Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Kia Picanto

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Kia Picanto

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το νέο Kia Picanto

ΝΕΑ

Η Kia εξακολουθεί να επιμένει στη mini κατηγορία οχημάτων και το αποδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Στην Kia έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα αυτοκίνητα πόλης είναι μια σημαντική αφορμή να εφαρμόζουν τις ιδέες τους, όταν άλλες εταιρείες έχουν απορρίψει την κατασκευή αντίστοιχου μοντέλου.

Το Picanto έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με την ευρυχωρία του (για όχημα αυτής της κατηγορίας), για το επίπεδο εξοπλισμού του και για την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου που δίνει στους επιβάτες του.

H τρίτη γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, χρειάστηκε την ανανέωσή της, παρότι η αισθητική του παραμένει εντυπωσιακή. Ωστόσο, και το Picanto έπρεπε να ταιριάξει με τη μορφή που δίνει πλέον η Kia στα σύγχρονα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το «Autospy» του επανασχεδιασμένου mini οχήματος της νοτιοκορεατικής εταιρείας. Σε αυτές φαίνεται ότι το ανανεωμένο αυτοκίνητο έχει σχεδιαστικές επιρροές από το καινούργιο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο EV9.

Στην Kia, δηλαδή, εφάρμοσαν τη σχεδιαστική γλώσσα που έχουν προσδιορίσει με την έκφραση «Opposites United». Στη μάσκα τού επανασχεδιασμένου Picanto βλέπουμε τη διαμόρφωση που ονομάζουν «Tiger Nose» με τη χαρακτηριστική μορφοποίηση της γρίλιας και του εκεί προφυλακτήρα, όπως και τα LED φώτα.

Advertisement

Στο πίσω μέρος τού αμαξώματος, εντυπωσιάζουν τα εκεί φώτα και η κάθετη μεταλλική επιφάνεια κάτω από αυτά. Επίσης, έχει γίνει προσπάθεια να δείχνει πιο σπορτίφ από πριν με τη δια διαμόρφωση αεροδυναμικού διαχύτη στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Τέλος, στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το αμάξωμα του επανασχεδιασμένου Picanto είναι βαμμένο σε ένα πρασινωπό χρώμα το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο ως τώρα.

Στο εσωτερικό του, υπάρχουν αλλαγές στον πίνακα οργάνων, ο οποίος τώρα είναι έγχρωμη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων. Αναφορικά με τους κινητήρες, το όχημα πόλης τής Kia δεν θα έχει αλλαγές. Θυμίζουμε ότι, γενικότερα, διατίθεται τόσο με τον ατμοσφαιρικό 1.0 μέγιστης ισχύος 67 ίππων, με τον 1.0 T-GDi των 100 ίππων, όσο και με τον ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων μέγιστης ισχύος 84 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Kia EV6 GT
To Kia EV5 θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Sportage
Kia Niro: Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Γυναίκας

Advertisement