Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 287…

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 287…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 287…

ΝΕΑ

Συνεχίστηκαν οι αλλαγές και οι μεταγραφές στελεχών και δημοσιογράφων στον κλάδο του αυτοκινήτου. Νέα μοντέλα και πωλήσεις που δίνουν άλλον αέρα στο κλίμα που αλλάζει σιγά – σιγά…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι Χρόνια Πολλά με υγεία να έχουμε και όλα να μας πάνε καλά. Με την… ευκαιρία να ευχηθώ καλό μήνα (αν και 3/5 σήμερα) και με την ελπίδα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης. Αναμένουμε να ακολουθήσουν σύντομα η άθληση, τα σχολεία και όλα όσα επαγγέλματα έχουν κατεβάσει ρολά τους τελευταίους μήνες και πλήττουν εργαζόμενους αλλά κα επιχειρηματίες. Σε κάθε περίπτωση η αρχή έγινε και ήδη όπως φαίνεται φτάσαμε στην… ουρά του γαιδάρου!

Μετά το… φαγοπότι λίγο μετά την Ανάσταση του Κυρίου, αρχίζουμε να μπαίνουμε στο κλίμα της καθημερινότητας. Τα στοιχεία και τα δεδομένα δείχνουν πως όλα θα πάμε καλά και τα… δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης αλλά και ένας και πλέον χρόνος πανδημίας μας έχουν δώσει όρεξη να κοιτάξουμε μπροστά και να πετύχουμε όσα ονειρευόμαστε. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο όλων είναι να έχουμε την υγεία μας, οπότε από τη μία το εμβόλιο, από την άλλη η προσοχή που πρέπει να δείξουμε και όλα θα πάνε κατ’ ευχή.

Στο παραδοσιακό σπάσιμο των αυγών εύχομαστε να είσασταν τυχεροί. Στη φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Στήβ Κανάρη.

Θετικά μηνύματα

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις όπως θα δείτε και παρακάτω μας στέλνουν ένα θετικό μήνυμα αλλά όπως και να το κάνουμε ακόμα και ο καιρός μας ανεβάζει τη διάθεση. Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την επιτυχία του Newsauto που έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα δεδομένα και πλέον δείχνει το δρόμο της ενημέρωσης όχι μόνο της σκληροπυρηνικής ενημέρωσης γύρω από το αυτοκίνητο αλλά της γενικότερης ενημέρωσης γύρω από αυτό που ΟΛΟΙ μας χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Σύμφωνα με τα Google Analytics τον Απρίλιο μας επισκέφτηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες, οπότε αντιλαμβανόμαστε και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας απέναντι σε τόσο μεγάλο αναγνωστικό κοινό.

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Στη φωτογραφία ο Γιώργος Βαρίνος πριν από χρόνια!

Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες

Advertisement

Τέλος επειδή σήμερα είναι μεγάλη γιορτή, να μην ξεχάσουμε τους Γιώργηδες που έχουν την τιμητική τους. Να τους χαιρόμαστε, να έχουν υγεία και να χαρίζουν χαμόγελα.

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες!!!

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όσοι έχουν θάρρος και πίστη δεν πάνε ποτέ χαμένοι…


 

ΕΙΠΑΝΕ:
«Στην Ελλάδα, φέτος γιορτάζουμε 60 χρόνια από την έναρξη της συνεργασίας με τη Nissan, τη μακροβιότερη συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Είμαστε περήφανοι τόσο για την επέτειο, αλλά κυρίως για την πορείας όλα αυτά τα χρονιά».
Ο Διευθυντής Marketing της Nissan Θάνος Μπάφας στη Real

 

«Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στους οποίους παρέχεται η αυτονομία να αποφασίζουν καταργώντας την ιεραρχία, έχουν πολύ καλύτερη γνώση και αντίληψη του τί πρέπει να γίνει στον τομέα της ευθύνης τους».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος, στην Καθημερινή


 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Με 10.277 ταξινομήσεις έκλεισε ο Απρίλιος για την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις πωλήσεις ανά εταιρεία.

Toyota 1.269
Peugeot 1.225
Hyundai 1.201
Opel 742
VW 633
Mercedes 548
Suzuki 525
Citroen 524
KIA 453
BMW 415
Fiat 383
Audi 369
Nissan 329
Ford 303
Skoda 239
MINI 199
Dacia 188
SEAT 173
Volvo 159
Renault 117
Jeep 101
Land Rover 33
Honda 32
Tesla 26
Mazda 16
Lexus 15
Mitsubishi 14
Porsche 13
Jaguar 11
Smart 8
Alfa Romeo 5
Cupra 4
Subaru 3
Abarth 2


 

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Kosmocar ανέλαβε από τις 29 Απριλίου 2021 ο Στήβεν Σίρτης και επιστρέφει σε μία θέση που γνωρίζει πολύ καλά. Παράλληλα παραμένει μέλος των ΔΣ τόσο της Kosmocar όσο και της Karenta (πηγή φωτό: mononews.gr).


Μετά από τρία χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kosmocar, o Αντώνης Μαυριδόγλου αναλαμβάνει από την 29η Απριλίου 2021 τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και γίνεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Karenta. Παράλληλα, αναλαμβάνει τον ρόλο του Συμβούλου των Μετόχων, αναφορικά με τις δραστηριότητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


 

Επιστροφή στη θέση του γενικού Διευθυντής επί Εμπορικών Θεμάτων & Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της VW για τον Διονύση Μπατιστάτο ο οποίος μετακομίζει από την Karenta όπου διατηρούσε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.


 

Αποχώρησε στις 29 Απριλίου 2021 και μετά από 15 σχεδόν μήνες (από τέλη Φεβρουαρίου 2020) στο τιμόνι της VW (Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing), ο Νίκος Πρέζας.


 

Μία κοινωνική δράση με πολύ ουσία έχει αναλάβει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκης και είναι άξιας αναφοράς. Συγκεκριμένα ανέλαβε να χορηγήσει με ένα αυτοκίνητο την Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα, η οποία προσφέρει τη φροντίδα σε μία ακόμη ιδιαίτερη ομάδα οδηγών, αυτήν των σκύλων-οδηγών ανθρώπων με οπτική αναπηρία.


 

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα κάνει την εμφάνισή του στον διαδικτυακό αέρα το autoexpress.gr το οποίο προς το παρόν στελεχώνεται από επαγγελματίες της πιάτσας. Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει και μία νέα πρωτότυπη πλατφόρμα για μεταχειρισμένα οχήματα που θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην Ελλάδα.


 

Την εμφάνισή του έκανε επί ελληνικού εδάφους το μικρό καυτό hatch της Hyundai με την ονομασία i20 N. Το πρώτο κορεατικό σπορ μοντέλο το υποδεχτήκαμε στα logistics της Ferst.


 

Συνεχίζει τις παραδόσεις των ειδικά διαμορφωμένων Pick-up D-max στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η Isuzu. Πρόκειται για οχήματα που μπορούν να κινούνται γρήγορα σε πολύ δύσβατες περιοχές.


 

Μία εντυπωσιακή κατακόκκινη Alfa Romeo Giulia QV έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στην Ελλάδα


 

Το νέο Opel Mokka βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να παραδίδονται στους πρώτους πελάτες.


 

Συνεργασία με το gazzetta.gr ξεκίνησε ο Πάνος Σειτάνιδης με σκοπό να αναβαθμίσει το κομμάτι της Formula 1.


Συνεργασία με το 4troxoi.gr ξεκίνησε ο δημοσιογράφος Στάθης Πετρόπουλος ο οποίος καθημερινά και από τα μέσα Απριλίου ανεβάζει τα “motorsport stories”. Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος είναι και ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του ΣΟΑΑ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου).


 

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι ένα ακόμα μέλος του carandmotor.gr (αποχώρησε από το traction.gr) ενώ όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει ένας ακόμα εσωτερικός Συντάκτης, μαζί με τους Κώστα Φούζα, Σπύρο Χώτο και Γιάννη Αδάναλη. Ο πέμπτος δημοσιογράφος θα αφορά εσωτερική μετακίνηση του iefimerida.gr. Επίσημα η ταυτότητα του νέου site θα γίνει γνωστή τη Δευτέρα 10 Μαΐου.


 

Το έχει ρίξει στο… θάψιμο και ειδικά τους τελευταίους μήνες δημοσιογράφος που τα ξέρει όλα. Όλοι του φταίνε, όλοι είναι χειρότεροι από τον ίδιο και φυσικά όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να στεριώσει με κανέναν.


 

Με ένα Plug in hybrid Ford Kuga 225 ίππων και αξίας 48.000 ευρώ ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας. Η παράδοση του SUV πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης από τον Διευθυντή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Ford Motor Hellas, Ιωάννη Κάττοριτς, και παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, του Δημάρχου του Δήμου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, του Αστυνομικού Δ/ντη Λακωνίας, Βασίλη Τσιγαρίδη, αλλά και αξιωματικών και ανδρών της ΟΠΚΕ.


Τα 15 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε πρόσφατα η σχολή Driving Academy του Θωμά Παπαπάσχου


Οι συνεχείς αλλαγές στην συντακτική ομάδα έριξαν το caranddriver.gr κάτω από το TOP10 των κορυφαίων σε απήχηση αμιγώς αυτοκινητιστικών site στην Ελλάδα.


 

Πολλά χρόνια πίσω μας ταξίδεψε ένας γνώριμος της πιάτσας και συγκεκριμένα στο 1999. Ο λόγος για τον Γιάννη Ιακωβίδη που ανέβασε μία φωτογραφία από το Ράλι Χαλκιδικής όπου συμμετείχε με Nissan Micra.


 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες αυτοκινήτου και καρτ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αγωνιστικές συναντήσεις:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar (Πάτρα)
Παν. Πρωτ. Αναβάσεων & Ιστορικών / Κύπ. Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας (Ανάβαση Καλαμάτας)
ΚαρτIAME Series Greece (Αθήνα)
Αγώνας Ατομικής Επιτάχυνσης (Αγρίνιο)


 

Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις Regularity συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies του 2021 και θα διεξαχθεί στη χώρα μας στις 11-13 Ιουνίου.


 

Το δεύτερο μέρος τη συνέντευξης του Ari Vatanan θα μεταδώσει το Σάββατο 8 Μαΐου η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης, Αντώνης Αργυρόπουλος και Στάθης Πετρόπουλος. Να θυμίσουμε πως η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» μεταδίδεται στο Attica TV κάθε Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


 

Με 4.392 μονάδες έκλεισε ο Απρίλιος για την αγορά της μοτοσικλέτας. Δείτε παρακάτω τις ταξινομήσεις ανά μάρκα και όσες ξεπέρασαν τις 10 πωλήσεις.

Honda 926
SYM 730
Piaggio 670
Yamaha 590
Daytona 531
Kymco 311
BMW 92
Vespa 73
KTM 60
Keeway 49
Benelli 45
CF Moto 37
Suzuki 37
Gemini 29
Peugeot 29
Voge 20
Ducati 18
Triumph 11
Jiayuan 10
Kawasaki 10


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 10
5. www.tanea.gr 12
6. www.iefimerida.gr 19
7. www.newsit.gr 20
8. www.gazzetta.gr 24
9. www.kathimerini.gr 32
10. www.capital.gr 38
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 43
2. www.autogreeknews.gr 106
3. www.gocar.gr 195
4. www.autotriti.gr 334
5. www.4troxoi.gr 384
6. www.traction.gr 508
7. www.drive.gr 790
8. www.autoagora.gr 798
9. www.caroto.gr 983
10. www.autoblog.gr 1.062
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 34
2. www.ix.gr 5.475
3. www.carwall.gr 15.956
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/5/2021 (13:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 111.500
2. Trcoff: 39.500
3. Drive magazine: 21.500
4. Tractiongr: 16.400
5. Carotogr: 11.300
6. CarGuysGr: 6.750
7. Gocar: 4.550
8. 4Τροχοί: 3.370
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.340
10. Newsauto: 2.680
11. Ariadni Gerasimidou: 2.370
12. Πάνος Σειτανίδης: 1.460
13. Auto Τρίτη: 1.450
14. Γιώργος Σαργιαννίδης: 935
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/5/2021 (13:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 22.900
2. Moto & Bike TV 22.000
3. MOTOMAGGR 14.000
4. Bikeit.gr 2.250
5. Dimitris Diatsidis 1.230
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/5/2021 (13:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα νέα της πιάτσας, 286…
Τα νέα της πιάτσας, 285…
Τα νέα της πιάτσας, 284…