Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce: Διαχρονικά πανέμορφη (video)

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce: Διαχρονικά πανέμορφη (video)

ΝΕΑ

Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce: Διαχρονικά πανέμορφη (video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της δεκαετίας του ’60 είναι φυσικά η μούσα του Giorgetto Giugiaro που ακούει στο όνομα Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce.

Advertisement
Advertisement

Το κουπέ μοντέλο αποτελεί, πέραν του γεγονότος ότι είναι ένα από τα πιο καλαίσθητα τετράτροχα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης, ένα σημείο αναφοράς για το ένδοξο παρελθόν της Alfa Romeo, αλλά και ένα από τα αντικείμενα πόθου των collezionisti.

Ένας από τους τυχερούς ιδιοκτήτες της είναι και ο Βρετανός δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Harry Metcalfe, ο οποίος έχει μία λατρεία προς τα κλασσικά ιταλικά σπορ αυτοκίνητα, εξ ου και η συγκεκριμένη Giulia Sprint GT, η οποία κατασκευάστηκε το 1966. Προς τέρψην των τηλεθεατών ο Metcalfe, μέσω του προσωπικού του καναλιού στο YouTube μας «ταξιδεύει» δεκαετίες πίσω, παρουσιάζοντας το νέο του απόκτημα.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση της Alfa Romeo Giulia GT, με κωδικό Veloce παράχθηκε από το 1965 έως το 1968 και ουσιαστικά αποτελούσε την σπορ εκδοχή της γκάμας. Βασισμένη στο πλαίσιο της σεντάν Giulia, κάτω από το καπό βρισκόταν τοποθετημένος ο θρυλικός τετρακύλινδρος bialbero κινητήρας των 1,6 λίτρων με απόδοση 109 ίππους κοντά στις 6.000 σ.α.λ. Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της η αμεσότητα και η γραμμική λειτουργία του μοτέρ είναι αντάξια ενός σημερινού αυτοκινήτου, ενώ αντίστοιχα θετικά σχόλια αποκομίζει και το 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

Αυτό που προβληματίζει τους υποψήφιους αγοραστές της εν λόγω έκδοσης είναι η αυξημένη τιμή της, η οποία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια γεωμετρική πρόοδο. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες η τιμή της Alfa Romeo Giulia GT στην Μεγ. Βρετανία είναι παρόμοια με αυτή της Jaguar E-Type, κοντά στις 45.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η «καυτή» Alfa Romeo Giulia GTA αποκτά μοναδικούς χρωματισμούς
Alfa Romeo: Οι γυναίκες που αγωνίστηκαν με τα αυτοκίνητά της
Alfa Romeo: Tο Ιταλικό spider που κατέκτησε το Hollywood

 

Advertisement