Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M2: Καθηλωτική εμπειρία οδήγησης (+video)

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M2: Καθηλωτική εμπειρία οδήγησης (+video)

ΝΕΑ

BMW M2: Καθηλωτική εμπειρία οδήγησης (+video)

ΝΕΑ

Η νέα BMW M2 θυμίζει σε όλους τον πραγματικό λόγο που δημιουργήθηκαν τα σπορ μοντέλα και που δεν είναι άλλος από τις οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς μιας ομογενοποίηση. Η έλευση της ηλεκτροκίνησης σε συνδυασμό με την τάση για ουδετερότητα στην οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων προκειμένου ο οδηγός να έχει όσο το δυνατό λιγότερη συμμετοχή στη διαδικασία της οδήγησης έχουν «κλέψει» ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο και σίγουρα το βασικό λόγο ύπαρξης των μοντέλων που χαρακτηρίζονται ως σπορ. Το fun to drive.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα αυτοκίνητα σαν την BMW M2 που φροντίζουν να μας θυμίσουν τι σημαίνει οδήγηση, τι σημαίνει επιτάχυνση, στρίψιμο, φρενάρισμα… αδρεναλίνη. Χωρίς αμφιβολία η BMW M2 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο «Τελευταίος των Μοϊκανών» μιας γενιάς αυτοκινήτων που έβαζαν ανέκαθεν το χαμόγελο του οδηγού πάνω από όλα.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, με έναν κλασικό -ειδικά για BMW- εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης και με ένα στήσιμο που θα μυήσει τον αρχάριο και θα συναρπάσει τον έμπειρο.

Από τον σχεδιασμό και μόνο της νέας M2 καταλαβαίνει κανείς τι να περιμένει από αυτήν. Τα φουσκωμένα φτερά, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, οι τροχοί 20 ιντσών και ο διαχύτης στο πίσω μέρος είναι μερικά από τα στοιχεία που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής και δυναμικής προσωπικότητα. Ταυτόχρονα η σιλουέτα του γερμανικού μοντέλου είναι επιθετική και μυώδης, αλλά οι διαστάσεις παραμένουν κόμπακτ ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το coupe είναι φτιαγμένο για διασκέδαση σε κάθε είδους διαδρομή.

Advertisement

Όλα στην BMW M2 ξεκινούν από τον ισχυρό κινητήρα. Ο 6κύλινδρος των 3.000 κυβικών με τη βοήθεια turbo αποδίδει 460 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 550 Nm. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 4,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Το παρόν δίνουν φυσικά και όλα τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τα οποία εκτός από πλήρως ρυθμιζόμενα, φροντίζουν για την ασφαλή και ελκυστική οδήγηση της M2. Όλα τα παραπάνω όμως δε θα είχαν σαφώς μικρότερη αξία αν οι μηχανικοί της BMW δεν είχαν δημιουργήσει ένα μοναδικό πλαίσιο για το σπορ coupe που συνοδεύεται από ποιοτικές αναρτήσεις και ένα άμεσο σε απόκριση σύστημα διεύθυνσης.

Κάθε στροφή μετατρέπεται σε χαμόγελο στο πρόσωπο του οδηγού. Κάθε επιτάχυνση είναι μια νέα εμπειρία και κάθε φρενάρισμα είναι ένας νέος τρόπος αντίληψης των αποστάσεων. Η BMW M2 είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να επαναπροσδιορίσει το τι σημαίνει οδήγηση και διασκέδαση πίσω από το τιμόνι και το κάνει με τον πλέον ασφαλή, άνετο και ποιοτικό τρόπο.

Advertisement

Εκτός από τις επιδόσεις είναι και η ευχαρίστηση της διαδικασίας της οδήγησης που κάνει τη BMW M2 να ξεχωρίζει. Η ανατροφοδότηση από το τιμόνι, η ικανοποίηση σε κάθε αλλαγή ταχύτητας στο κιβώτιο, η αντίληψη της πρόσφυσης των ελαστικών και η γενική αίσθηση ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο πολλαπλασιάζει την ευχαρίστηση της οδηγικής εμπειρίας.

Την καινούρια M2 μπορείτε να τη δείτε από κοντά στη BMW Σπανός Α.Ε. και στα δύο σημεία πώλησης της που βρίσκονται στη Λεωφόρο Συγγρού & Αμφιθέας και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 99 στη Γλυφάδα.

BMW M2 Σπανός ΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε το ποιοτικό μεταχειρισμένο μοντέλο BMW που σας ταιριάζει στη Σπανός ΑΕ
Συγκριτική δοκιμή: BMW M4 CSL vs BMW V8 M3 GTS vs Porsche 911
Η νέα BMW X2 στη Σπανός ΑΕ