Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Kia

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Kia

ΝΕΑ

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Kia

ΝΕΑ

Η Kia έχει προγραμματίσει να εξελίξει και να παρουσιάσει πολλά αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

O Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Director of Product & Pricing της Kia στην Ευρώπη, ήταν σαφής κατά την πρόσφατη αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτροκίνητου EV9 GT-line. H εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 15 καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως το τέλος του 2027.

Αυτό που δήλωσε ο συμπατριώτης μας αφορά σε οχήματα όλων των κατηγοριών και θα προορίζονται για τις κυριότερες αγορές σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο γι’ αυτή της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, για την ευρωπαϊκή αγορά θα δημιουργηθεί μοντέλο ακόμα και στη mini κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και η αντίστοιχη έκδοση του Picanto.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα διατηρήσει τη συγκεκριμένη ονομασία ή εάν θα ακολουθηθεί η πρακτική ονοματοδοσίας που εφαρμόζει η Kia στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, με τη χρήση γραμματαριθμητικού τύπου.

Έτσι, δεν αποκλείεται να ονομαστεί EV1, καθώς θα είναι το μικρότερο μοντέλο αυτής της τεχνολογίας στην γκάμα της. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ο Όμιλος Hyundai-Kia έχει ξεκινήσει την εξέλιξη μιας καινούργιας πλατφόρμας για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform»). Αυτή παρουσιάστηκε το 2020, συνεπώς είναι ακόμα καινούργια.

Η υπάρχουσα πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») του Ομίλου Hyundai-Kia.

Advertisement

Ωστόσο, τα στελέχη του νοτιοκορεατικού Ομίλου θεωρούν ότι χρειάζεται μία περισσότερο σύγχρονη για τα μελλοντικά μοντέλα του, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικότερα και στα μικρά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά του.

Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας μπαταριών οι οποίες θα είναι λιγότερο ογκώδεις και ελαφρύτερες, συγκριτικά, κάτι ακόμα πιο απαραίτητο για τα μοντέλα των μικρότερων κατηγοριών.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Kia σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή σχετικά μικρών διαστάσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από το 2025 στο εργοστάσιό της στην Σλοβακία, εκεί που τώρα κατασκευάζονται τα Sportage και Ceed.

Τέλος, εκτός από αυτά, η Kia παρουσίασε εντός του περασμένου Μαρτίου το πρωτότυπο EV5. Αυτό, εντάσσεται μεταξύ του Niro EV και του EV6 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει προς το τέλος της χρονιάς στην Κίνα.

Αρχικά, θα διατίθεται εκεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του θα ξεκινήσει στο προσεχές μέλλον, χωρίς να έχει οριστεί πότε θα γίνει αυτό, προς το παρόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Kia Stinger θα έχει 600+ ίππους
Δοκιμή: Kia ΧCeed 1.5T Hybrid
Ρεύμα στο σπίτι από τα Kia