Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα supercars του Giugiaro για τη Laffite Automobili

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα supercars του Giugiaro για τη Laffite Automobili

ΝΕΑ

Τα νέα supercars του Giugiaro για τη Laffite Automobili

ΝΕΑ

O διάσημος Giorgetto Giugiaro θα επιμεληθεί τη σχεδίαση των νέων μοντέλων που θέλουν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι της Laffite Automobili, οι οποίοι έχουν μεγάλες βλέψεις επιχειρηματικά.

Advertisement
Advertisement

Για τον Giorgetto Giugiaro δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο ογδοντατετράχρονος (σήμερα) Ιταλός αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της σχεδίασης αυτοκινήτων κάθε κατηγορίας για περισσότερα από εξήντα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα γνωστότερα και σημαντικότερα.

Από το 2015 έχει συστήσει μαζί με τον γιό του Fabrizio τον σχεδιαστικό οίκο GFG Style («Giorgetto Fabrizio Giugiaro Style») και αναλαμβάνουν να δώσουν σχήμα στα όνειρα κάποιων για τη δημιουργία των δικών τους αυτοκινήτων.

Ένας από αυτούς είναι και ο Bruno Laffite, ο εγγόνος τού Jacques Laffite, του πιλότου της Formula 1 στις δεκαετίες του 1970 και 1980. Ο πρώτος, ίδρυσε το 2020 την εταιρεία Laffite Automobili και παρουσίασε το πρωτότυπο G-Tec X-Road (φωτογραφία κάτω), ένα εκτός δρόμου όχημα με επιδόσεις supercar, το οποίο θα μπορεί να κινηθεί είτε με V8 κινητήρα είτε με ηλεκτροκινητήρα(ες).

Advertisement
Advertisement

Ο Laffite συμφώνησε με τους Giorgetto και Fabrizio Giugiaro να σχεδιάσουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τής εταιρείας του. Όπως ανακοινώθηκε, τον προσεχή Μάιο θα γίνει η παρουσίαση πέντε νέων μοντέλων στο πλαίσιο διεξαγωγής τού εφετινού Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι (σημ.: 5-7 Μαΐου).

Ο Fabrizio Giugiaro περιέγραψε τα αυτοκίνητα ως «αγωνιστικά τα οποία θα παίρνουν άδεια για να κυκλοφορούν στον δρόμο» θέλοντας να δώσει μια πρώτη ιδέα για τον σχεδιαστικό και κατασκευαστικό χαρακτήρα τους.

Advertisement

Προς το παρόν, δημοσιεύτηκε μόνο μία σκουρόχρωμη φωτογραφία στην οποία εικονίζεται το περίγραμμα πέντε οχημάτων και το μόνο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας είναι ότι αυτά θα βασίζονται σε τρεις διαφορετικές εκδοχές αναφορικά με την αρχιτεκτονική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Hyundai θα συνεργαστεί πάλι με τον Giorgetto Giugiaro;
Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce: Διαχρονικά πανέμορφη (video)
Μια Lincoln που θα μπορούσε να είναι… Citroen!

Advertisement