Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 284…

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 284…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 284…

ΝΕΑ

Όσα θέλετε να ξέρετε αλλά δεν θα σας τα πει κανένας και αφορούν την… πιάτσα του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ δυναμικά ξεκίνησε η επιστροφή της στήλης στον διαδικτυακό αέρα και από τα μηνύματα που λάβαμε καταλάβαμε πόσο πολύ πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ενημέρωση σας. Το ξέρετε πως το κάνουμε καθημερινά, χωρίς ωράριο και πάνω απ’ όλα με πάθος γιατί μας αρέσει να ξέρετε και να ξέρουμε τι παίζει στο χώρο που κινούμαστε και αγαπάμε.

Τα αποκλειστικά θέματα, η αξιοπιστία, η διασταύρωση στοιχείων, το… τρέξιμο ακόμα και η αναγνώριση λαθών είναι κάτι που χαρακτηρίζει «Τα Νέα της Πιάτσας». Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε από το μεγαλύτερο site αυτοκινήτου στην Ελλάδα, το newsauto.gr, έχοντας σαφώς την στήριξη του Πρώτου Θέματος αλλά πάνω απ’ όλα του κοινού.

Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο… Δυστυχώς κάποιος που θέλει να λέγεται άνθρωπος ξέσπασε πάνω σε αυτήν τη θαλάσσια χελώνα (φωτό: Δήμος Αδαμής)

Όλα αλλάζουν…

Advertisement
Advertisement

Θα αφήσω στην άκρη τα περί κορονοϊού, που εύχομαι να ξεπεράσουμε γρήγορα και θα σταθώ σε ευχάριστα πράγματα. Βασικά θέλω να αναφερθώ στις αλλαγές που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό στο χώρο μας και αφορά σε επενδύσεις, μεταγραφές και γενικότερα αλλαγές που βλέπουμε και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Γιατί πολύ απλά είναι υγιές να το βλέπεις αυτό καθώς μεγαλώνει ο ανταγωνισμό, η προσπάθεια και το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο για όλους, όσους φυσικά τους αρέσει να εργάζονται.

Στα της αγοράς τώρα, είναι ξεκάθαρο πως από εδώ και στο εξής θα βλέπουμε πάντα θετικό πρόσημο στις ταξινομήσεις (εκτός σημαντικού απροόπτου), οπότε ότι καινούριο σαν ιδέα, σαν επένδυση και σαν στόχο θα φέρνει και αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση τα νέα προϊόντα δημιουργούν νέες ευκαιρίες καθώς οι ανάγκες αλλάζουν, το κοινό αναζητά διαφορετικά πράγματα και μαζί με όλα αυτά αλλάζει και ο τρόπος που δουλεύουμε αλλά και επιλέγουμε ακόμα και αυτοκίνητο.

Από μικρός στα… τιμόνι ο Αλέξανδρος Γκούμας! (ανιψιός του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκούμα)

Φουλ από θέματα

Advertisement

Δεν έχω πολλά να πω στην εισαγωγή μου γιατί όπως θα διαπιστώσετε και αυτήν τη Δευτέρα η θεματολογία είναι… ατελείωτη, οπότε σας αφήνω στη μελέτη!

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Οι καινούργιες ιδέες, οι νεωτερισμοί δεν αρέσουν στους ηλικιωμένους. Τους αρέσει να πείθονται ότι ο κόσμος δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει, επειδή αυτοί έπαψαν να είναι νέοι.
*Madame de Stael (1766 – 1817), Γαλλίδα διανοούμενη


 

ΕΙΠΑΝΕ:

“Η σκέψη μας δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κατασκευή εξαιρετικών αυτοκινήτων. Εστιάζουμε στη δημιουργία συναρπαστικών συναισθημάτων, που μόνο η MINI ξέρει να προσφέρει”.

Δηλώσεις της Επικεφαλής των αυτοκινήτων MINI Δήμητρας Μπίκου στην εφημερίδα REAL NEWS.

 

“Το αυτοκίνητο δεν αποτελεί για εμένα απλά ένα μεταφορικό μέσο. Εκτός από την απόλαυση της οδήγησης, είναι προέκταση του lifestyle μου συνολικά. Το αυτοκίνητο στο οποίο εθίστηκα όταν το οδήγησα ήταν φυσικά το Civic Type-R”.

Δηλώσεις της Corporate Communications Manager στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη Μαρίας Ξυτάκη στο περιοδικό POWER.

 


 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Το μήνα Μάρτιο οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα άγγιξαν τις 9.041 μονάδες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα μοντέλα που ξεπέρασαν τις 100 μονάδες.

Toyota Yaris 566
Peugeot 208 434
Opel Corsa 350
Peugeot 2008 330
Hyundai i10 327
Citroen C3 317
Hyndai i20 241
Toyota Aygo 220
Mercedes A-Class 202
Toyota C-HR 193
T-Roc 183
Peugeot 3008 182
Ford Puma 166
Suzuki Vitara 166
Nissan Micra 164
Tesla Model 3 164
MINI Countryman 159
Nissan Qashqai 149
Dacia Duster 141
KIA Stonic 139
VW T-Cross 139
Renault Clio 138
Suzuki Ignis 133
Fiat 500 131
Ford Fiesta 122
Audi A3 117
Toyota Corolla 115
Suzuki Swift 113
Jeep Renegade 111
VW Polo 111
BMEw Series 1 104
Hyundai Kona 103
Skoda Kamiq 102
VW Golf 100

 


Αλλαγές στο mix των καυσίμων είχαμε τον περασμένο Μάρτιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Βενζίνη 49,80% (57,50%)
Diesel 21,50% (25,70%)
Υβριδικά 20,60% (13,50)
Επαναφορτιζόμενα, 6,40% (1,10%)
Φυσικό αέριο 1,10% (2,10%)
Υγραέριο, 0,50% (0,00%)
*Σε παρένθεση ο Μάρτιος 2020

 


 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και σε αρμόδιους φορείς απέστειλε η εταιρεία Namco ζητώντας την στήριξη της Κυβέρνησης. Όπως επισημαίνεται υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ενός PONY MINI PLANT στην πόλη Eisenach της Γερμανίας, κάτι που αν γίνει πράξη η αναβάθμιση και η λειτουργία ενός εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ελλάδα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα.

 


 

Μετά από 7 χρόνια συνεργασίας με την Mercedes Benz Ελλάς και τα τελευταία χρόνια από τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων ο Θεόδωρος Καραγιάννης αποχώρησε και μετακομίζει στην Kosmocar. Από σήμερα αναλαμβάνει τη θέση του Επικεφαλής πωλήσεων και Ανάπτυξης δικτύου της VW.

 


 

Διευθυντής πωλήσεων στην Mercedes Benz Hellas αναλαμβάνει ο Ευστράτιος Μπατσολάκης ο οποίος μέχρι πρότινος διατηρούσε τη θέση του Corporate Sales Manager Mercedes-Benz Cars.


Οι αλλαγές και οι μετακινήσεις στην εισαγωγική εταιρεία της Mercedes, έφερε και αλλαγές σε διάφορα τμήματα. Έτσι ο Κωνσταντίνος Καραδέδος αναλαμβάνει τη θέση Corporate Sales Manager Mercedes-Benz Cars, ενώ η Κατερίνα Σταυροπούλου μετακινείται στη θέση Product & Strategy Manager Mercedes Car Group.

 


 

Ένα μήνα έχει συμπληρώσει στη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων στην εταιρεία ΤΕΧΝΟΚΑΡ (Seat & Cupra) ο Χρήστος Κυριακόπουλος ο οποίος ασκούσε εδώ και 16 χρόνια καθήκοντα Επιθεωρητή Πωλήσεων.


Μετά από 3 χρόνια στην LiFo ο Δημήτρης Γράτσος αλλάζει στέγη και μετακομίζει στην Alpha Editions (Elle, Elle.gr, 4τροχοί, 4troxoi.gr, Hello, Hello.gr και 7 ΜέρεςTV), ως Native Content Manager που θα αφορά όλα τα Μέσα της.


 

Αποχώρησε μετά από 7 χρόνια συνεργασίας με το gocar.gr ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Μέχρι τέλος του μήνα θα μάθουμε ποια θα είναι η επόμενη επαγγελματική του συνεργασία…


 

Ένα ακόμα αποκλειστικό θέμα του newsauto.gr που αφορούσε την κομπίνα με τα «κλεμμένα» αυτοκίνητα και τις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εκτός από τις εικόνες με την Bentley αποκαλύψαμε και ένα ακόμα αυτοκίνητο που είχε διαλυθεί για να εισπραχτούν 80.000 ευρώ από την ασφάλεια και συγκεκριμένα ένα Dodge Viper.


 

Συμβουλές για ελαστικά έδωσε την περασμένη εβδομάδα στην κρατική τηλεόραση και σε ρεπορτάζ του Πάρι Ποντίκα ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Γιάννης Μεθενίτης. Να θυμίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία εισάγει και διανέμει τα ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά.


 

Δύο ακόμα έμποροι αυτοκινήτων βρίσκονται στο στόχαστρο της Ασφάλειας και αφορά κυρίως το ΦΠΑ από εισαγόμενα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα όσα παίζουν στην πιάτσα, αφορά έναν ακόμη έμπορο στα βόρεια Προάστια αλλά και έναν ακόμα στα νότια.

 


 

Έφτασε στην Ελλάδα το επαγγελματικό Suzuki Jimny LCV το οποίο πολύ σύντομα θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Οι αλλαγές του επικεντρώνονται στο διαχωριστικό πλέγμα και στην κατάργηση των πίσω καθισμάτων.


 

Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα για την Peugeot στην Ελλάδα και κυρίως όσον αφορά τις πωλήσεις των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δύο της μοντέλα, το 2008 και 3008 φιγουράρουν στις θέσεις 1 και 3 της σχετικής λίστα. Στο σύνολο των ταξινομήσεων η γαλλική φίρμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

 


 

Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος θα αποτελούν μέχρι το καλοκαίρι το ραδιοφωνικό δίδυμο της εκπομπής αυτοκινήτου του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι 1 στον Πειραιά.


 

Τον πρώτο σταθμό υπερ-υψηλής φόρτισης που είναι και ο ισχυρότερος στην Ελλάδα εγκατέστησε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Porsche. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο Porsche Center Athens, στην Μεταμόρφωση Αττικής και έχει την ικανότητα φόρτισης με ταχύτητες έως 320 KW (2X160 KW). Στην πράξη μπορούν να φορτίσουν ταυτόχρονα δύο Porsche Taycan, στο 80% της χωρητικότητάς τους, σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.


 

Νέο layout για την ιστοσελίδα 4troxoi.gr


 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια δημοσιογραφική παρουσίαση των νέων ΜΙΝΙ. Η εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο ίδρυμα Γουλανδρή θα μεταδοθεί live…


Επιστροφή και πάλι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 για τον Άρη Γαλανόπουλο μετά από καραντίνα 14 ημερών λόγω Covid-19. Τον ακούμε κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή λίγο πριν από το δελτίο ειδήσεων στις 18:00.


 

Προς τα τέλη Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η συντακτική ομάδα του carandmotor.gr το οποίο θα βγει στον αέρα προς πριν το καλοκαίρι έχοντας την καθοδήγηση τόσο του Σπύρου Χώτου όσο και του Κώστα Φούζα. Όπως μαθαίνουμε η συντακτική ομάδα θα αποτελείται από 3-4 επιπλέον δημοσιογράφους (εξωτερικοί και εσωτερικοί).


 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes EQS την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


 

Παγκόσμια παρουσίαση για το νέο Audi Q4 e-tron, σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου και θα μπορούν να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


 

Την Κυριακή 11 Απριλίου μεταδόθηκε ένα ακόμη τηλεοπτικό Traction στο Star Channel. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

 


 

Η ανακοίνωση επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του WRC έχει φέρει αναστάτωση στις τάξεις των Ελλήνων οδηγών που ετοιμάζονται να δώσουν το παρών και μετά από πολλά χρόνια, στον εθνικό μας αγώνα.


 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο David Richards. Στο παρακάτω video μπορείτε να το δείτε να συζητά με τους Στράτο Φωτεινέλη, Αντώνη Αργυρόπουλο και Στάθη Πετρόπουλο για την αγάπη του για την Ελλάδα, το WRC, τη Formula 1, το Extreme E και φυσικά για το ράλι Ακρόπολις.


 

Σε ποσοστό 170,90% αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι ταξινομήσεις μοτοσικλετών (πλέον των 50κ.εκ.) στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 3.211 μονάδες όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο έφτασαν τις 1.548.

 


 

Όλα τα νέα του paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP και κυρίως αυτά που δεν δείχνουν οι κάμερες αποκαλύπτει ο Δημήτρης Διατσίδης μέσα από το προσωπικό του κανάλι στ YouTube.

 


Ταξίδια – Παρουσιάσεις – Εκδηλώσεις

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.protothema.gr 8
4. www.zougla.gr 10
5. www.tanea.gr 12
6. www.iefimerida.gr 16
7. www.newsit.gr 19
8. www.gazzetta.gr 26
9. www.kathimerini.gr 33
10. www.ethnos.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 42
2. www.autogreeknews.gr 89
3. www.gocar.gr 211
4. www.autotriti.gr 327
5. www.4troxoi.gr 443
6. www.traction.gr 554
7. www.drive.gr 626
8. www.autoagora.gr 724
9. www.caranddriver.gr 1.020
10. www.autoblog.gr 1.083
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 35
2. www.ix.gr 4.296
3. www.carwall.gr 12.377
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 12/4/2021 (12:00)

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 109.100
2. Trcoff: 38.000
3. Drive magazine: 21.300
4. Tractiongr: 15.9800
5. Carotogr: 11.200
6. CarGuysGr: 6.270
7. Gocar: 4.380
8. 4Τροχοί: 3.320
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.220
10. Newsauto: 2.620
11. Ariadni Gerasimidou: 2.340
12. Auto Τρίτη: 1.430
13. Πάνος Σειτανίδης: 1.360
14. Επί Τροχών TV: 1.310
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 928
16. AutoGreekNews: 420
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 12/4/2021 (12:00)