Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Kia EV5 θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Sportage

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Kia EV5 θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Sportage

Mobility

To Kia EV5 θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Sportage

Mobility

Το νέο EV5 που παρουσίασε ως πρωτότυπο η Kia, είναι μια πρώτη ένδειξη των προθέσεων εξηλεκτρισμού όλης της γκάμας της και το ηλεκτρικό μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Sportage.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο έτος θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα νέα από την Kia στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά και την αποκάλυψη του EV9 που θα μπει στην παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την αποκάλυψη της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Kia, με το όνομα EV9. Το μεγάλο 7θέσιο SUV, μας έδωσε ξεκάθαρα την αισθητική προσέγγιση που θα αποτελέσει πυξίδα για τη συνέχεια της κορεάτικης εταιρείας. Και αυτό αποδείχτηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο, τώρα που παρουσιάστηκε και το μικρότερο EV5.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτό πρωτότυπο, είναι στις διαστάσεις του Sportage και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε λόγο για μελλοντική αντικατάσταση του μεσαίου SUV, με την τελική έκδοση παραγωγής του EV5.

Το πρωτότυπο που παρουσίασε η Kia, έχει περιστρεφόμενα καθίσματα και πόρτες που ανοίγουν «αντικριστά», δημιουργώντας μεγάλο άνοιγμα στις πλευρές.

Advertisement

Το σχεδιαστικό μοτίβο που θα χρησιμοποιεί η Kia στα μοντέλα της, είναι το «Opposites United» και αναμένεται να δούμε τις διάφορες εκδοχές του σε όλα τα μοντέλα της στο μέλλον.

Για το EV5, τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά βάσει μεγέθους, η έκδοση παραγωγής του λογικά θα βασίζεται σε κάποια παραλλαγή της πλατφόρμας E-GMP που χρησιμοποιείται στα δύο υπάρχοντα ηλεκτρικά της Kia.

Advertisement

Η E-GMP αναμένεται να αποτελέσει τη βάση άλλων τεσσάρων μοντέλων που θα παρουσιάσει η Kia πριν το 2026. Η χρήση της πλατφόρμας αυτής, «ανοίγει το δρόμο» για χρήση μπαταρίας 77 kWh και πάνω, που θα σημαίνει αυτόματα πως η αυτονομία του μοντέλου θα ξεκινά από τα 480 χιλιόμετρα.

Τέλος, να πούμε πως το EV5 θα μπει στην παραγωγή μέσα σε αυτή τη χρονιά και θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Κίνας. Παραμένει άγνωστο αν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές, όπως της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Κάτι που είναι πολύ πιθανό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε ξεχνάτε τις μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;
Οι Γερμανοί «τρέχουν και δεν φθάνουν» με την Tesla
Αρχάριοι οδηγοί: Ήπιες; Ξέχνα το δίπλωμα οδήγησης!