Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τα επτά πιο άσχημα αγωνιστικά και οι ιστορίες τους (video)

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα επτά πιο άσχημα αγωνιστικά και οι ιστορίες τους (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα επτά πιο άσχημα αγωνιστικά και οι ιστορίες τους (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Υπάρχουν άσχημα αγωνιστικά αυτοκίνητα; Αλήθεια τι είναι όμορφο και τι άσχημο. Μετά από αρκετές διαφωνίες στο newsauto.gr και ένα video του Goodwood και την ενότητα Flat out and fearless σας παρουσιάζουμε τα επτά πιο άσχημα.

Advertisement
Advertisement

Το ότι είναι άσχημα δεν σημαίνει πως ήταν και αποτυχημένα μάλιστα πολλά από αυτά είχαν σημαντικές διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν γράψει ιστορία αλλά είναι επίσης μερικά από τα πιο όμορφα. Σκεφτείτε το Ford GT40 , την Jaguar D-Type και πολλές δεκάδες Ferraris και σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε την εικόνα.

Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές αρκετών από τα αυτοκίνητα που σας παρουσιάζουμε έβαλαν πρώτη την λειτουργικότητα και μετά την εμφάνιση – ή τουλάχιστον αυτό θα ήθελαν να πιστεύετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα, όπως αρκετά από τα μονοθέσια της F1, ή ακόμα και το… φαλλικό Deltawing , προέκυψαν από την ανάγκη συμμόρφωσης σε κανονισμούς. Το ίδιο έγινε και με το Caterham CT-05 (και, για να είμαστε ειλικρινείς και με  οποιοδήποτε αυτοκίνητο F1 του 2014).

Advertisement
Advertisement

Αλλά μοντέλα όπως το Panoz Abruzzi, μάλλον είχαν πρόβλημα σχεδιασμού. Οι προδιαγραφές παρουσιάζουν ένα sport τετράτροχο με κινητήρα V8 600 ίππων, 6,2 λίτρων. Όμως η εμφάνισή του ήταν σαν: «ένα Batmobile που είχε ένα φρικτό ατύχημα».

Advertisement

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο αυτοκίνητο στη λίστα, είναι η πλέον θρυλική Porsche 917/20 με εμφάνιση ροζ χοίρου όπως τον απεικονίζουν στα… κρεοπωλεία. H Porsche «Pink Pig», ή ακόμα και «Truffle Hunter», βάφτηκε έτσι λόγω του σχεδιαστής της Anatole Lapine και επισήμανε καθένα από τα μέρη του σώματος σύμφωνα με τις κοπές σε στυλ κρεοπωλείου.

Η Porsche προκάλεσε μια αίσθηση στο Le Mans του 1971 με το Pink Pig. Ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα, το 917/20 τερμάτισε στην πέμπτη θέση λόγω ατυχήματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 911 “κόσμημα” από τη Singer
Εκθαμβωτικές οι δύο πρώτες επετειακές Jaguar E-Type
Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969