Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα γυρίζει η Γερμανία για τους συμβατικούς κινητήρες μετά το 2035

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα γυρίζει η Γερμανία για τους συμβατικούς κινητήρες μετά το 2035

ΝΕΑ

Τα γυρίζει η Γερμανία για τους συμβατικούς κινητήρες μετά το 2035

ΝΕΑ

Η γερμανική κυβέρνηση έχει πρωτοστατήσει τα προηγούμενα στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων μετά το 2035. Αυτό μέχρι πρότινος, όμως.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική Αυτοκινητοβιομηχανία, με τη συνδρομή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας, προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα προς τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, όμως οι συνθήκες που επικρατούν πλέον στην ευρωπαϊκή αγορά επιβάλλουν την αλλαγή των σχεδίων της. Αυτό φαίνεται και από την πρόσφατη πρόθεση του Κρίστιαν Λίντνερ, του ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και Προέδρου του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός επανέφερε τη συζήτηση για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει στη Γηραιά Ήπειρο τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που θα έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035 και έπειτα.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να ψηφιστούν από την Ε.Ε. περισσότερες εξαιρέσεις ώστε να συνεχιστεί η διάθεση νέων οχημάτων με θερμικό κινητήρα που θα λειτουργούν με συνθετικό καύσιμο (e-fuel). Θυμίζουμε ότι αυτός ο τύπος καυσίμου παράγεται με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η οποία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Αugsburger Αllgemeine, ο Λίντνερ δήλωσε σχετικά: «Χρειάζεται να προχωρήσουμε περισσότερο και γενικά να εστιάσουμε στην τεχνολογική ειλικρίνεια. Τα συνθετικά καύσιμα και τα βιοκαύσιμα είναι ακόμα ένας τρόπος για να γίνουμε φιλικοί προς το περιβάλλον».

Ενισχύοντας την αλλαγή στάσης, ο Γερμανός Υπουργός είπε ότι η αγορά θα πρέπει να καθορίζει τι είναι βιώσιμο και όχι οι πολιτικοί. Επίσης, τόνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να υποστηρίζει αυτό που επιθυμούν οι καταναλωτές και ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την φορολογική πολιτική της για να υποστηρίξει τα βιοκαύσιμα και τα συνθετικά καύσιμα.