Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το plug-in υβριδικό Kia Sportage στον τάρανδο (+video)

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το plug-in υβριδικό Kia Sportage στον τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Το plug-in υβριδικό Kia Sportage στον τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Παρά το γεγονός πως το δημοφιλές SUV της Kia, έχει πολλές κοινά στοιχεία με το Hyundai Tucson, η επίδοσή του στις δοκιμασίες ήταν αρκετά διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

Το plug-in υβριδικό σύστημα με τους 261 ίππους και την τετρακίνηση, είναι χαρακτηριστικά που «υπόσχονται» πολύ καλή επίδοση στις δυναμικές δοκιμασίες.

Η απόδοση του Kia Sportage με το υβριδικό σύνολο δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα περίμενε κάποιος που έχει δει την αντίστοιχη δοκιμασία του Hyundai Tucson. Μεταξύ των δύο, οι ομοιότητες σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, είναι περισσότερες από τις διαφορές αλλά και πάλι, ο τρόπος με τον οποίο η ανάρτηση του μοντέλου της Kia διαχειρίζεται τα φορτία, αφήνει πολλές «υπόνοιες» πως εκεί εστιάζεται η διαφορά που προκύπτει στο τελικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και για τους οδηγούς- δοκιμαστές του Sportage, η διαφορά που έχει προκύψει στην αποτελεσματικότητα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κάτι χειροπιαστό, παρά μόνο με υποψίες, αφού ακόμα και τα ελαστικά με τα οποία ήταν εφοδιασμένο το μοντέλο, ήταν πανομοιότυπα με εκείνα του «αδερφού» μοντέλου της Hyundai. Αξίζει να σημειώσουμε ως διαφορά το γεγονός πως το Tucson σημείωσε ως υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στη δοκιμή αποφυγής ταράνδου τα 74 χλμ./ώρα ενώ το Sportage τα 71 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το υβριδικό Hyundai Tucson στο τεστ ταράνδου (+video)
Βερόνικα και Aventador το πιο καυτό δίδυμο στο Ντουμπάϊ
Πάει και στη Θεσσαλονίκη η Tesla