Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 286…

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 286…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 286…

ΝΕΑ

Ειδήσεις από τον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού. Για όσους θέλουν να είναι διαβασμένοι και θέλουν να ξέρουν όλα όσα γίνονται ακόμα και πίσω από τις κάμερες…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά ήδη το Πάσχα έφτασε, το καλοκαίρι πλησιάζει και σε λίγες ημέρες θα ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης που τόσο πολύ περιμένουμε. Με λίγα λόγια, σιγά, σιγά επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά.

Η αλήθεια είναι πως κουραστήκαμε όλοι μας πάρα πολύ και θέλουμε να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλο αυτό που μας ταλαιπώρησε και μας φόβισε τον τελευταίο χρόνο. Το σημαντικότερο όλων είναι να βγούνε νικητές όλοι όσοι αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται και να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όλα τα άλλα θα έρθουν…

Προσοχή στους δρόμους….

Αναγνώριση…

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μας στεναχώρησε είναι το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να πάμε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, αλλά όπως και να το κάνουμε θα το προσπεράσουμε και αυτό. Λίγες ημέρες ακόμα έμειναν, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κίνδυνος βρίσκεται κοντά, οπότε ας έχουμε τα μάτια μας… 14! Μην ξεχάσουμε να επισκεφτούμε και μία εκκλησία, μέρες που είναι, αλλά όπως είπαμε με μεγάλη προσοχή και τηρώντας τα όσα με λένε οι ειδικοί.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αγάπη σας που μας κάνει να θέλουμε να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος και όρεξη. Θέλω να μείνω σε ένα μήνυμα που και να θέλεις να το προσπεράσεις δεν μπορείς. Το έγραψε ο Παναγιώτης Μπούρος σε ένα σχόλιό του στα social media. «Η απάντηση που έδωσες φανερώνει το ήθος σου και την ποιότητα σου ως Άνθρωπο. Μας κάνεις υπερήφανους που σε ακολουθούμε. Σ’ ευχαριστούμε πολύ και συνέχισε έτσι, με τα πόδια στο έδαφος και τα όνειρα …..στους ουρανούς».

Advertisement

Με τέτοιους φίλους δεν σε νοιάζει…

Η αλήθεια είναι πως με τέτοιους αναγνώστες που έχουν το ίδιο πάθος με εμάς και ξέρουν να αναγνωρίζουν και να γράφουν δεν έχει καμία αξία να δίνουμε σημασία στους… εχθρούς! Συνεχίζουμε λοιπόν δυνατά, με όρεξη και με συνεργάτες που αναγνωρίζουν.

Advertisement

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε τη φήμη μας βασιζόμενοι στο τι πρόκειται να κάνουμε.
“Henry Ford”


 

ΕΙΠΑΝΕ:

“Το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων δεν γίνεται στις εθνικές οδούς αλλά μέσα στις πόλεις, εκεί που αναπτύσσονται υπερβολικές ταχύτητες. Το όριο ταχύτητας από μόνο του δεν αποτελεί λύση. Χρειάζεται οδηγική αγωγή και καλύτερη εκπαίδευση όταν παίρνεις το δίπλωμα”.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΙ 100.3

 

“Η επιστροφή στην κανονικότητα την οποία ελπίζουμε να αρχίσουμε να βιώνουμε εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους, πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει βασικούς πυλώνες της οικονομίας όπως τον τουρισμό αλλά και την ιδιωτική κατανάλωση”.
Ο επικεφαλής της Europ-Assistance Ιωάννης Πετούλης στο FleetBusiness.

 


 

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα εμπάργκο των εταιρειών και αν αυτά τελικά πρέπει να… τηρούνται καθώς υπάρχουν πάντα αυτοί που ακολουθούν τη δική τους τακτική…


Σε αναζήτηση Marketing Manager βρίσκεται το BMW Group και αφορά θέση για την μάρκα MINI.


Μία νέα φωτογραφία που απεικονίζει το πίσω και πλαϊνό τμήμα του ελληνικού Ηypercar με την ονομασία CHAOS αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες το Newsauto. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σύντομα θα έχουμε περισσότερα και σημαντικά νέα!


 

Η έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη στον χώρο του Golden Hall για τον επόμενο μήνα αναβλήθηκε εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής το χρονικό διάστημα 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021.


 

Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο δημοσιογράφος Σπύρος Ρέκκας έκανε αναφορά στον Galaxy 92 σε ένα από τα πρωτότυπα θέματα που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες ημέρες, όπου κάναμε μέτρηση καυσίμου με μικρό αεροπλάνο Αθήνα – Μύκονος – Αθήνα. Να θυμίσουμε πως ο Σπύρος Ρέκκας μας κρατά συντροφιά και μας ενημερώνει για τα αυτοκινητιστικά δρώμενα κάθε Τετάρτη στις 17:00.


 

Στην εγκατάσταση 32 νέων φορτιστών AC (ισχύος 22kW) και δύο νέων φορτιστών DC (ισχύος 50kW) για ηλεκτρικά και plug in hybrid οχήματα προχώρησε η εισαγωγική εταιρεία BMW Group. Η επένδυση άγγιξε τα 200.000 ευρώ.


 

Ο Πάνος Καραμπάτσος είχε υπηρετήσει για δεκαετίες τον κλάδο του αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει λόγω προβλημάτων υγείας, ωστόσο συνέχισε να ρωτά και να μαθαίνει για τον χώρο που τόσο πολύ αγαπούσε. Μετά από μεγάλο αγώνα που έδωσε για χρόνια και έπειτα από καρδιακό επεισόδιο «έφυγε» από κοντά μας…


 

Τον χαμό της μητέρας της θρηνεί η Αγγέλα Μπιτσάνη, γνωστή στον κλάδο του αυτοκινήτου καθώς για πολλά χρόνια βρισκόταν σε πολύ σημαντικές θέσεις. Μετά από 40 ημέρες στην εντατική δεν άντεξε και «έφυγε» για το τελευταίο της ταξίδι


 

Ο πατέρας του Υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του Δημοσιογράφου Δημήτρη Θεοχάρη «έφυγε» την περασμενη εβδομάδα για το τελευταίο του… ταξιδι στους ουρανούς.

 


 

Τα νέα στοιχεία της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας για το χρονικό διάστημα 15 Μαρτίου – 11 Απριλίου μπορείτε να δείτε παρακάτω:

SKAI 13
ATHENS DJ 11
REAL 10,8
MELODIA 10,8
RYTHMOS 10,8
SFERA 10,5
DIESI 10,3
DROMOS 9,9
RED 9,8
ROCK 9,1
LAMPSI 8,2
HIT 7,9
SPOR FM 7,2
ELLINIKOS 7,2
EN LEFKO 7
KISS 6,8
EASY 6,4
GALAXY 6,2
PEPPER 6,1
BEST 5,9
MENTA 5,8
MAD 5,5
MUSIC 5,5
MOUSIKOS 5
LOVE 4,9
KOSMOS 4,3
PARAPOLITIKA 4,2
ERA SPOR 3,9
ERA 2 3,7
ERA 3 3,3
KOKKINO 3,2
ALPHA 989 2,7
ERA 1 1,8
THEMA RADIO 1,2
ATHENS VOICE 0,6
KANALI 1 0,1


 

Στη Νο1 θέση και των οργανικών αναζητήσεων πέρασε το Newsauto γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα τη δυναμική που έχει. Η στρατηγική παραγωγής περιεχομένου βασισμένο σε αυτές τις λέξεις κλειδιά καθώς επίσης και στα λεγόμενα long tail keywords σε συνδυασμό με το πάντρεμα του τεχνικού μέρους έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 


Στη θέση Νο14 των ελληνικών trends βρέθηκε ένα ακόμα video που ανεβάσαμε πριν από λίγες ημέρες! Στις πιο πάνω θέσεις ληταν μόνο θέματα με περιεχόμενο τραγούδια! Μία επιτυχία που βασίζεται καθαρά και μόνο σε περιεχόμενο και στον αλγόριθμό του YouTube που δεν μπορείς να παρακάμψεις.


Κάτι καινούργιο ετοιμάζεται από μεγάλο Όμιλο Media και αφορά στο αυτοκίνητο. Την απάντηση θα μάθουμε πολύ σύντομα…


Αλλάζει στέγη τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Αδάναλης και μετακομίζει από το Car&Driver στο carandmotor.gr όπου αναλαμβάνει το ρόλο του Αρχισυντάκτη.


Στην LIFO συνεχίζει ο δημοσιογράφος Πέτρος Πιτσίνης ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από το gazzetta.gr ενώ όπως μαθαίνουμε σύντομα θα ξεκινήσει και συνεργασία με περιοδικό αυτοκινήτου.


 

Τη Μεγάλη Παρασκευή κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR με 200 σελίδες πλούσιας ύλης.

 


 

Τη Μεγάλη Παρασκευή μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή κυκλοφορεί το νέο τεύχος το περιδικού 4 Τροχοί.


 

Στις 23 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο «Κ» της Καθημερινής (στήσιμο, διαστάσεις κ.λπ.) και θα έχει αφιέρωμα για το αυτοκίνητο το οποίο θα επιμεληθεί ο Άρης Γαλανόπουλος. Μεταξύ άλλων η ύλη περιλαμβάνει, αφιέρωμα στα SUV, τα Best Seller συνέντευξη με την κ. Σδούκου κ.ά.


Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα ανακοινωθεί η ομάδα του carandmotor.gr. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποτελείται από 9 δημοσιογράφους, πέντε εσωτερικούς και τέσσερις εξωτερικούς.


 

Την Πέμπτη 22 Απριλίου έγινε γνωστό πως το VW ID.4 κατέκτησε τον τίτλο World Car Of The Year. Στον συγκεκριμένο θεσμό ψηφίζου 94 δημοσιογράφοι απ’ όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Γεωργιάδης που είναι και ο μοναδικός Έλληνας. Να σημειώσουμε πως αυτός είναι ο πέμπτος τίτλος που κατακτά η VW στα 17 χρόνια του θεσμού.


Το Video Check είναι μία νέα υπηρεσία που αφορά στο After Sales της Peugeot όπου ο πελάτης ενημερώνεται με κάμερα που καταγράφει το τι γίνεται με τη συντήρηση του αυτοκινήτου του.


 

Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η παγκόσμια παρουσίαση του του νέου VW ID4 GTX.


 

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση θα διοργανώσει στη Μαγιόρκα στα τέλη Μαΐου η CUPRA που θα περιλαμβάνει οδήγηση με όλη τη γκάμα των μοντέλων…


 

Το πλάνο της για την ηλεκτροκίνηση αλλά και τον τρόπο που θα μηδενίσει τους ρύπους θα κάνει γνωστό το VW Group σε μία online παρουσίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου.


Μεγάλη διάκριση για το ηλεκτρικό Skoda Enyaq το οποίο απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του EuroNCAP.


 

Την Τρίτη 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00π.μ. η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Hyundai Kona N την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω Link:


 

Διάκριση για την εταιρεία SIXT η οποία στα ετήσια «Mobility Awards» βραβεύτηκε ως Rental Company Of The Year. Επιπλέον απέσπασε τρία ακόμα χρυσά βραβεία στις ενότητες Customer Service, Green Initiative και Αccident Management όπως και ένα ασημένιο στην ενότητα Remarketing.⁣


 

Την Κυριακή 25 Απριλίου μεταδόθηκε από το STAR Channel ένα ακόμα επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:


 

Τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες αυτοκινήτων παγκοσμίως, τον Ari Vatanen, φιλοξενούν αυτήν την εβδομάδα οι Στράτος Φωτεινέλης, Αντώνης Αργυρόπουλος και Στάθης Πετρόπουλος. Μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί σε δύο μέρη και αυτή την εβδομάδα θα προβληθεί το πρώτο μέρος. Να θυμίσουμε πως η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» μεταδίδεται στο Attica TV κάθε Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ. Όλες οι εκπομπές αναρτώνται κάθε εβδομάδα στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook, στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.facebook.com/panoapotaoria


 

Η εταιρεία «Μοτοδυναμική» (εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών της Yamaha) έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τους αγώνες μοτοσικλέτας και αυτό το δείχνει στην πράξη. Πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τη νέα αγωνιστική της ομάδα για το 2021 και όπως δήλωσε στη στήλη ο διευθυντής Marketing της ιαπωνικής φίρμας Νίκος Σκάρος: «Είναι στο DNA μας οι αγώνες!».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αναβάτες πατήστε στο παρακάτω link:

https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/yamaha-racing-team/

 


 

Τέλος του μήνα σταματά από το Newsauto ο συντάκτης μοτοσικλέτας Νίκος Βιτσίλακης.

 


 

Ταξίδια – Παρουσιάσεις – Εκδηλώσεις

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 10
5. www.tanea.gr 1
6. www.iefimerida.gr 19
7. www.newsit.gr 20
8. www.gazzetta.gr 24
9. www.kathimerini.gr 33
10. www.capital.gr 38
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 42
2. www.autogreeknews.gr 104
3. www.gocar.gr 200
4. www.autotriti.gr 325
5. www.4troxoi.gr 389
6. www.traction.gr 525
7. www.drive.gr 739
8. www.autoagora.gr 791
9. www.caranddriver.gr 974
10. www.caroto.gr 1.053
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 34
2. www.ix.gr 6.875
3. www.carwall.gr 18.172
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 26/4/2021 (14:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 110.900
2. Trcoff: 38.900
3. Drive magazine: 21.400
4. Tractiongr: 16.200
5. Carotogr: 11.200
6. CarGuysGr: 6.590
7. Gocar: 4.470
8. 4Τροχοί: 3.340
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.310
10. Newsauto: 2.660
11. Ariadni Gerasimidou: 2.360
12. Πάνος Σειτανίδης: 1.450
13. Auto Τρίτη: 1.440
14. Dimitris Diatsidis 1.200
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 932
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 26/4/2021 (14:00)