ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα των Τσιτσιπά και Djokovic στο Roland Garros!

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα αυτοκίνητα των Τσιτσιπά και Djokovic στο Roland Garros!

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα των Τσιτσιπά και Djokovic στο Roland Garros!

ΝΕΑ

Ο Τελικός στο Παρίσι έχει… Γαλλικό χρώμα και στις μετακινήσεις των φιναλίστ και για αυτο φροντίζει η Peugeot που παρέχει ένα στόλο 162 αυτοκινήτων για τις ανάγκες των μετακινήσεων των παικτών, των VIPs και των οργανωτών.

Advertisement
Advertisement

Στον τελικό του Roland Garros ετοιμάζεται να ριχτεί ο Τσιτσιπάς και ο Djokovic για τις μετακινήσεις των οποίων θα φροντίζουν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot.

Ειδικότερα, η Peugeot ως επίσημος υποστηρικτής του τουρνουά τένις, γνωστού σαν ‘French Open’, αναλαμβάνει για 38η χρονιά τις μετακινήσεις των παικτών, των VIPs και των οργανωτών. Για πρώτη φορά μέσα στο 2021, η μάρκα θα διαθέτει ένα στόλο αποτελούμενο και από 100% ηλεκτρικά μοντέλα, καθιστώντας το French Open στο πρώτο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως που σχετίζεται με την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόσα έβγαλε ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, ο στόλος της Peugeot αποτελείται από 162 αυτοκίνητα. Τα δύο τρίτα θα είναι με υβριδική-επαναφορτιζόμενη τεχνολογία και τα υπόλοιπα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά , επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα: ο μέσος όρος των εκπομπών του CO2ανά αυτοκίνητο, βρίσκεται μόλις στα 22,7 gr/km, τιμή που είναι 7,5 φορές χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2019.

Η θεαματική αυτή μείωση των εκπομπών επιδεικνύει την πλούσια γκάμα της Peugeot σε ό,τι αφορά τα φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα με τις χαμηλές εκπομπές του CO2.

Advertisement

Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Peugeot που δίνουν το «παρών» στο Roland Garros είναι τα εξής:  508 Sport Engineered (plug-in hybrid), 3008 GT Hybrid 225 e-EAT8 (plug-in hybrid), Peugeot e-2008 (ηλεκτρικό), Peugeot e-Traveller (ηλεκτρικό), Peugeot e-Expert (ηλεκτρικό).

Το Grand Slam του Παρισιού δίνει επίσης και μία ευκαιρία στην Peugeot να παρουσιάσει στις κάμερες, και σε ένα κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, τη νέα της εταιρική ταυτότητα που χαρακτηρίζεται από το ανασχεδιασμένο σήμα (κεφάλι λιονταριού σε μαύρο χρώμα), αλλά και το νέο τεχνολογικό της επίτευγμα, το 508 Sport Engineered.

Advertisement

Όσον αφορά τώρα τον Novak Djokovic, το Νο1 στο παγκόσμιο τένις, και πρεσβευτή της Peugeot, αυτός… φοράει το όνομα της μάρκας στο polo που θα συμμετέχει στους αγώνες, στα χωμάτινα courts του Roland-Garros. Ακόμη θα είναι ο πρωταγωνιστής μιας διαφημιστικής καμπάνιας με θέμα το 508 Peugeot Sport Engineered, η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην έναρξη του τουρνουά.

 

Advertisement

«Η γκάμα των 100% ηλεκτρικών οχημάτων του στόλου που παραχωρούμε στην οργάνωση του Roland-Garrosαποδεικνύει το κοινό μας ενδιαφέρον για μία ισχυρή επένδυση στην ενεργειακή μετάβαση». δηλώνει η Linda Jackson, Managing Director της Peugeot. «Μέσα σε δύο χρόνια, η Peugeot προχώρησε σε μία θεαματική επιτάχυνση της παρουσίασης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, το 70% των μοντέλων της γκάμας μας θα είναι εξηλεκτρισμένα. Και μέχρι το 2025, ολόκληρη η γκάμα των μοντέλων μας θα είναι εξηλεκτρισμένη.»

«Ο στόλος των 162 ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει η Peugeot στο τουρνουά, είναι μια σημαντική και ευχάριστη συμβολή στις προσπάθειές μας, όσον αφορά την οικολογική ευθύνη», αναφέρει ο Gilles Moretton, Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις.

Όλα τα οχήματα του στόλου φέρουν το λογότυπο Roland-Garros, το νέο σήμα της Peugeot – το σήμα που αναπαριστά ένα κεφάλι λιονταριού σε μαύρο φόντο – και την επιγραφή “Επίσημος Συνεργάτης”. Το αυτοκόλλητο στο πίσω παράθυρο τους είναι επίσης μια πρόσκληση για συμμετοχή στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς γράφει «Μετακινηθείτε ηλεκτρικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot Business Center: Άνοιξε η πρώτη αντιπροσωπεία της Peugeot για επαγγελματίες και εταιρείες
Συγκριτικό: Peugeot 2008 1.5 Blue HDi 130 EAT8 vs Toyota C-HR 1.8 Hybrid e-CVT
Peugeot 2008: Σαρωτικό σε πωλήσεις το ελληνικό Car of the Year