Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θρύλος του WRC πουλάει την McLaren του;

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θρύλος του WRC πουλάει την McLaren του;

ΝΕΑ

Ποιος θρύλος του WRC πουλάει την McLaren του;

ΝΕΑ

Μια σπάνια McLaren 675LT Spider ενός κορυφαίου οδηγού Ράλι μπορεί να γίνει δική σας.

Advertisement
Advertisement

Το 2019, έξι χρόνια μετά την τελευταία πλήρη χρονιά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) ο Σεμπαστιέν Λέμπ αποφάσισε να βάλει στο γκαράζ του μια σπάνια McLaren. Ο Γάλλος 9 φορές πρωταθλητής WRC απέκτησε μια McLaren 675LT Spider η οποία εκείνη την περίοδο τον είχε σαγηνεύσει τόσο με την ομορφιά της όσο και με τις ακραίες επιδόσεις της.

Μάλιστα, ο Λέμπ είχε δηλώσει μετά τις πρώτες βόλτες με την McLaren ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σαν αγωνιστικό με άδεια για χρήση σε δρόμο. Η 675LT Spider κατασκευάστηκε σε μόλις 500 αντίτυπα και ήταν εξοπλισμένη με τον V8 κινητήρα ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο απέδιδε 675 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις ήταν συγκλονιστικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνούσε τα 320 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με ενεργητικά αεροδυναμικά και ημι-αγωνιστικές αναρτήσεις και φρένα, ενώ το πίσω μέρος ήταν εμπνευσμένο από την F1 GTR. Το βάρος ήταν εξαιρετικά χαμηλό στα 1.230 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Το αυτοκίνητο στα χέρια του Σεμπαστιέν Λέμπ έγραψε 8.840 χιλιόμετρα και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας από τον Οίκο RM Sotheby’s. Όσο για την τιμή της, οι εκτιμητές αναφέρουν ότι εύκολα η McLaren του Λέμπ θα ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η McLaren είναι ο εφιάλτης του φαναρτζή
Ποιος είναι ο Έλληνας ιδιοκτήτης της πολύτιμης McLaren Senna;
Πρώην σχεδιαστής F1 τιμάει την McLaren M1A

Advertisement