Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Mercedes θα «βλέπουν» μέχρι και τις λακκούβες στους δρόμους

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Mercedes θα «βλέπουν» μέχρι και τις λακκούβες στους δρόμους

ΝΕΑ

Τα Mercedes θα «βλέπουν» μέχρι και τις λακκούβες στους δρόμους

ΝΕΑ

Αναβαθμίζοντας τα συστήματα «επικοινωνίας» μεταξύ των αυτοκινήτων, η Mercedes σύντομα θα εφοδιάζει τα μοντέλα της με σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για τις μεγάλες λακκούβες του δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτό της Mercedes, παίρνει τις πληροφορίες από άλλα αυτοκίνητα με τα οποία «ανταλλάσσουν δεδομένα» και ενημερώνει αναλόγως με ηχητικές ειδοποιήσεις.

Η Mercedes-Benz συνηθίζει και πρωτοπορεί στην εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας στα αυτοκίνητα. Από το 2013 εισήγαγε τις «επικοινωνίες» μεταξύ οχημάτων, για τη μετάδοση προειδοποιήσεων, κάτι που εξελίχθηκε στο σύστημα επικοινωνίας Car-to-X το 2016. Τώρα, το σύστημα αυτό ενισχύεται περαιτέρω στις νέες S-Class, C-Class και EQS για τον εντοπισμό λακκουβών και άλλων κινδύνων, που έρχονται ως προειδοποιήσεις από άλλους οδηγούς Mercedes στην ίδια περιοχή.

Advertisement
Advertisement

Τα προαναφερθέντα μοντέλα λοιπόν, διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα με αλγόριθμους που παρακολουθούν την ξαφνική συμπίεση και την έκταση της ανάρτησης στον μπροστινό και τον πίσω τροχό. Όταν ένα συγκεκριμένο όριο ξεπεραστεί, το σύστημα αντιλαμβάνεται πως το αυτοκίνητο μόλις έπεσε σε μεγάλη λακκούβα. Στη συνέχεια, η τοποθεσία αποστέλλεται μέσω του συστήματος επικοινωνίας του αυτοκινήτου στην υπηρεσία Mercedes-Benz Cloud.

Από εκεί, η πληροφορία φτάνει στις υπόλοιπες Mercedes που κινούνται στην περιοχή, με ενεργοποιημένο το σύστημα επικοινωνίας Car-to-X. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα από το 2016 έως σήμερα, θα εμφανίζουν την ειδοποίηση με τον τυπικό τρόπο που συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις (ίδια ηχητική και οπτική ειδοποίηση). Στα νέα μοντέλα, ωστόσο, θα προσδιορίζεται συγκεκριμένα το ζήτημα της ειδοποίησης ως λακκούβα.

Advertisement

Το σύστημα μπορεί επίσης να ανιχνεύσει και να ενεργοποιήσει ειδοποιήσεις για ποικίλες καταστάσεις οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως έντονων ανέμων ή ολισθηρών δρόμων, που απαιτούν την ενεργοποίηση των συστημάτων ελέγχου της ευστάθειας του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα, η ενεργοποίηση των υαλοκαθαριστήρων στην πιο γρήγορη σκάλα και των φώτων ομίχλης, αποτελούν την αφορμή για να σταλούν στο Mercedes-Benz Cloud, ειδοποιήσεις για τον καιρό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Mercedes – Maybach;
H πολυτελής αίσθηση της Mercedes V-Class (video)
Ετοιμάζει αρθρωτές μπαταρίες και η Mercedes-Benz

 

Advertisement