Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 “κόσμημα” από τη Singer

Ελλάδα 22:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 911 “κόσμημα” από τη Singer

ΝΕΑ

Porsche 911 “κόσμημα” από τη Singer

ΝΕΑ

Η Singer Vehicle Design δημιούργησε την πιο βελτιωμένη Porsche 911 στον κόσμο. Γνωστή ως “Singer” η εταιρεία ονομάστηκε έτσι χάρη στον θρυλικό μηχανικό της Porsche Norbert Singer.

Advertisement
Advertisement

Η αυθεντική Porsche 911 που δέχθηκε τις περιποιήσεις της Singer, απευθύνεται σε συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου είναι αρκετά διαφορετική από ένα κλασικό αυτοκίνητο.

Το ειδικά διαμορφωμένο αμάξωμα συλλέχθηκε προσεκτικά από άλλο αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη σε ελαφρύ ατύχημα. Αφού δουλεύτηκε εξονυχιστικά ιδιαίτερο βάρος έπεσε τόσο στην αντιδιαβρωτική προστασία όσο και στη βαφή.

Ο αριθμός πλαισίου παραμένει ίδιος κυρίως για νομικούς λόγους – ακόμη και το αρχικό οδόμετρο διατηρείται. Πολλά από τα original εξωτερικά τμήματα του αυτοκινήτου αφαιρούνται προκειμένου να αντικατασταθούν με άλλα που αποτελούνται από ανθρακονήματα για μεγαλύτερη αντοχή και μικρότερο βάρος.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου που δεν έχει επεξεργαστεί χρησιμοποιώντας ανθρακονήματα είναι οι πόρτες – μια απόφαση που ελήφθη για την ασφάλεια των επιβατών, καθώς οι μεταλλικές πόρτες παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στις πλευρικές συγκρούσεις.

Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί της Singer ενισχύουν τις πόρτες της θρυλικής Porsche με δοκούς ασφαλείας. Αυτό που βλέπουμε εδώ αποτελεί το όγδοο αυτοκίνητο που βγήκε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Sun Valley.

Advertisement

Το 2012, όταν αυτό το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια στη νέα μορφή, το ενδιαφέρον για τέτοιες εκδόσεις πολλαπλασιάστηκε, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της παγκόσμιας φήμης που απολαμβάνει τώρα η εταιρεία.

Το σίγουρο είναι πως το κοινό είτε θα την αγαπήσει είτε θα τη μισήσει στην πρώτη κιόλας επαφή. Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι βαμμένο στην απόχρωση Linden Green ενώ το εσωτερικό είναι επενδυμένο με μωβ σουέτ δέρμα Alcantara.

Advertisement

Κάτω από τα σπλάχνα αναπνέει ένας flat-6 κινητήρας 3,8 λίτρων που κατασκευάστηκε από την Cosworth, ο οποίος παράγει 370 ίππους που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Η ανάρτηση είναι Öhlins, τα καθίσματα αποτελούνται από ανθρακονήματα (Singer Edition), ενώ διαθέτει επίσης μπάρα θόλων, roll-bar και ζώνες τεσσάρων σημείων Schroth.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει λιγότερα από 15.000 km και εννοείται πως έχει συντηρηθεί άριστα μέχρι σήμερα όπως ακριβώς θα περίμενε εύλογα κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πρώτη Singer 911 DLS είναι έτοιμη προς παράδοση
Porsche: Στοπ στη Singer με αφορμή το ACS (VIDEO)
«Άμπαλος» οδηγός χάνει τον έλεγχο της Porsche 911 (+video)