Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα χειροκίνητα κιβώτια αντέχουν!

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα χειροκίνητα κιβώτια αντέχουν!

ΝΕΑ

Τα χειροκίνητα κιβώτια αντέχουν!

ΝΕΑ

Στα σπορ και ακριβά αυτοκίνητα, οι οδηγοί που αποζητούν το παραδοσιακό στιλ οδήγησης κρατούν τα χειροκίνητα κιβώτια ζωντανά.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αποδείχθηκε με την BMW M2 το 2023. Συγκεκριμένα, πάνω από τις μισές M2 που πωλήθηκαν το περασμένο έτος ήταν οι εκδόσεις με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η βαυαρική εταιρεία είναι από τους λίγους κατασκευαστές που έχουν απομείνει οι οποίοι προσφέρουν τη δυνατότητα στον αγοραστή το μοντέλο να διαθέτει χειροκίνητο λεβιέ και τρίτο πεντάλ.

Σύμφωνα με την BMW, το 20% των παραγγελιών για M3 και M4 αφορούσαν τις εκδόσεις με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η M2 ήταν αυτή όμως που είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση, στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον. Η μαρτυρία ήρθε από άνθρωπο της BMW που τόνισε ότι οι μισές πωλήσεις της M2 ήταν της έκδοσης με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Η παρούσα γενιά του δημοφιλούς σπορ μοντέλου διατίθεται με 6τάχυτο χειροκίνητο ή με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Ωστόσο, η πίτα μοιράστηκε. Φαίνεται πως οι οπαδοί των manual είναι ακόμα πολλοί και δε διστάζουν να αποκτήσουν ένα πισωκίνητο με πάνω από 450 ίππους το οποίο καλούνται να «κουμαντάρουν»με συμπλέκτη και χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων.

Η BMW έχει δεσμευτεί να προσφέρει ορισμένα μοντέλα της με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Μέχρι τότε βέβαια, τα περισσότερα αν όχι όλα τα μοντέλα της σειράς M θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Αυτό που γνωρίζουμε στα σίγουρα και λυπεί τους απανταχού petrolheads, είναι ότι η παρούσα BMW M2 θα είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς M με μονάχα θερμικό κινητήρα.

Η νέα M5 που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά αναμένεται να είναι plug-in υβριδική.

Επίσης, αναμένουμε και την BMW Z4 M40i εντός του 2024 η οποία, όπως έχει γνωστοποιηθεί, θα διατεθεί και σε έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW M2
BMW M2: Καθηλωτική εμπειρία οδήγησης (+video)
H top BMW Z4 και με χειροκίνητο κιβώτιο!