Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H top BMW Z4 και με χειροκίνητο κιβώτιο!

Ελλάδα 6:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H top BMW Z4 και με χειροκίνητο κιβώτιο!

ΝΕΑ

H top BMW Z4 και με χειροκίνητο κιβώτιο!

ΝΕΑ

Αν θέλεις να οδηγήσει το γερμανικό roadster, τιμώντας την… παράδοση, θα έχεις πλέον την ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

Η BMW θα ξεκινήσει την παραγωγή μιας χειροκίνητης έκδοσης της Z4 M40i, το πρώτο τρίμηνο του 2024 και αυτό δεν είναι, πλέον, μια φήμη που κυκλοφορεί στον ειδικό Τύπο, αλλά είδηση.

Και μάλιστα ευπρόσδεκτη, σε όλους όσοι εξακολουθούν να τιμούν τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.

Θα είναι η πρώτη φορά που η BMW τοποθετεί πεντάλ συμπλέκτη στην τρέχουσα γενιά Z4, από τότε που κυκλοφόρησε το 2019. Επί του παρόντος, το μοντέλο βασίζεται σ’ ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ZF στο βασικό εξοπλισμό, που συνδυάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 λίτρων straight six, που αποδίδει 335 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η εισαγωγή μιας χειροκίνητης έκδοσης έχει ως στόχο να δώσει στην Z4 ένα αβαντάζ, έναντι του ανταγωνισμού, κατά πρώτο λόγο, αλλά και για να πρέπει επίσης να ενισχύσει τις φθίνουσες πωλήσεις.

Σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς Jato Dynamics, η Z4 έχει πουλήσει 5.448 μονάδες στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, 260 λιγότερες από το απερχόμενο Audi TT και 222 λιγότερες από την Porsche 718 Boxster.

Advertisement

H Z4 ακολουθεί τα βήματα της «συγγενικής» Toyota GR Supra coupé, η οποία απέκτησε την επιλογή ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Ωστόσο, δεν θα χρησιμοποιήσει την ίδια αρχιτεκτονική με το κιβώτιο ταχυτήτων της Toyota, βάσει των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ζυγίζει η θωρακισμένη BMW X5;
Οι τιμές των νέων BMW X5 & X6 στην Ελλάδα
Η BMW ανανέωσε τις X5 και X6

Advertisement