Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969

ΝΕΑ

Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969

ΝΕΑ

Το τελευταίο GT40 που κατασκευάστηκε ποτέ από τη Ford θα δημοπρατηθεί έως τις 19 Ιουνίου από την Gooding & Company και δεν αποκλείεται να δούμε 7ψήφιο ποσό για την αγορά του από το νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Όταν ένα Ford GT40 προσφέρεται σε δημοπρασία, τα εκατομμύρια των δολαρίων είναι σχεδόν εγγυημένα ότι θα αλλάξουν χέρια.

Το 2012, όχι ένα αλλά δύο αντίγραφα του κλασικού σπορ αυτοκινήτου βρήκαν νέους ιδιοκτήτες για υπερβολικά μεγάλα χρηματικά ποσά. Το ένα ήταν GT40 Mk I και άλλαξε χέρια έναντι του ποσού των 2,86 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ένα αγωνιστικό με τα θρυλικά χρώματα της Gulf που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “Le Mans” με τον Steve McQueen, πουλήθηκε έναντι… 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα, το υψηλότερο τίμημα που προσφέρθηκε σε δημοπρασία για αμερικάνικο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Μένει να δούμε σε ποια τιμή θα αλλάξει χέρια το Ford GT40 του 1969 που προσφέρει η Gooding & Company σε μια διαδικτυακή δημοπρασία τον Ιούνιο, αν και οι «προδιαγαφές» του είναι πιο κοντά σε αυτές του αγωνιστικού, παρά του πολιτικού Mk Ι. Βλέπετε, μιλάμε για το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου P/1085 το οποίο είναι το τελευταίο από τα 105 GT40 που κατασκευάστηκαν ποτέ, όπως επιβεβαιώθηκε από διάφορους ειδικούς επί των κλασικών αυτοκινήτων που επικαλείται ο οίκος δημοπρασιών. Μόνο και μόνο με αυτό το χαρακτηριστικό, η τιμή μπορεί να απογειωθεί.

Το GT40 σε χρώμα Baby Blue, είναι εφοδιασμένο με τον V8 κινητήρα που έχει κυλινδροκεφαλές Gurney Weslake με τις οποίες το GT40 μπόρεσε να καταφέρει τις περίφημες νίκες του στο Le Mans το 1968 και το 1969. Επιπλέον, οι τροχοί και το σύστημα φρένων με εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους είναι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα εκείνης της γενιάς. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του πανέμορφου «τελευταίου» Ford GT40, είναι το ότι δεν έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα και είναι διατηρημένο σαν καινούργιο. Το Ford GT40 δεν ήταν μόνο γρήγορο στην εποχή του αλλά ήταν και παραμένει ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που μπορεί να δει κανείς. Η διαχρονική ομορφιά του, σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές του επιτυχίες, το έχουν τοποθετήσει –δικαίως- στο πάνθεον των ονειρικών αυτοκινήτων για συλλέκτες και μη.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλο και πιο ώριμοι οι ιδιοκτήτες της Ford Mustang
Ένα μοναδικό Ford GT40 βρήκε νέο ιδιοκτήτη
6 λεπτά ονείρωξης με Ford GT40 (+video)