 701
8. www.autoagora.gr 768
9. www.caranddriver.gr 986
10. www.caroto.gr 1.035
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 34
2. www.ix.gr 5.674
3. www.carwall.gr 18.477
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/4/2021 (16:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 109.500
2. Trcoff: 38.400
3. Drive magazine: 21.300
4. Tractiongr: 16.000
5. Carotogr: 11.200
6. CarGuysGr: 6.400
7. Gocar: 4.430
8. 4Τροχοί: 3.330
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.270
10. Newsauto: 2.630
11. Ariadni Gerasimidou: 2.350
12. Auto Τρίτη: 1.440
13. Πάνος Σειτανίδης: 1.400
14. Dimitris Diatsidis 1.140
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 930
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/4/2021 (16:00)