Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά supercars θα αργήσουν πολύ ακόμα

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά supercars θα αργήσουν πολύ ακόμα

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά supercars θα αργήσουν πολύ ακόμα

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα καθημερινά αυτοκίνητα. Όμως στα supercars έχει πολλά προβλήματα ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren, Michael Leiters, τα πλήρως ηλεκτρικά supercars δεν αναμένεται να γίνουν πραγματικότητα πριν από το 2030, λόγω της ανάγκης για πρόοδο στην τεχνολογία των μπαταριών.

Η McLaren τονίζει τη σημασία της διατήρησης της ευελιξίας ενός αυτοκινήτου και της άμεσης επαφής με τον οδηγό, η οποία θα διακυβευόταν από τις βαριές μπαταρίες.

Ο Leiters υπογράμμισε τη σημασία της μείωσης του βάρους στο επίπεδο των σημερινών μοντέλων, περίπου 1.500 κιλά, ώστε να διατηρηθεί η ουσία της μάρκας McLaren.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη στάση αυτή, οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες μεταβαίνουν με ταχείς ρυθμούς στα ηλεκτρικά οχήματα, με τις μάρκες σπορ αυτοκινήτων να αγκαλιάζουν επίσης αυτή την τάση.

Η McLaren, ενώ διερευνά το ενδεχόμενο ενός SUV, εστιάζει κυρίως στα plug-in υβριδικά, καθώς οι κινητήρες εσωτερικής καύσης γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένοι.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, η McLaren είχε μια αξιοσημείωτη αύξηση 52% στις παγκόσμιες πωλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τις 1.292 μονάδες.

Advertisement

Ισχυρή ζήτηση παρατηρήθηκε στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, με τη Μέση Ανατολή να παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες και σημαντική πελατειακή βάση, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 2% του παγκόσμιου όγκου πωλήσεων της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος θρύλος του WRC πουλάει την McLaren του;
Ποιος είναι ο Έλληνας ιδιοκτήτης της πολύτιμης McLaren Senna;
Η McLaren Artura ως μοναδικό έργο τέχνης

Advertisement