Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκθαμβωτικές οι δύο πρώτες επετειακές Jaguar E-Type

Ελλάδα 19:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκθαμβωτικές οι δύο πρώτες επετειακές Jaguar E-Type

ΝΕΑ

Εκθαμβωτικές οι δύο πρώτες επετειακές Jaguar E-Type

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 ετών από την πρεμιέρα της E-Type η Jaguar παρουσίασε τα δύο πρώτα πλήρως ανακατασκευασμένα από την ίδια αυτοκίνητα τα οποία κόβουν την ανάσα με την ποιότητά τους

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο καλοκαίρι η Jaguar είχε ανακοινώσει το σχέδιο της για την παρουσίαση μερικών ειδικών εκδόσεων της E-Type με αφορμή τον εορτασμό των 60 ετών του θρυλικού βρετανικού μοντέλου.

Σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου από τα συνολικά έξι ζευγάρια της Jaguar E-Type 60 Collection που θα φτιαχτούν. Κάθε ζευγάρι θα πωληθεί μαζί και θα αποτελείται από μια coupe και μια roadster E-Type οι οποίες έχουν ανακατασκευαστεί στην παραμικρή λεπτομέρεια αποκτώντας και πάλι την αρχική τους λάμψη. Τα ζευγάρια που θα φτιαχτούν αποτελούν φόρο τιμής στα δύο αυτοκίνητα που ταξίδεψαν οδικώς από το Κόβεντρι της Μ.Βρετανίας έως την Γενεύη για την επίσημη πρεμιέρα στην Διεθνή Έκθεση του 1961.

jaguar e-type 60 collection

Advertisement
Advertisement

Η coupe E-Type είναι βαμμένη σε μια γκρι απόχρωση με την ονομασία Flat Out Grey και το εσωτερικό της είναι ντυμένο με μαύρη δερμάτινη επένδυση, ενώ η roadster έχει την πράσινη απόχρωση Drop Everything Green με suede πράσινη δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό. Οι συνδυασμοί είναι εμπνευσμένοι από τα αυτοκίνητα του 1961 και σύμφωνα με την Jaguar δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά σε κανένα άλλο αυτοκίνητο.

Η ανακατασκευή έγινε από το τμήμα Jaguar Classic στο Κόβεντρι ενώ όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν μια μεταλλική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα. Αυτή στο coupe απεικονίζει την διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητο το 1961 και τα λόγια που είπε τότε ο ιδρυτής της Jaguar, William Lyons στον οδηγό του αυτοκινήτου Bob Berry: «Πίστευα πως δεν θα φθάσεις ποτέ εδώ». Αντίστοιχα η πλακέτα στην roadster έχει την δική του διαδρομή όπως και τα λόγια το Lyons στον οδηγό που την έφερε στη Γενεύη: «Παράτα τα πάντα και φέρε την ανοιχτή Ε-Type εδώ».

jaguar e-type 60 collection

Advertisement

Οι ειδικές εκδόσεις που θα φτιαχτούν θα έχουν λογότυπο “1961-2001”, χρυσό μπουτόν κόρνας 24 καρατίων, σύγχρονο σύστημα πολυμέσων με Bluetooth και πλοήγηση, καθώς και εξακύλινδρο κινητήρα 3.8 λίτρων 265 ίππων που συνοδεύεται από αναβαθμισμένο, για περισσότερη αξιοπιστία, κιβώτιο 5 σχέσεων. Η Jaguar δεν έχει ανακοινώσει την τιμή πώλησης κάθε ζεύγους των επετειακών E-Type όπως εκτιμάται πως αυτή θα ξεπερνά τις 600.000 λίρες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Μία νέα, περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Jaguar F-Type
H Jaguar ετοιμάζει compact ηλεκτρικό SUV
Jaguar: Ετοιμάζει τη νέα J-Pace